Zawodowo nie ogólnie to amatorka póki co może lekkie hobbyMówisz że 24-105 f4 L IS wystarczy ??? nie będzie brakowało ... szerokości ? Co prawda widziałem zdjęcia robione na 18-135 i są nawet niezłe ale tak jak mówicie wolę lepszy sprzęt bo nie wiem jak długo na tym d650 pociągnę.
Ogólnie boje się kupować obiektywy używane bo wydaje mi się że zasada jest w większości taka że jak coś nie działa prawidłowo to lepiej sprzedać i wcisnąć komuś Wiem że są okazje że ktoś kupi przemyśli sprawę i okaże się że mu nie pasuje (nie potrzebny) i sprzedaje ale pewnie to rzadkość
Co obiektywu na "imprezy" tak właśnie myślałem że może być za ciasno w tym Canon 50 1.4 szczególnie w mieszkaniu ale na imprezach salach weselnych pewnie dałby radę (widziałem zrobione zdjęcia portretowe - super) ale trochę za duże zbliżenia z tym się zgodzę i rzeczywiście lepiej może wsiąść coś szerszego ale równie jasnego
Co do lampy to znajomy - niestety nie chce zbytnio doradzić ( może z zazdrości ) wspomniał tylko że ta lampa nie powala
Ogólnie Canon 24-105 F4 IS pasował by co do tele to zawsze można się wstrzymać ale nie ukrywam widziałem zdjęcie zrobione tele szczególnie przyrody i świetna sprawa (robił je ten znajomy) ale nie dość że nie wiem jaki obiektyw to i tak nie chce powiedzieć to pewnie poszukam sigmy
Najgorzej z tą stałką - są jakieś sklepy do którym można wejść poprosić, zagadać i porobić parę fotek wiem że jest fotojoker ale ... strasznie drogi. Najgorzej iść pobawić się zająć sprzedawcy godzinę i powiedzieć że dziękuje
Jeśli znajdą się osoby które chcą się jeszcze wypowiedzieć to proszę - temat otwarty może ktoś podsunie jeszcze sporo rozwiązań