Regulamin pkt 8.
też miałem podobną sytuację. olałem temat. ale wygląda to jakby ktoś przez translator zadziałał :-P
Sent from my MT11i using Tapatalk
Do mnie wysyłali z czeskiego allegro. Było napisane prawie bezbłędnie po polsku, tylko z krzaczkami zamiast polskich znaków z propozycją zawyżonej kwoty by zakończyć aukcje przed czasem.
Wpisałem nick w google i wszystko mi powiedział. Ten cwaniaczek (jak się doczytałem gdzieś na forum) wysyłał później upomnienia ze spreparowanego maila angielskiego banku z żądaniem zwrotu niewpłaconych pieniędzy![]()
Az musiałem sprawdzić swoją korespondencję przy okazji mojej aukcji Canona S100 z człowiekiem który do mnie napisał a jego adres mailowy to: slicebread@onet.pl. Na początku pisał tak (pisownia oryginalna):
slicebread:
Witam,
Czy nadal masz go?? Co jest stan obecny? Odpowiedz mi jak najszybciej.
Pozdrawiam
więc ja:
Witam,
Nie nie mam go - tak se wystawiam dla jaj.
Stan obecny jest teraz.
Odpowiedziałem szybko - chyba.
Pozdrawiam
On znowu:
Witam,
Dzięki za informacje, Tymczasem możesz wysłać za oceanem i akceptujecie Przelew bankowy jako Payment.Please mnie odpowiedzi jak najszybciej ..
Pozdrawiam
Więc ja:
Tak nie ma sprawy, wyślę ci go za darmo i za darmo go dostaniesz bo fajny z ciebie chłopak. W ogóle lubię ludzi z za oceanu
Tym razem już się nie cackał za mną:
Hi,
Thanks for the information,Meanwhile check the shipment cost by Pocztex EMS to the receiver address as listed bellow.
16,Onilude Street
Agege/Lagos
Nigeria
23401
Regards
W końcu nie zrobiliśmy interesu. Szkoda.
wymarzony fullfrejm z jasnym słoikiem, reszta bez znaczenia
Wielka.
Też dostaję taki spam - głównie w postaci propozycji "biznesowych" w postaci otrzymania milionów $ za drobną przysługę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak sprzedawałem 550d też dostałem pytanie o wysyłkę za granicę (do Afryki) zadane łamana polszczyzną z elementami angielskiego.
Ogłoszenie było tu na forum i gumtree.
Przy sprzedaży bna Alledrogo również dostawałem takie dziwnie tłumaczone listy, jakby zz translatora. IP nadawcy wskazywało na wschodnie landy. Dziwne, że adresowane były na mój adres, nie przez alle.
:grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:
Potwierdzam. Też dostaję takie listy od przyjaciół ze świata :-) Olewam sprawę i na 1 mailu się kończy
a słyszeliście jaki jest teraz najnowszy sposób na szwindel przez allegro ????![]()
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...