Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 215

Wątek: Canon 35 f/2 IS

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Canon 35 f/2 IS

Ciekawe czy taki spadek ceny, oraz skalkulowanie nowego UWA do Mki oznacza, że księgowi canona przeliczyli się jednak w swoich szacunkach?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    stabilizacja to wiecej niz wystarczajaco zeby konkurowac. a jesli do tego Sigma ma zwyczajowe sigmowe kolory, to 2:0 dla Canona...
    kolory sigmowe w Sigma 35/1.4 ?
    - nie stwierdzilem ;]

czy IS lepszy od wiekszej przeslony?
    - to zalezy.
    do filmu moze i tak.
    do landszaftow rowniez.
    do repo, portretow i koltletow lepsza wieksza przeslona.
    imho Sigma 35/1.4 ma ladniejszy obrazek od C35/2.0 IS
    jezeli C35/2.0 IS jest taki fajny, to czemu obnizyli jego cene?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Bo jest fajny ale od samego początku był przeszacowany. To dotyczy właściwie wszystkich szkieł Canona, które na drugi dzień po zabraniu sklepu można odsprzedać przynajmniej 20% taniej.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Ciekawe czy taki spadek ceny, oraz skalkulowanie nowego UWA do Mki oznacza, że księgowi canona przeliczyli się jednak w swoich szacunkach?
    Ja nie wiem czy nie jest odwrotnie. Po prostu teraz przeszacowują żeby jechać z ceną w dół.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez softgbs Zobacz posta
    2200-2300 za 35 2.0 IS USM to spoko opcja choć tutaj ktoś kto foci w egpipskich ciemnościach i tak będzie zomuszony do dołożenia ponad 1 tys zl do sigmy - testowałem oba szkiełka
    Kiepsko testowałeś bo u mnie Sigma w egipskich ciemnościach nie poradziła sobie, po protu nie trafiała.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    kolory sigmowe w Sigma 35/1.4 ?
    - nie stwierdzilem ;]
    na podstawie jednego wywolanego zdjecia? na pewno, nie mam watpliwosci, ze nie stwierdziles. nie miales na to szansy.

kolory mozna porownywac przyrzadami albo robiac w roznych warunkach zdjecia porownawcze tych samych ujec dwoma obiektywami...

czy IS lepszy od wiekszej przeslony?
    - to zalezy.
    i to wlasnie mi chodzilo...

zupelnie mnie to nie dziwi, to jest szklo zaprojektowane pod katem ladnej nieostrosci...

jezeli C35/2.0 IS jest taki fajny, to czemu obnizyli jego cene?
    bo to nie jest lens adresowany do profesjonalistow a dla amatora wczesniejsza cena bylo kompletnie z ksiezyca. po prostu...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

35 IS biorac pod uwagę brzegi, to jest takie mocno symboliczne pod FF. Niby kryje, ale tak nie do końca to wyszło.

BTW to kolory Sigmowe. I tak WB się koryguje. I wtedy chyba te lekkie zafarby przestają mieć znaczenie?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    35 IS biorac pod uwagę brzegi, to jest takie mocno symboliczne pod FF. Niby kryje, ale tak nie do końca to wyszło.
    podobnie mozna powiedziec o 24-105 czy 17-40

BTW to kolory Sigmowe. I tak WB się koryguje. I wtedy chyba te lekkie zafarby przestają mieć znaczenie?
    samym WB na pewno nie, a przynajmniej nie kazda Sigme = np 50/1.4 zdecydowanie nie wystarczy. biel do bieli wyrownasz,
    ale cala reszta nadal ma wyrazna przewage cieplych barw nad zimnymi. mozna troche suwakami HSL czy Camera Calibration
    wyrownac, ale i to w roznych warunkach oswietleniowych moze sie okazac niewystarczajace...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

podobnie mozna powiedziec o 24-105 czy 17-40
    24-105 jest kiepskawe, nie pamiętam kiedy je podpinałem, myślę o sprzedaży. A 17-40 jak się używa do widoków na 11 lub nawet i 16, to nie jest gorsze od 16-35 L II. Które też nie jest rewelacyjne. Taka jest specyfika UWA, że musi mocno rozciągnąć brzegi.

samym WB na pewno nie, a przynajmniej nie kazda Sigme = np 50/1.4 zdecydowanie nie wystarczy. biel do bieli wyrownasz,
    ale cala reszta nadal ma wyrazna przewage cieplych barw nad zimnymi. mozna troche suwakami HSL czy Camera Calibration
    wyrownac, ale i to w roznych warunkach oswietleniowych moze sie okazac niewystarczajace...
    Właściwie to nie zauważyłem tego. Inna sprawa, że najczęściej i tak robię BW. Albo możliwe, że lubię ciepłe barwy. Ale wierzę, że nie każdemu muszą one odpowiadać.

IS jest fajny i to jest bezdyskusyjne. A cena 35 robi się teraz sensowniejsza. Jeszcze trochę opuszczą i nie będzie zgrzytu zębów przy zakupie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

24-105 jest kiepskawe, nie pamiętam kiedy je podpinałem, myślę o sprzedaży. A 17-40 jak się używa do widoków na 11 lub nawet i 16, to nie jest gorsze od 16-35 L II. Które też nie jest rewelacyjne. Taka jest specyfika UWA, że musi mocno rozciągnąć brzegi.
    az tak bym nie przesadzal. ot, kwestia pewnego kompromisu miedzy cena (i fizyczna wielkoscia) szkla a jego brzegami w FF-ie.
    nawet taki 70-300 L, ktory bylo nie bylo problemow z telecentrycznoscia nie ma prawa miec, jest w cropie totalna zyletka (od brzegu do brzegu), a w FF przy 300mm widac lekki efekt "rurki" (winieta, koma, ...). z tym ze ja raczej wole jego 1kg niz gdyby mial nie miec tych wad ale z tego powodu z 1,5x wieksze soczewki i 2kg wagi...

Właściwie to nie zauważyłem tego. Inna sprawa, że najczęściej i tak robię BW. Albo możliwe, że lubię ciepłe barwy.
    w BW? to chyba kwestia tonowania?

IS jest fajny i to jest bezdyskusyjne. A cena 35 robi się teraz sensowniejsza. Jeszcze trochę opuszczą i nie będzie zgrzytu zębów przy zakupie.
    tez mi sie zaczyna widziec... nie powiem. aczkolwiek chyba koniec koncow jednak wybiore 24 IS, bo w polaczeniu z trabancikiem da podobna ogniskowa,
    wiecej GO i znacznie mniejsza wage calosciowa... a to bylo nie bylo pod katem lekkiego podrozowania ma byc.
    www albo tez flickr

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów