Nie mam pojecia skad ta łatka elitarnosci - ani to ze zlota, ani trudno dostepne, ani drogieOd wielu lat to najbardziej powszechny i rozpoznawalny smartfon na rynku, a niektorzy wciaz mysla ze to hispterskie miec ajfona
![]()
Nie mam pojecia skad ta łatka elitarnosci - ani to ze zlota, ani trudno dostepne, ani drogieOd wielu lat to najbardziej powszechny i rozpoznawalny smartfon na rynku, a niektorzy wciaz mysla ze to hispterskie miec ajfona
![]()
Mały OT, bo widzę że kilka osób używało/używa SGS2.
Kupiłem kabelek i zacząłem zabawę USB OTG i jednej rzeczy zupełnie nie rozumiem. Dlaczego jest tak, że podpinam kabelek do telefonu, a następnie do tegoż kabelka myszkę, mogę wielokrotnie podłączać ją i podłączać, za każdym razem wszystko działa. Ale jak podłączam do kabelka np. pendrive'a to kicha, nie pojawia się info o wykryciu pamięci masowej.
Natomiast, gdy wpierw podłączę pena do przejściówki i następnie całość do telefonu, wtedy szafa gra.
Zupełnie nie rozumiem tego zachowania. Może ktoś mnie oświecać w temacie? Wersja OS 4.0.4, brand Orange, kabelek z Allegro. Z góry dzięki :-)
Body, stałki, zoomik
Kiedy miałem SGS2, nie miałem kabelka OTG. Teraz mam kabelek ale nie mam SGS2. Natomiast na SGS3 i Note2 działa obojętnie od kolejności wtykania i logicznie kombinując, wydaje się, że kolejność nie powinna mieć znaczenia. Może chodzi o kolejność łączenia styków w tym konkretnym egzemplarzu pendrive? Wszak w USB nie są wszystkie równe, a w MiniUSB są.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-01-2013 o 02:30
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Akustyk - że Ci się chciało. Bo ja nie mam weny, żeby się tłumaczyć, czemu nie chcę korzystać z iTunesa. Może to jest i dobre, jeśli ktoś ma kompa i telefon od Appla, ale jeśli się korzysta z różnych urządzeń, to jest kompletnie bez sensu. Dlatego też iPad służy mi wyłącznie do przeglądania netu.
O obiektywach wiem prawie wszystko
po namysle, tez sie zaczynam dziwic... jak napisze "to bylo rano i jeszcze przed kawa" (w NL 8:30 to bardzo wczesna pora do zycia, ledwo slonce wstalo), to zostanie mi usprawiedliwione?
ja mam ten stary, jeszcze z 1024x768... i do netu wole juz jednak S3. plik w razie czego sobie mozna sciagnac z zalacznika w poczciei szybciej to jakos tak dziala, google mapsy maja normalniejszy interfejs, ekran vmware wiecej miesci, no i jest bezposredni dostep do kalendarza i kontaktow google'owskich (co akurat w sumie jest dosc oczywiste w tym ekosystemie)... i zasieg wifi jest normalny po hotelach/knajpach, co przy ipadzie zawsze konczy sie wrazeniem, ze chyba "zle trzymacie"
![]()
Jeny, tyle się rozpisaliście i właściwie nic z tego nie wynika :P
Ale skoro temat już jest i stety/niestety bliski mojemu sercu ostatnio, bo posiadane przeze mnie wildfire powoduje u mnie agresywne odruchy, to się podłączę. Może wróci trochę dyskusja na poziomie telefonów a nie ideologii :P
a) ma być Android. Najlepiej 4 lub z pewną aktualizacją do 4. Bo tak. (dla tej teorii jaki system na kompie taki telefon -- używam linuxa :P)
b) ma być sporo mocy pod maską -- tak żeby sports tracker z nagrywaniem śladu gps przy włączonym odtwarzaczu mp3 nie wypierdzielał telefonu w kosmos przy zrobieniu zdjęcia i próbie wrzucenia go na przysłowiowego fejsa. Czekanie 2sek aż się zaktualizuje lista ostatnio wybieranych telefonów odpada.
c) wolałabym mniejszy niż większy, ale rozdzielczość tak min 480x800
d) przyzwoity aparat foto
e) co najmniej doba na baterii przy swobodnym wykorzystaniu ficzerów
Zastanawiam się nad 2 podejściami: albo zbankrutować i kupić najlepsze na rynku (HTC One X+, SGSIII, whatever...) albo znaleźć coś "co da radę" jak najtaniej, bo i tak za rok wszystko się pozmienia.
Wolałabym nie bankrutować.
Z góry dzięki za propozycje![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Bardzo prosto to udowodnić. Katalogi są uniwersalne i przenośne. Mogę zanieść dysk do kogoś kto ma Maca, Windowsa, Linuksa, cokolwiek - będzie wszystko działać. Nawet za parę lat, jak np. się*okaże, że iTunes już*nie ma, bo Apple się*znudziło.
Przy czym dotyczy to nie tylko iTunes, i w ogóle, nie tylko muzyki, ale np. zdjęć. Ja wiem, że super można sobie pokatalogować*zdjęcia w iPhoto (Mac), DigiKam lub Shotwell (Linux), czymśtam na Windowsie, bądź (wytaczając ciężkie działa) w Lightroomie.
Ale ja tam trzymam zdjęcia w normalnych katalogach. Nazwanych: "rok_miesiac_{dzien}-jakis_krotki_opis". Może jestem dziwny, ale ja w tym potrafię każde zdjęcie znaleźć*bardzo szybko. I mogę wziąć dysk do rodziców i sobie z nimi na ich komputerze obejrzeć.
I przekonuj mnie teraz, Panie Tom01, że jestem głupi i się nie znam, i zamknięte bazy danych czyli skazywanie się na używanie jednego konkretnego programu, to lepsze rozwiązanie.
--- Kolejny post ---
Hej,
Ponownie polecam Nexusa od Samsunga. Spełnia wszystkie te wymagania. Android 4.2 i wszystko co tylko wyjdzie nowego od razu dostajesz. Czysty Android, bez dziwnych wynalazków (psujących i spowalniających), pakowanych zawzięcie przez wszystkich niestety producentów. Wydajnościowo bardzo dobrze a po całym dniu mam zazwyczaj nadal 60-70% baterii. Przy czym, tak jak piszesz, używam jednocześnie odtwarzacza muzyki, Endomondo, gTalka i co mi tam potrzebne.
Obawiałbym się tutaj trochę*tych czterordzeniowych (Desire X, SGS III), bo z racji tych rdzeni prawdopodobnie czas pracy na bateriach jest niższy.
Nexus miał premierę rok i 3 misiące temu i do tej pory trzyma cenę, IMHO to o czymś świadczy. Ceneo twierdzi, że za 1500 można kupić, jak masz możliwość ściągnąć*z USA będzie taniej - ja w listopadzie zapłaciłem (razem z kosztami wymiany waluty i transferem pieniędzy) ok. 1100 zł.
A może koledzy coś doradzą.
Zastrzeżenia:
1. Miałem Ajfona 3 godziny i choćby nie wiem, ile sie Tom01 z innymi sympatykami Apple napisali, nameczyli i namawiali, to nie przejdzie. Do maszyn mam podejście chyba identyczne z Akustykiem więc Ajfon odpada.
2. mam Nokię N8 i najbardziej mi w niej przeszkadza, po pierwsze miziana klawiatura, po drugie system, po trzecie durne micro USB do którego kabel mi ukradli juz dawno razem z laptopem w Krakowie.
3. Nie mam zdania, czy Android czy Win8. Logika podpowiada, że Android z racji miliarda dostępnych aplikacji min. zdalnego sterowania aparatu telefonem.
4. Chciałbym normalną, ludzką klawiaturę. Żadne mizianie, smyranie i inne czułości.
Bardzo dużo jeżdżę samochodem, w którym uzywam Sinozębego. Obsługa mizianego ekranu, szczególnie przy poszukiwaniu kontaktu wśród 2 tysięcy innych, kiedy trzeba jedna rękę mieć na kierownicy, a wzrok sięgac musi dalej niż do prawej dłoni, jest absurdalnie skomplikowana. Pewien pozbierany sprzedawca z bólem w sercu powiedział, że może mi zaproponowac BlackBerry, ale jak wiadomo, to ma własny system, którego nikt nie rozumie.
5. Wspomniane micro USB, wolałbym normalne mini.
Czy ktoś umiałby wskazać drogę wyboru?
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl