Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Spróbuj takiego playera do filmów OPlayerHD, czyta bez konwersji, można wrzucać napisy w txt i srt (tylko nazwa pliku z napisami musi być taka sama jak filmu - kiedyś można było wybrać napisy z dowolnego pliku ale "poprawili to" na szczęście nazwy plików można zmieniać w programie na ipadzie), ma polskie ogonki przy literach. Ja używam tego chyba od 2 lat i jeszcze nie miałem żadnych problemów. Wrzucasz filmy przez Itunes'a w sekcji programy - kopiowanie trwa chwilę...
    Polecam
    a czy prawda sa te nowe recenzje (https://itunes.apple.com/us/app/opla...373236724?mt=8), ze w najnowszej aktualizacji pousuwane sa z przyczyn prawnych kodeki?

poza tym, to to by bylo wystarczajace dla mnie. akurat predkosc kopiowania na ipada nie jest zla, wbrew badziewnej jakosci tego kabelka, pod tym wzgledem daje on calkiem rade.
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Ja nie wiem co to samba, nie wiem co to udostepnianie i w sumie nie musze wiedziec, pomimo ze mam dysk podpiety pod router i widza go zarowno komputery jak i iPad z telefonem. Ba, jest nawet dostep zdalny bez stawiania serwerow i konfigurowania Bog wie czego - logujesz sie na swoje konto i voila!
    tez tak mam, wszystko juz urzadzone. dziala. i wszedzie funkcjonuje tak, ze pliki przenosi sie drag&dropem. nawet na mp3 playerze Sony...

i ja bym tylko chcial, zeby nowe urzadzenia w analogiczny sposob dzialaly. a w rezerwacie Apple'a, gdzie ipad czy ipod jest stworzony jako mobilny terminal platniczy do app store'u, albo robisz cos tak jak wymyslil Apple, albo nie robisz w ogole.

Dodatkowy? U mnie nie jest dodatkowy. A muzyke z komputera w czym odpalasz?
    ja nie mam zadnej funkcjonalnej potrzeby itunesa. dla mnie jest to czysty nazizm i zmuszanie do korzystania z narzuconego odgornie i wcale nie wygodnego rozwiazania (ergonomia itunesa kompletnie lezy).

Kupuj filmy w iTunes Store i nie bedziesz musial niczego konwertowac.
    jasne. zaplac po raz kolejny za 100 filmow, ktore juz posiadasz...

inne pomysly?

Do tego nie trzeba ich trzymac na iPadzie, mozna strumieniowac z komputera, tak samo jak mozna strumieniowac z iPada na telewizor (musisz miec AppleTV).
    to chyba nie bardzo sie sprawdza do odtwarzania filmow po drodze w aucie...

Apple to taki system ktory pokazuje ze nie trzeba znac sie na sambach, rootowaniu androidow i pierdylionie innych rzeczy - odpalasz i uzywasz zamiast zmagac sie z tysiacami konfiguracji. Ale kazdy ma prawo widziec rzeczywistosc po swojemu
    nadal interesuje mnie to "i uzywasz" w kontekscie wymienionego wyzej ogladania filmow po drodze w aucie... bo u mnie nieodmiennie streaming nie dziala w tych okolicznosciach i kazdy wyjazd rodzinny poprzedza kilkugodzinna frustracja, gdy musze "tylko wywalic Bylo sobie zycie a dodac Harry Pottera"... na urzadzeniu Androidowym na to samo poswiecam lacznie minute czasu...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a czy prawda sa te nowe recenzje (https://itunes.apple.com/us/app/opla...373236724?mt=8), ze w najnowszej aktualizacji pousuwane sa z przyczyn prawnych kodeki?

poza tym, to to by bylo wystarczajace dla mnie. akurat predkosc kopiowania na ipada nie jest zla, wbrew badziewnej jakosci tego kabelka, pod tym wzgledem daje on calkiem rade.
    Szczerze mówiąc ja swojego nie aktualizowałem, od ponad pół roku więc nie potwierdzę tego niestety...

Jest wersja LITE sprawdź sam jak to działa.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    jak się w iphone ustawia korektę ekspozycji?
    nikt nie wie? serio pytam, w ogóle ustawień znaleźć nie mogę, tylko HDR (??) i to wszystko. help, Czacha?
    pozdro.,
    m.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

W standardowej aplikacji aparatu nie ma korekcji, mysle ze pomiar 'punktowy' zalatwia sprawe. Ew. zainstaluj jakas inna aplikacje do zdjec z korekcja.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dla mnie to jesteś uprzedzony i zachowujesz się dokładnie jak ten sprzedawca którego zachowanie ganisz .
    Przecież wcale nie ganię sprzedawcy! Jego praca - polecanie tego za co mu płacą,a ja nie skorzystałem z jego "rad". Fakt taki że Bravia działa i ma się dobrze, biorąc pod uwagę że w moim życiu 100% produktów Samsunga było kiepskich/wadliwych wolałem nie ryzykować(dla mnie to były duże pieniądze).
    Nie ganię też użytkowników - ważne aby każdy był zadowolony. Może zwyczajnie mam pecha do tej firmy?
    Uprzedzenia do marek jest jak najbardziej w porządku. Jestem konsumentem, mam prawo oceniać.

Co do mp3, również korzystam z Foobara oraz GomPlayera i microsoft'owski iTunes czyli Zune, jest złem koniecznym. Tutaj Android bezprzecznie wygrywa, MS na szczęście poszedł w jego ślady. A Apple, jak to Apple, to do niego maja sie dostosowywac użytkownicy a nie na odwrót. Ale to specyficzna firma :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Uprzedzenia do marek jest jak najbardziej w porządku. Jestem konsumentem, mam prawo oceniać.
    Oczywiście, tak samo jak ja mam prawo wytykać taką opinię jako bezsensowne generalizowanie nie mające połączenia z rzeczywistością .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

To jak to jest w końcu z tymi ajfonami - elytarne sä czyliż masowe?

Bo ktoś pisze w tym zacnym watku, że Apple nie pozwala cen obniżać, żeby było elytarnie a nie masowo, a kto inny pisze, że jedyna innowacja Apple to masowa sprzedaż.

Ja widzę pełno iPhonów w dłoniach biednych studentów i ludzi co mieszkaja w domach na kółkach. W ogóle mam wrażenie, że im biedniejsza rodzinā tym więcej ma telefonów i więcej potrzebuje minut i MB.

Biorac pod uwagę ilość sprzedanych iPhonów na świecie, i kto je kupuje, sa mniej więcej tak elitarne jak puszka coli, miska ryżu, czy garnek kartofli.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Nie mam pojecia skad ta łatka elitarnosci - ani to ze zlota, ani trudno dostepne, ani drogie Od wielu lat to najbardziej powszechny i rozpoznawalny smartfon na rynku, a niektorzy wciaz mysla ze to hispterskie miec ajfona

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Co do mp3, również korzystam z Foobara oraz GomPlayera i microsoft'owski iTunes czyli Zune, jest złem koniecznym. Tutaj Android bezprzecznie wygrywa, MS na szczęście poszedł w jego ślady.
    Z ciekawości, co ma IOS czy Android do odtwarzacza na komputerze i dlaczego Android wygrywa? O co chodzi w tej konkurencji? Ktoś chce używać iTunes to używa. Ktoś chce Foobara to gra Foobarem. Jaki to ma związek z systemem operacyjnym na smartfonie?
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów