Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    ...I nie zaglądam do kieszeni.
    A gdzie zaglądasz? Jeżeli powrócimy do pięknego polskiego zwyczaju, że dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, bo od tego są najróżniejsze porównywarki cen i każden łan może sobie sprawdzić we własnym zakresie co ile kosztuje, to okaże się iż dyskusja - mimo że nie przyniesie żadnego rozstrzygnięcia - stanie się troszkę przyjemniejsza. Poza tym nie jesteśmy forum cinkciarskim, żeby bez przerwy prawić o mamonie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

A gdzie zaglądasz?
    Pod kopułę. Napisałem, że telefony Apple są droższe przynajmniej 1,5x od lepiej wyposażonych telefonów konkurencji. Na to Czacha opisał interes życia jaki zrobił na ip4. Bardziej idzie mi o to, że jak ktoś widzi w czymś takim interes, to pewnie we wszystkim widzi tylko dobre strony.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Pytanie: Wybór telefonu?????

Na papierze to faktycznie konkurencja jest lepsza, ale jak przyjdzie do codziennego uzytkowania...

Pełne uzależnienie

Na papierze to faktycznie konkurencja jest lepsza, ale jak przyjdzie do codziennego uzytkowania...
    Każdy sobie. Użytkowanie to kwestia subiektywna. Nie ma co się o to spierać. Jeden lubi jabłka, a drugi córkę sadownika. Czy jakoś tak.

Chodziło mi tylko o niekonsekwencję w opisie intersu na ip4. Zadziwiające jak wiele da się ludziom wmówić, że telefon jest za darmo, lub w ramach umowy. Zwolennicy Samsunga też nie zauważają, że za swoje telefony płacą. Wczoraj miałem, że ktoś powiedział, że wziął dla żony Samsunga za 70 PLN. Wartość rynkowa koło 800. Ludzie nie wiedzą chyba jak niewielkie abonamenty można płacić, nie biorąc od operatora telefonu. Tyle, że telefon trzeba kupić na wolnym rynku wtedy. Zresztą sam nie wiem czy abonament to w ogóle dobre rozwiązanie i czy karta nie wychodzi taniej. U mnie sporą część kasy pochłania jednak pakiet internetowy.

BTW to cena iPhone nie wynika z faktycznych kosztów amejzingu zawartego w ameliniowej obudowie a tego, że Apple dyktuje takie ceny i nie pozwala sprzedać taniej. Coś jak Canon. I coś jak Nikon. I coś jak wiele korporacji.

http://www.optyczne.pl/5557-nowo%C5%...ynku_foto.html
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 27-01-2013 o 08:56

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ja wciaz uwazam ze to moja sprawa ile kasy wydaje na dzwonienie. Ty mozesz wydawac na wykonywane rozmowy 50zl w trzy miesiace, inny potrzebuje wygadac 500zl. Nie wiem po co drazysz ten temat?

Pełne uzależnienie

Ty mozesz wydawac na wykonywane rozmowy 50zl w trzy miesiace, inny potrzebuje wygadac 500zl. Nie wiem po co drazysz ten temat?
    To tak. Bezdyskusyjnie. Chociaż abonament i tak będzie zwiększony o cenę telefonu. Nikt za darmo go nie da. Za darmo to by było za tanio. I nie by nie pasowało do wizerunku firmy.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

No jasne ze nie ma nic za darmo. Bez sensu jest brac abonament gdy ktos wydzwania 30zl miesiecznie, co innego gdy jest to 130 czy 300. Tak wiec nie wiem skad pomysl ze ktos mnie oszukal? Umiem liczyc, znam swoje potrzeby i zapewniam ze wybralem najkorzystniej dla siebie, a nie dla operatora

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Zresztą sam nie wiem czy abonament to w ogóle dobre rozwiązanie i czy karta nie wychodzi taniej. U mnie sporą część kasy pochłania jednak pakiet internetowy.
    Może jak się mało dzwoni to tak. Jak telefon jest narzędziem pracy to karta to kiepski pomysł - zresztą nie tylko ze względu na koszty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Jeśli do przeglądania internetu to Galaxy S3 jest dobrym wyborem ze względu na duży wyświetlacz 5 cali.
    Ale najpierw sprawdź czy tak duży telefon leży ci w dłoni podczas rozmowy i czy masz kieszenie o odpowiednich rozmiarach żeby go schować. Jak dla mnie S3 jest pod tym względem minimalnie za duży.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ... i czy masz kieszenie o odpowiednich rozmiarach żeby go schować...
    Tak sobie pomyślałem, że zanabycie odpowiednich portek nie powinno stanowić większego problemu. No chyba, że ktoś się uprze na noszenie skórafonu ściśle przylegającego do ciała*.

*...ale teraz produkują kurtki, gdzie wewnętrzna kieszeń pomieści laptopa. Gorzej latem
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów