A może koledzy coś doradzą.
Zastrzeżenia:
1. Miałem Ajfona 3 godziny i choćby nie wiem, ile sie Tom01 z innymi sympatykami Apple napisali, nameczyli i namawiali, to nie przejdzie. Do maszyn mam podejście chyba identyczne z Akustykiem więc Ajfon odpada.
2. mam Nokię N8 i najbardziej mi w niej przeszkadza, po pierwsze miziana klawiatura, po drugie system, po trzecie durne micro USB do którego kabel mi ukradli juz dawno razem z laptopem w Krakowie.
3. Nie mam zdania, czy Android czy Win8. Logika podpowiada, że Android z racji miliarda dostępnych aplikacji min. zdalnego sterowania aparatu telefonem.
4. Chciałbym normalną, ludzką klawiaturę. Żadne mizianie, smyranie i inne czułości.
Bardzo dużo jeżdżę samochodem, w którym uzywam Sinozębego. Obsługa mizianego ekranu, szczególnie przy poszukiwaniu kontaktu wśród 2 tysięcy innych, kiedy trzeba jedna rękę mieć na kierownicy, a wzrok sięgac musi dalej niż do prawej dłoni, jest absurdalnie skomplikowana. Pewien pozbierany sprzedawca z bólem w sercu powiedział, że może mi zaproponowac BlackBerry, ale jak wiadomo, to ma własny system, którego nikt nie rozumie.
5. Wspomniane micro USB, wolałbym normalne mini.
Czy ktoś umiałby wskazać drogę wyboru?