Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

No muszę dać:

Applefobia: Koniec innowacyjności?

Dramatycznie spadła siła oddziaływania iPhona i jego pozycja towarzyska. iPhone, wyłożony na blat w Starbucksie, już przestał obwieszczać, że jego właściciel jest zamożnym gejem z własną firmą stylizacji wnętrz. Teraz świadczy tylko o tym, że jego posiadacz jest ofiarą własnych ambicji i marketingowych sztuczek z zarobkami na poziomie sprzątaczki z Glasgow.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ktoś tam chyba leczy swoje kompleksy.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    zapytałem ją, czy wie co to jest ten HDR?
    oczywiście, to jest wysoka rozdzielczość zdjęć.
    w sumie... częściowo miała rację. ;-)
    wiesz... HD, nawet w wersji Full, to raptem 2Mpix. z punktu widzenia ruchomego obrazu to, owszem, urywa du* na dobrym TV lub monitorze. ale zdjec? nie robmy sobie jaj z pogrzebu nie w tym gronie...

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    I jest jeden problem. Jak chcemy składankę, to sobie kopiujemy kilka piosenek do katalogu. A potem jak to zostanie wczytane po tagach to lądujemy z albumami z jedną piosenką.
    na to moze byc rozwiazanie. w podstawowych tagach mp3 jest miejsce na cos takiego jak Artist ale i cos takiego jak Album Artist, jak rowniez Composer czy Performer. czy i jak to jest
    uzywane to juz kwestia urzadzenia - znajac muzgi, ktore siedza w korporacjach to zapewne jest to spartolone szczegolnie w embeddach, gdzie do wyboru jest tylko wlasny, zaszyty firmware
    producenta, sa duze szanse, ze jest to kaszana. a to na dodatek jest Creative, raczej znany z tego, ze software wzoruje na Apple'u (zamknieta architektura) tylko funkcjonalnie robi to gorzej
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 23-01-2013 o 10:20
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Nieźle się uśmiałem. Ale najśmieszniejsze jest to, że można znaleźć prawdziwe "na powaźnie" teksty w różnych mediach, które wcale nie odbiegaja daleko od tego zacietrzewionego i kwiecistego stylu. Autor z takim talentem zrobiłby karierę w PRL w latach 50 piszac o zaplutych karłach reakcji.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 23-01-2013 o 19:40

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    He, he... dobre. W jaskini tym bardziej metatagi są be. Co jeszcze wymyślimy żeby "udowodnić" przewagę folderów nad biblioteką? Myślę, że trzeba zakończyć ten temat, bo zbacza w coraz bardziej irracjonalne argumenty.
    Bardzo prosto to udowodnić. Katalogi są uniwersalne i przenośne. Mogę zanieść dysk do kogoś kto ma Maca, Windowsa, Linuksa, cokolwiek - będzie wszystko działać. Nawet za parę lat, jak np. się*okaże, że iTunes już*nie ma, bo Apple się*znudziło.
    Przy czym dotyczy to nie tylko iTunes, i w ogóle, nie tylko muzyki, ale np. zdjęć. Ja wiem, że super można sobie pokatalogować*zdjęcia w iPhoto (Mac), DigiKam lub Shotwell (Linux), czymśtam na Windowsie, bądź (wytaczając ciężkie działa) w Lightroomie.
    Ale ja tam trzymam zdjęcia w normalnych katalogach. Nazwanych: "rok_miesiac_{dzien}-jakis_krotki_opis". Może jestem dziwny, ale ja w tym potrafię każde zdjęcie znaleźć*bardzo szybko. I mogę wziąć dysk do rodziców i sobie z nimi na ich komputerze obejrzeć.

I przekonuj mnie teraz, Panie Tom01, że jestem głupi i się nie znam, i zamknięte bazy danych czyli skazywanie się na używanie jednego konkretnego programu, to lepsze rozwiązanie.

--- Kolejny post ---

Hej,

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Ale skoro temat już jest i stety/niestety bliski mojemu sercu ostatnio, bo posiadane przeze mnie wildfire powoduje u mnie agresywne odruchy, to się podłączę. Może wróci trochę dyskusja na poziomie telefonów a nie ideologii :P

a) ma być Android. Najlepiej 4 lub z pewną aktualizacją do 4. Bo tak. (dla tej teorii jaki system na kompie taki telefon -- używam linuxa :P)
    b) ma być sporo mocy pod maską -- tak żeby sports tracker z nagrywaniem śladu gps przy włączonym odtwarzaczu mp3 nie wypierdzielał telefonu w kosmos przy zrobieniu zdjęcia i próbie wrzucenia go na przysłowiowego fejsa. Czekanie 2sek aż się zaktualizuje lista ostatnio wybieranych telefonów odpada.
    c) wolałabym mniejszy niż większy, ale rozdzielczość tak min 480x800
    d) przyzwoity aparat foto
    e) co najmniej doba na baterii przy swobodnym wykorzystaniu ficzerów

Zastanawiam się nad 2 podejściami: albo zbankrutować i kupić najlepsze na rynku (HTC One X+, SGSIII, whatever...) albo znaleźć coś "co da radę" jak najtaniej, bo i tak za rok wszystko się pozmienia.
    Wolałabym nie bankrutować.
    Ponownie polecam Nexusa od Samsunga. Spełnia wszystkie te wymagania. Android 4.2 i wszystko co tylko wyjdzie nowego od razu dostajesz. Czysty Android, bez dziwnych wynalazków (psujących i spowalniających), pakowanych zawzięcie przez wszystkich niestety producentów. Wydajnościowo bardzo dobrze a po całym dniu mam zazwyczaj nadal 60-70% baterii. Przy czym, tak jak piszesz, używam jednocześnie odtwarzacza muzyki, Endomondo, gTalka i co mi tam potrzebne.

Obawiałbym się tutaj trochę*tych czterordzeniowych (Desire X, SGS III), bo z racji tych rdzeni prawdopodobnie czas pracy na bateriach jest niższy.
    Nexus miał premierę rok i 3 misiące temu i do tej pory trzyma cenę, IMHO to o czymś świadczy. Ceneo twierdzi, że za 1500 można kupić, jak masz możliwość ściągnąć*z USA będzie taniej - ja w listopadzie zapłaciłem (razem z kosztami wymiany waluty i transferem pieniędzy) ok. 1100 zł.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Jeżeli mówisz o Galaxy Nexus, to jego główną wadą jest rozmiar.
    Kieszenie damskich dżinsów nie są przystosowane do dużych telefonów ;-)
    Już te 12cm to max.

Na razie nadal zwycięża motorolka razr m, pomimo jej głównej wady, czyli niedostępności w PL
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Jeżeli mówisz o Galaxy Nexus, to jego główną wadą jest rozmiar.
    Kieszenie damskich dżinsów nie są przystosowane do dużych telefonów ;-)
    Już te 12cm to max.

Na razie nadal zwycięża motorolka razr m, pomimo jej głównej wady, czyli niedostępności w PL
    Rany, strasznie przepraszam. Zmęczony jestem i mimo, że widziałem w awatarze zdjęcie kobiety, to jakoś czytając Twój poprzedni post "wolałabym" przeczytałem jako "wolałbym". Ups :/
    Rzeczywiście, kieszenie damskich dżinsów... moja żona to marudzi, że HTC Desire, który jej oddałem, jest za duży. Więc tak, Nexus by jej zdecydowanie się nie podobał.
    No ale to już*w ogóle eliminuje SGSIII i HTC One X

A jako totalna dygresja: pamiętacie, że kilka lat temu, jak kolejne telefony były coraz mniejsze, wszyscy biadolili "co to będzie!". Tymczasem problem rozwiązał się sam. Mało kto chce teraz mały telefon.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja chcę mały .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ktoś tam chyba leczy swoje kompleksy.

Od dawna wiadomo, że największych i najbardziej zaciekłych przeciwników iphone ma pośród tych, którzy go nie mają, a często nawet nie trzymali w ręce.

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez szuwary Zobacz posta
    Rany, strasznie przepraszam. [...]
    No ale to już*w ogóle eliminuje SGSIII i HTC One X
    Spoko
    SGSIII może tak, ale jest jeszcze "mini" -- w sumie śmieszne mini, większe od mojego aktualnego ;-) Ale te 12cm jeszcze zachowuje ślady używalności. Choć bym musiała sprawdzić, czy kieszonka w mojej biegowej torbie biodrowej to ogarnie ;-)

No i zawsze pozostaje jeszcze opcja wymiany dżinsów na bojówki :P
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów