Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 215

Wątek: Canon 35 f/2 IS

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Canon 35 f/2 IS

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na podstawie jednego wywolanego zdjecia? na pewno, nie mam watpliwosci, ze nie stwierdziles. nie miales na to szansy.
    sluchaj, mam ten obiektyw czwarty miesiac, zrobilem nim dotychczas jakies powiedzmy 10000 zdjec, ktore rowniez obrobilem ;]
    jezeli chodzi o kolory nie zaowazylem kompletnie zadnych roznic wzgledem np. 24L
    a nawet jesli wystepuja minimalne roznice, to ich korekta to jest jakis tam suwak w LR bardziej w lewo lub w prawo.
    ostatnia rzecz jaka bym zarzucil Sigmie 35/1.4 to ze ma musztardowe, "sigmowe" kolory.
    absolutnie, nic z tych rzeczy.
    obrazek jest na wypasie czy to ogladajac na monitorze, czy na rozkladowce fotoalbumu ;]
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 14-08-2013 o 10:54
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu Awatar merida

Dokładnie kolory Sigmy są identyczne z Canonowskimi (nie tak jak S14mm). Robiłem w weekend zdjęcia tańca przy 1/200 iso 6400 na f 1.4 i o dziwo dla mnie i dla niektórych trafiała bez większych problemów. Canona 35 IS kupiłbym wyłącznie do filmowania, którym się nie zajmuję, chyba,że kosztowałby 800-900zł, wtedy co innego.

Początki nałogu

Każda ..... swój ogonek chwali. W erze Syrenek, Trabantow i Wartburgow też wg ich właścicieli to były najlepsze auta...
    Wydaliscie kupę kasy na tą Sigmę i wmawiacie wszystkim, że to najlepsze szkło pod słońcem (bo pod księżycem się gubi).
    A tu mamy sloik tańszy, z bardzo dobrą jakością obrazka za mniejsze pieniądze...

Wytalkowane z GT-I9100

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no juz nie przesadzajmy. Sigma robi calkiem fajne szkielka - mialem 50/1.4 i to byl piekny kawal optyki, ktoremu canonowski 50/1.4 do piet nie dorasta...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar merida

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Każda ..... swój ogonek chwali. W erze Syrenek, Trabantow i Wartburgow też wg ich właścicieli to były najlepsze auta...
    Wydaliscie kupę kasy na tą Sigmę i wmawiacie wszystkim, że to najlepsze szkło pod słońcem (bo pod księżycem się gubi).
    A tu mamy sloik tańszy, z bardzo dobrą jakością obrazka za mniejsze pieniądze...

Wytalkowane z GT-I9100
    Akurat należę do ludzi, którzy nie chwalą wszystkiego co mają, chociaż najczęściej tak jest, z tego względu,że zakupy dokonuję świadomie. Lubię czerwony pasek, ale na szczęście konkurencja się obudziła i trochę namieszała. Zamieniłem 35L->S35 i ani przez chwilę nie żałowałem dokonanego wyboru. "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się*ma. A jak się ma co chce się mieć, to też się lubi".

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

... że to najlepsze szkło pod słońcem (bo pod księżycem się gubi)...

Wytalkowane z GT-I9100
    Warto czytać C-B dla tak pięknych sformułowań

Wywałkowano z laptoka
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar kaindox

Wytalkowane z GT-I9100
    Za to Ty w każdym poście próbujesz wszystkim wmówić że to szkło jest do niczego. OD samego początku wszyscy uczciwie pisali o jego zaletach i wadach zwłaszcza w porównaniu do canonowskiej eLki. To że zignorowałeś część o wadach i się rozczarowałeś, nie znaczy że to szkło jest takie jakim go ostatnio usilnie próbujesz przestawić. Na 20 Twoich ostatnich postów 14 to narzekanie na tą Sigmę. Jeszcze trochę i pomyślę sobie że jesteś pracownikiem Canona, zwłaszcza że jesteś jedyną osoba która tak na ten słoik narzeka.
    Reszta najwidoczniej ze zrozumieniem przeczytała informacje o odrobinę wolniejszym AF w tym obiektywie i świadoma jego ograniczeń cieszy się z pięknego obrazka jakie daje to szkiełko przy całkiem atrakcyjnej cenie. Ja już opisałem jak radzę sobie z tym szkłem w trudniejszych warunkach oświetleniowych i jakoś daję radę robić nim zdjęcie. Pracę AF w trudnych warunkach jestem w stanie poprawić przy pomocy protezy jaką jest wspomaganie IR lampy czy transmitera bezprzewodowego, Poprawić działania optyki już nie jestem w stanie.
    Ale jak to mówią, nie pomoże gratów kupa gdy fotograf ....

BTW jeszcze o ile wiem nie ustaliłeś czy ten Canon nie gubi się pod księżycem, więc nie bądź taki hop do przodu bo Ci z tyłu zabraknie i po raz kolejny poczujesz się rozczarowany jak w przypadku Sigmy.
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 15-08-2013 o 09:09

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Wytalkowane z GT-I9100
    Ale ciemniejszy. Może dla Ciebie 1EV to niewiele, ale dla mnie i podejrzewam sporej grupy użytkowników to dużo. A w przypadku zdjęć, na których zarabiam to bardzo dużo.
    Napisz swoje odczucia o tej sigmie, którą sprzedałeś w przypadku tych trafionych zdjęć. Kolory, kontrast, plastyka itp. Bo to, że af był kiepski to już wiemy.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Napisz swoje odczucia o tej sigmie,...
    ...w wątku o sigmie. To jest wątek o canonie 35/2 IS i nie każdy ma ochotę na czytanie o szkle, o którym napisało się wszystko, a nawet więcej.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Taki już urok wątków o danym szkle, że nie można w nim uniknąć porównań do konkurencji.
    W wątkach o sigmie, chyba co drugi post odnosi się do czerwonego paska, a i w tym nie brak opinii o sigmie.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów