Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 212

Wątek: Pytanie: Wybór telefonu?????

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????

Kupuj filmy w iTunes Store i nie bedziesz musial niczego konwertowac.
    A potem iWater i iToiletPaper. Ten ekosystem poza który nie możesz wychylić nosa jest straszny. A potem przejściówki po 199$ za sztukę.

W czym iPhone 4 było rewolucyjne? Poza spartoloną anteną?

Ja też jestem staromodny, ale lubię wiedzieć gdzie i jakie mam pliki. I nie lubię jak komputer się za mnie mądrzy...

A co do problemów ze współpracą z HDMI to mnie zaskoczyliście. Myślałem, że to już działa z automatu. Przynajmniej u mnie zadziałało. Podłączyłem kabel, ustawiłem monitor i już.

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Pytanie po cholere mu to LCD, skoro plazma daje zdecydowanie lepszy obraz
    A gdzie ja pisałem że miał plazmę?
    Czacha, po twoich wypowiedziach dokładnie widać dla kogo jest Iphone, tzn dla takich co przynajmniej dwukrotnie przekraczają średnią krajową i nie chce im się/nie potrzebują/nie mają czasu szukać tańszych rozwiązań.
    Dla tych co dochodzą do średniej krajowej Iphone jest zwykle sposobem na podniesienie statusu społecznego.
    Bo przy odrobinie czasu i chęci można mieć więcej za mniej

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    A co do problemów ze współpracą z HDMI to mnie zaskoczyliście. Myślałem, że to już działa z automatu. Przynajmniej u mnie zadziałało. Podłączyłem kabel, ustawiłem monitor i już.
    model bravi sprzed roku, brat dostał po ojcu
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 21-01-2013 o 19:01

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ten ekosystem poza który nie możesz wychylić nosa jest straszny.
    Można - ale po co kombinowac, skoro wszystko działa? Dla zasady, zeby było po Twojemu?

A potem przejściówki po 199$ za sztukę.
    Ale kupiłeś już jakąś, czy tak se zrzędzisz przy wieczorze?

W czym iPhone 4 było rewolucyjne? Poza spartoloną anteną?
    Na dzien dobry Retina. O reszcie doczytasz z netu porównując z iPhone 3/3Gs. Bo jak byś nie zuwazył pisałem o rewolucyjności względem produktów Apple, a nie całego rynku. A z zasięgiem wiekszych problemów nie miałem, ale ja to chyba wybrany jestem bo ani mi sie "ajfony" nie zacinają, ani nie wyginają ... cuda!

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    A gdzie ja pisałem że miał plazmę?
    Blad ze nie mial i ze znow kupil LCD, albo co gorsza LED

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Czacha, po twoich wypowiedziach dokładnie widać dla kogo jest Iphone, tzn dla takich co przynajmniej dwukrotnie przekraczają średnią krajową i nie chce im się/nie potrzebują/nie mają czasu szukać tańszych rozwiązań.
    Dla tych co dochodzą do średniej krajowej Iphone jest zwykle sposobem na podniesienie statusu społecznego.
    Bo przy odrobinie czasu i chęci można mieć więcej za mniej
    W zaglądanie do portfela może się nie bawmy - od tego jest urząd skarbowy (tfu, tfu). Ja telefon zawsze kupuję w abonamencie, wiec zamożność nie ma tu nic do rzeczy. Zreszta nie uwazam sie za osobe zamozna. Jestem po prostu wygodny i wolny czas lubię poświęcać na inne pierdoły które sprawiają mi więcej frajdy, niż konfigurować telefon

Kiedyś bawiłem się w konfigurowanie i składanie komputerów i Bog wie co jeszcze, ale dziś mi się po prostu nie chce. Nie mam pojęcia ile GHz ma mój telefon i nie potrzebuję tego wiedzieć, nie wiem też ile ma rdzeni... bo to tylko telefon. Kogo do cholery interesują rdzenie w telefonie?!? Wiem że w Androidzie ma to znaczenie, bo soft jest wymagajacy i telefony sobie z nim radzą. Nawet SGS3 tnie przy przewijaniu ekranów, ładowaniu kontaktów i innych rzeczach i żeby to zniwelować trzeba wgrywać mu jakieś customy czy jak to tam się nazywa. Takie rzeczy w iPhone się po prostu nie dzieją. Wyjmujesz telefon i działa tak jak powinien bez konieczności ingerowania w soft. Ale pewnie zaślepiony jestem marketingiem i tak na prawdę rwie bardziej niż Android
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-01-2013 o 19:13

Uzależniony Awatar kaindox

W zaglądanie do portfela może się nie bawmy - od tego jest urząd skarbowy (tfu, tfu).
    Ale to żaden przytyk ad persona. Po prostu ten system sie sprawdza jak nie trzeba liczyć każdej złotówki, można sobie pozwolić na całą reszty gadżetów z jabłuszkiem, zakupy w iTunes i i jeszcze do tego ma sie Maca w domu. Gdybym otrzymywał wartość swojej wypłaty liczoną nie w złotówkach tylko w euro pewnie z wygody bardziej interesowałbym się tym ekosystemem.

Jestem po prostu wygodny i wolny czas lubię poświęcać na inne pierdoły które sprawiają mi więcej frajdy, niż konfigurować telefon
    I to jest odpowiedz dlaczego na zachodzie jabłuszko cieszy się takim zainteresowaniem
    Zarabiamy w złotówkach więc musimy mieś czas i chęci żeby coś czasem pokombinować. Zresztą wcale tak dużo kombinować nie trzeba, to raczej kwestia przyzwyczajenia do innego systemu.
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 21-01-2013 o 19:27

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    "Bez sensu, Panie, ten Sony. Tutaj masz pan telewizor z tą samą matrycą a 500pln taniej. Teraz Samsung jest na topie!"
    Tak mnie przywitał pan w sklepie nie dla idiotów.
    I tak kupiłem Bravie, działa pięknie juz czwarty rok. I z laptopem pięknie przez hdmi śmiga. W odróżnieniu od Szajsunga, który w miedzy czasie otzrymałem. Tragiczne menu, z laptopem się nie łączy, obraz smuży.
    Moja trauma z koreańską firmą trwa już od wczesnego liceum, kiedy to kupiłem drogiego wypasionego discmana. Z każdym produktem tej firmy miałem problemy i absolutnie nigdy dobrowolnie nie kupię ich produktu. I nie ważne ze w urządzeniach innych marek nawet 99% wnętrznosci moze być od Samsunga, ważne ze działają lepiej niż te w całości sygnowane marką S
    Wiesz ja mam kilka TV Samsunga, jeden Panasa ze dwa Sony i jakoś nigdy nie wysnuwałem takich wniosków jak Twoje. Dla mnie to jesteś uprzedzony i zachowujesz się dokładnie jak ten sprzedawca którego zachowanie ganisz .

Pytanie po cholere mu to LCD, skoro plazma daje zdecydowanie lepszy obraz
    No dokładnie, szczególnie że plazmy Sams robi rewelacyjne i do tego tanie .

Kiedyś bawiłem się w konfigurowanie i składanie komputerów i Bog wie co jeszcze, ale dziś mi się po prostu nie chce.
    Otóż to. Są na prawdę ciekawsze sposoby na spędzanie czasu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

mam szybkie pytanie do fanów i użytkowników appla: jak się w iphone ustawia korektę ekspozycji?
    oczywiście w aparacie, bo znaleźć nie mogę. chodzi o ip4s.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 21-01-2013 o 19:48
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Można - ale po co kombinowac, skoro wszystko działa? Dla zasady, zeby było po Twojemu?
    Żeby nie było monopolu. I żeby jedna firma nie mogła dyktować cen. Bo teraz masz wszystko Apple, albo nic.

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

nie rozumiem osób narzekających na itunes,przecież jest tyle innych alternatywnych programików,według mnie współpracujących o wiele lepiej z iphone czy ipadem
    do wyboru do koloru
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

A ktory z nich jest sensowna alternatywa przy kopiowaniu danych na igadzety? Bo ja tylko do tego, i to wylacznie z koniecznosci, uzywam itunesa.

Do muzyki mam foobar (imho najladniej grajacy odtwarzacz mp3 pod winde) a do filmow gom playera...

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

proba zaktualizowania corce filmow na ipadzie (raptem 16gb wersja, wiec tak duzo sie nie nakopiuje) konczy sie kilkugodzinna konwersja formatow, po ktorej powstaja zbyt wielkie (jak na przecietnej jakosci ekran raptem 1024x768) i zbyt ciezkie pliki. i z mojej strony bateria slow powszechnie nie uwazanych za elegancka polszczyzne...

Spróbuj takiego playera do filmów OPlayerHD, czyta bez konwersji, można wrzucać napisy w txt i srt (tylko nazwa pliku z napisami musi być taka sama jak filmu - kiedyś można było wybrać napisy z dowolnego pliku ale "poprawili to" na szczęście nazwy plików można zmieniać w programie na ipadzie), ma polskie ogonki przy literach. Ja używam tego chyba od 2 lat i jeszcze nie miałem żadnych problemów. Wrzucasz filmy przez Itunes'a w sekcji programy - kopiowanie trwa chwilę...
    Polecam
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Strona 10 z 22 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów