Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

Do iTunes ludzie są uprzedzeni, nie rozumiem tylko dlaczego - chyba dla zasady
    Zapewne
    Nie cierpię synchronizacji, narzucania i innego katalogowania przez urządzenie (soft: tjunsy i inne zuny). Kabel w usb i rzut w folder.
    Lubie mieć muzę w 30 folderach, posortowane tak jak chce, bez udziwniania i kombinowania (chmur także), którym jest dla mnie ww rozwiązanie.
    Nie każdy kocha biblioteki.
    Widać mam uczulenie na jabłka, ale nie lobbuje na rzecz np. mandarynek :grin:

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
    Nie cierpię synchronizacji, narzucania i innego katalogowania przez urządzenie (soft: tjunsy i inne zuny). Kabel w usb i rzut w folder.
    Lubie mieć muzę w 30 folderach, posortowane tak jak chce, bez udziwniania i kombinowania (chmur także), którym jest dla mnie ww rozwiązanie.
    Nie każdy kocha biblioteki.
    Przyzwyczajenia to nasza 2ga natura. Ja z tych dziwnych nawyków wyleczyłem się po przesiadce na OSX - okazało się że da się prościej, a myśli można zaprzątać innymi rzeczami, niż to gdzie jest dany plik lub folder

Widać mam uczulenie na jabłka, ale nie lobbuje na rzecz np. mandarynek :grin:
    Jabłka są zdrowsze od mandarynek

Dla rozluznienia atmosfery poki nie zgestniala

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Chmura czy iTunes?
    Mozliwe że coś pomieszalem lub jeszcze o czym innym napisałem. Nie zgłebiałem tematu - byłem na urodzinach i tam IP robił za odtwarzacz, a sercem było kino domowe podpięte do mac mini sprzeżonego bezprzewodowo z dyskiem twardym będącym jednocześnie routerem. No i działało to pięknie. Jeśli cos popieprzyłem to przepraszam

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Mozliwe że coś pomieszalem lub jeszcze o czym innym napisałem. Nie zgłebiałem tematu - byłem na urodzinach i tam IP robił za odtwarzacz, a sercem było kino domowe podpięte do mac mini sprzeżonego bezprzewodowo z dyskiem twardym będącym jednocześnie routerem. No i działało to pięknie. Jeśli cos popieprzyłem to przepraszam
    To jeszcze co innego - AirPlay. Do tego nawet nie trzeba Apple TV, wystarczy amplituner z obsluga tego standardu lub router Airport Express. Ja nam to u siebie w Marantzu, muzyke moge stream'owac z komputera, tabletu lub telefonu - fajna sprawa

Bywalec

Cholera mój itunes jakiś dziwny, bo muze mam w folderach, albumach etc.
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

No to ja mam identycznie z Samsungiem :-) Najważniejsze że jest wybór.
    biorac pod uwage fakt, ze w 90% smartfonow siedza jakies chipy Samsunga... no to nie wiem, czy jest wybor

wlacznie z ipoonem, ktory gdyby nie dostawy elektroniki z Korei do Foxconna, to mialy wylacznie zrobiona przez Applea aluminiowa/szklana obudowe. de facto najbardziej spartolony element ipoona, bo gdyby byl normalny, to nie byloby skeczy z jakoscia sygnalu

co do itunes... mam w domu 3 kompy, jeden sieciowy odtwarzacz multimedialny i jeden dysk sieciowy z calym repozytorium mediow (filmy, muzyczka, dokumenty, binarki). poukladane na udzialach sieciowych, udostepnione samba, wszystko ze soba bez problemu dziala. kopiowanie multimediow na urzadzenie Androidowe to kwestia wyjecia karty pamieci* albo podpiecia kabelka USB**. i skopiowania.

za diabla nie widze w jaki sposob dodatkowy program do kopiowania, kontroli legalnosci i standaryzowania formatow*** jest tu w jakikolwiek sposob sensowny. proba zaktualizowania corce filmow na ipadzie (raptem 16gb wersja, wiec tak duzo sie nie nakopiuje) konczy sie kilkugodzinna konwersja formatow, po ktorej powstaja zbyt wielkie (jak na przecietnej jakosci ekran raptem 1024x768) i zbyt ciezkie pliki. i z mojej strony bateria slow powszechnie nie uwazanych za elegancka polszczyzne...

Apple to jest taki system, w ktorym realia dopasowuje sie do jedynej slusznej wizji. w Androidzie uzytkownik sam dobiera sobie rozwiazania, ktore odpowiadaja jego przyzwyczajeniom. i nikt mu nie wmawia, ze sie nie da albo ze w ogole nie powinien tak chciec.

* - karta pamieci - takie male cos, co w normalnym swiecie nie jest na sztywno przyspawane i niedostepne dla uzytkownika
    ** - kabelek USB - w normalnym swiecie urzadzenie posiadajace pamiec podlacza sie przez kabel USB do PC i ono w ten sposob widoczne jest jako zwykly dysk, dostepny najzywczajniejszym, chamskim Copy&Paste.
    *** - odpicowane na kompie zdjecia po zgraniu przez itunes na ipada zra w oczy sladami kompresji jpeg i wygladaja jak kupa. niezaleznie juz zupelnie od nedznej rozdzielczosci ekranu (ipad2)...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    biorac pod uwage fakt, ze w 90% smartfonow siedza jakies chipy Samsunga... no to nie wiem, czy jest wybor
    "Bez sensu, Panie, ten Sony. Tutaj masz pan telewizor z tą samą matrycą a 500pln taniej. Teraz Samsung jest na topie!"
    Tak mnie przywitał pan w sklepie nie dla idiotów.
    I tak kupiłem Bravie, działa pięknie juz czwarty rok. I z laptopem pięknie przez hdmi śmiga. W odróżnieniu od Szajsunga, który w miedzy czasie otzrymałem. Tragiczne menu, z laptopem się nie łączy, obraz smuży.
    Moja trauma z koreańską firmą trwa już od wczesnego liceum, kiedy to kupiłem drogiego wypasionego discmana. Z każdym produktem tej firmy miałem problemy i absolutnie nigdy dobrowolnie nie kupię ich produktu. I nie ważne ze w urządzeniach innych marek nawet 99% wnętrznosci moze być od Samsunga, ważne ze działają lepiej niż te w całości sygnowane marką S
    Ostatnio edytowane przez namoamo ; 21-01-2013 o 18:00

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Wczoraj patrzę na telefon a tu minus dziewięć. Wciskam czapkę, szalik myśląc o sprzęcie Sony ( kalesony) wsiadam do samochodu a tu ledwie sześć i pół na minusie. Dzisiaj patrzę minus siedem. Nawet rękawiczek nie zabrałem. A tu minus dziewięć. A niby to takie miało być mądre.

Uzależniony Awatar kaindox

I tak kupiłem Bravie, działa pięknie juz czwarty rok. I z laptopem pięknie przez hdmi śmiga. W odróżnieniu od Szajsunga, który w miedzy czasie otzrymałem. Tragiczne menu, z laptopem się nie łączy, obraz smuży.
    A mój brat zmienił Samsunga który pięknie mu działał na Sony bravie i ma problem z odpaleniem przez hdmi konsoli. Żeby było śmieszniej tą konsola jest PlayStation 3. A ja mam telefon SonyEricsson i wszystko mi pięknie śmiga, złego słowa na niego nie powiem. O czym to świadczy?
    Żeby niepotrzebnie nie generalizować tylko oceniać konkretne modele.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

co do itunes... mam w domu 3 kompy, jeden sieciowy odtwarzacz multimedialny i jeden dysk sieciowy z calym repozytorium mediow (filmy, muzyczka, dokumenty, binarki). poukladane na udzialach sieciowych, udostepnione samba, wszystko ze soba bez problemu dziala. kopiowanie multimediow na urzadzenie Androidowe to kwestia wyjecia karty pamieci* albo podpiecia kabelka USB**. i skopiowania.
    Ja nie wiem co to samba, nie wiem co to udostepnianie i w sumie nie musze wiedziec, pomimo ze mam dysk podpiety pod router i widza go zarowno komputery jak i iPad z telefonem. Ba, jest nawet dostep zdalny bez stawiania serwerow i konfigurowania Bog wie czego - logujesz sie na swoje konto i voila!

za diabla nie widze w jaki sposob dodatkowy program do kopiowania, kontroli legalnosci i standaryzowania formatow*** jest tu w jakikolwiek sposob sensowny.
    Dodatkowy? U mnie nie jest dodatkowy. A muzyke z komputera w czym odpalasz?

proba zaktualizowania corce filmow na ipadzie (raptem 16gb wersja, wiec tak duzo sie nie nakopiuje) konczy sie kilkugodzinna konwersja formatow, po ktorej powstaja zbyt wielkie (jak na przecietnej jakosci ekran raptem 1024x768) i zbyt ciezkie pliki. i z mojej strony bateria slow powszechnie nie uwazanych za elegancka polszczyzne...
    Kupuj filmy w iTunes Store i nie bedziesz musial niczego konwertowac. Do tego nie trzeba ich trzymac na iPadzie, mozna strumieniowac z komputera, tak samo jak mozna strumieniowac z iPada na telewizor (musisz miec AppleTV).

Apple to jest taki system, w ktorym realia dopasowuje sie do jedynej slusznej wizji. w Androidzie uzytkownik sam dobiera sobie rozwiazania, ktore odpowiadaja jego przyzwyczajeniom. i nikt mu nie wmawia, ze sie nie da albo ze w ogole nie powinien tak chciec.
    Apple to taki system ktory pokazuje ze nie trzeba znac sie na sambach, rootowaniu androidow i pierdylionie innych rzeczy - odpalasz i uzywasz zamiast zmagac sie z tysiacami konfiguracji. Ale kazdy ma prawo widziec rzeczywistosc po swojemu

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    A mój brat zmienił Samsunga który pięknie mu działał na Sony bravie i ma problem z odpaleniem przez hdmi konsoli. Żeby było śmieszniej tą konsola jest PlayStation 3. A ja mam telefon SonyEricsson i wszystko mi pięknie śmiga, złego słowa na niego nie powiem. O czym to świadczy?
    Żeby niepotrzebnie nie generalizować tylko oceniać konkretne modele.
    Pytanie po cholere mu to LCD, skoro plazma daje zdecydowanie lepszy obraz

Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów