Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
Ola, powiedz szczerze: czy (A)chcesz rozwiązać problem nieostrych zdjęć, czy (B)chcesz sobie kupić obiektyw? Bo to wbrew pozorom dwie różne sprawy...

Szczerze, to chce robic dobre zdjecia. I od strony artystycznej i technicznej (zapisalam sie na kurs Portret dziecka do szkoly foto). Na sprzecie jako takim mi nie zalezy, moglabym robic nawet pudelkiem z dziurka, bo to wieksza sztuka niz dobrym sprzetem ale moje umiejetnosci sa na to zbyt male. Wcale mi sie nie chce wydawac pary tysiecy pln tym bardziej na cos, co za pare miesiecy bedzie mnie draznic z powodu swojej kiepskiej jakosci.

Robie na manualu. Potrzebuje obiektywu, ktory mi ulatwi robienie zdjec w domu przy niezbyt dobrym oswietleniu. KITwym obiektywem jest mi ciezko. Chcialabym, zeby latwiej wychodzilo 'zamazane' tlo. KITowym oczywiscie wychodzi ale w domu nie jest to takie proste. Mam zew lampe blyskowa, ale rzadko uzywam, bo dziecko jest male i nie chce mu swiecic po oczach. Swego czasu dokupilam tez halogenki do dodatkowego oswietlenia (w domu mam dosc jasno ale i tak niewystarczajaco), ale sie kompletnie nie sprawdzily - bieganie za biegajacym 1 rocznym dzieckiem z halogenem na 10m kablu to paranoja.

Nie, nie.. zdecydowanie sprzet za tysiace zlotych mnie nie ekscytuje Ekscytuja mnie wyniki. Mam swoje ulubione site'y z fotografia dziecieca i chce zeby moje dziecko mialo troche takich zdjec. Poza tym to frajda jak kolezany z pracy spogladaja z zazdroscia (na zdjecia oczywiscie a nie na sprzet) ;-)

A potem zajme sie pewnie krajobrazami