Za to Ty w każdym poście próbujesz wszystkim wmówić że to szkło jest do niczego. OD samego początku wszyscy uczciwie pisali o jego zaletach i wadach zwłaszcza w porównaniu do canonowskiej eLki. To że zignorowałeś część o wadach i się rozczarowałeś, nie znaczy że to szkło jest takie jakim go ostatnio usilnie próbujesz przestawić. Na 20 Twoich ostatnich postów 14 to narzekanie na tą Sigmę. Jeszcze trochę i pomyślę sobie że jesteś pracownikiem Canona, zwłaszcza że jesteś jedyną osoba która tak na ten słoik narzeka.
Reszta najwidoczniej ze zrozumieniem przeczytała informacje o odrobinę wolniejszym AF w tym obiektywie i świadoma jego ograniczeń cieszy się z pięknego obrazka jakie daje to szkiełko przy całkiem atrakcyjnej cenie. Ja już opisałem jak radzę sobie z tym szkłem w trudniejszych warunkach oświetleniowych i jakoś daję radę robić nim zdjęcie. Pracę AF w trudnych warunkach jestem w stanie poprawić przy pomocy protezy jaką jest wspomaganie IR lampy czy transmitera bezprzewodowego, Poprawić działania optyki już nie jestem w stanie.
Ale jak to mówią, nie pomoże gratów kupa gdy fotograf ....
BTW jeszcze o ile wiem nie ustaliłeś czy ten Canon nie gubi się pod księżycem, więc nie bądź taki hop do przodu bo Ci z tyłu zabraknie i po raz kolejny poczujesz się rozczarowany jak w przypadku Sigmy.