Pokaż wyniki od 1 do 10 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nieprawda. Można mieć to samo na iPadzie i komputerze nie mając w ogóle iTunes.
    jak?
    ja bym z checia poznal to rozwiazanie

przy czym nie interesuje mnie jakas odgorna synchronizacja. ja chce po prostu zrobic kopie jakiegos tam filmu na ipadzie. bez zawracania tylka jakas obsluga jakies bazy/biblioteki, bo to mi do niczego nie jest potrzebne.
    '
    Pisałem od strony użytkownika, a nie technicznej.
    ja rowniez

Czyżby? Tylko dlaczego dzięki Apple mamy największą od wielu lat rewolucję w dziedzinie urządzeń przenośnych a cały świat masowo kopiuje rozwiązania.
    na szczescie to nie jest prawda, Android wielu tych ograniczen nie kopiuje a telefonow z Androidem sprzedaje sie wiecej niz iOS-u. samego tylko Samsunga, o innych producentach nie wspominajac...

Dlaczego głupich? Po co mieć dodatkową jakąś klapkę? To ta klapka jest głupia. Po co ona? W jej wnęce zbiera się tylko brud. Baterię można wymienić zawsze, o ile ktoś to potrzebuje zrobić.
    samodzielnie? jak?

ja mam dodatkowy akku naladowany i gotowy do podmiany w momencie, kiedy pierwszy zdechnie. otwieram klapke, zamieniam baterie, wlaczam telefon. w ten sposob nigdy nie zdarza mi sie zostac bez pradu a akku, ktore mam, maja szanse wytrzymac kolejne 2-3 lata.

W dzisiejszych czasach prędzej się jednak zmieni cały telefon. Karta pamięci? Ktokolwiek, jeśli ma takie gniazdo, po włożeniu karty w ogóle ją wyciągał?
    ja. zeby sobie skopiowac na nia filmy. badz zbackupowac notatki na lokalnym kompie.

Równie dobrze pamięć może być wlutowana. Różnicy nie ma.
    dla Ciebie nie, dla mnie owszem. nie pasuje mi otwieranie klapki, to jej nie otwieram. i wtedy mam przyspawana karte i baterie. ale jak zechce, to zawsze mam ta mozliwosc. akurat taki dziwny jestem, ze chce chciec

kurz... nigdy mi jakos nie robil problemu. mozna przedmuchac.

Po co w ogóle wgląd w strukturę plików w przypadku zasobów muzycznych? Ładnie Pan opisał, dodawanie możliwości, ale foldery przy bibliotece to rzecz całkowicie pozbawiona sensu. Foobar domyślnie operuje przeglądaniem po drzewie, ale już wszystkie lepsze interfejsy do niego na metadanych, nie fizycznych nazwach i lokalizacjach plików.
    dla Ciebie lepsze, dla mnie niekoniecznie.
    mam pliki poukladane w katalogach wedlug gatunku, ardyzdy i nazwy albumu (de facto wlasnie foobarem). struktura super przejrzysta i wygodna. co wazne - nie tylko w obrebie foobara ale dla wszelkich innych aplikacji systemowych. albo odtwarzaczy korzystajacych z tego samego dysku sieciowego...

Dobry przykład. Jeśli LR jest programem którym robi się wszystko od wywołania RAWa do eksportu to w czym kłopot?
    backup repozytorium tez robisz Lightroomem? w sensie samych plikow RAW.

a gdyby Lightroom mial to zrobione jak itunes - jak wtedy dostalbys sie do plikow RAW gdybys zechcial np. odpalic DPP albo SilkyPix?
    o wlasnie... nagle okazuje sie, ze fizyczny dostep do plikow na dysku jest przydatny... prawda?

A jeśli ktoś potrzebuje innego programu, to wystarczy wskazać gdzie jest magazyn zdjęć.
    tylko dlatego, ze ten magazyn funkcjonuje, nie tkniety przez LR - sa te pliki fizyczne, swobodnie dostepne dla uzytkownika niezaleznie od wybranej aplikacji.

Oczywiście, że iTunes jest częścią komercyjnego przedsięwzięcia? Co w tym dziwnego że firma opracowała rozwiązania dystrybucji mediów i na tym zarabia? Co do katalogowania, w samochodzie też może nie być dostępu do utworów z poziomu drzewa, tylko po metatagach.
    bo ja wiem. otwieram pudelko, wyciagam plyte, wrzucam do odtwarzacza. dla mnie jak w morde strzelil struktura drzewiasta...

I co z tego? Biblioteka multimediów jest najbardziej zbliżona do fizycznego grzebania w własnych zasobach płyt. Prawdziwych CD, DVD czy winylowych. Przyjemnie jest móc pooglądać okładki, widzieć listę tytułów, przeczytać jakieś notki od autora czy wydawcy. Prywatnie uważam, że utwór nabiera innej wartości jeśli jest kompletny, ze wszystkim co wydawca wymyślił. Wybitnie nie znoszę np wychodzenia z kina kiedy zaczynają się napisy po filmie. Utwór się skończył, ale są jeszcze pewne informacje, czasem bardzo ciekawe. Takie właśnie różnice daje biblioteka. Można niby wrzucić jpg z skanem okładki do folderu ale to nie to.
    tak jak juz pare razy wspomnialem - ciesze sie, ze wiesz co sam lubisz, fajnie jesli ja nie musze miec takich samych upodoban i mam swobode w wyborze tego co i jak chce zrobic. urzadzenia i ekosystem Apple'a mi tej swobody nie daja w takim stopniu jak np. Android, i to tez nie w kazdym wykonaniu.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 22-01-2013 o 12:43
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów