Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 215

Wątek: Canon 35 f/2 IS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 35 f/2 IS

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Proszę. Te szkła są jednak trochę inne. O ile Sigma ładnie kryje FF, o tyle to nie do końca.
    Mógłbyś to rozwinąć - znaczy się jak "nie do końca"?
    Podobno filmowcy narzekają, że Sigma ma transmisję światła gorszą niż Canon mimo, że liczbowo jest działkę jaśniejsza.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Canon ma 10 soczewek Sigma 13...

A co do krycia to na optycznych skarżyli się nie słabe rogi na pełnej klatce.

Canon EF 35mm f/2 IS USM Lens Image Quality

A tu Canon na liniach wypada lepiej niż Sigma. Za to cyferki i czarne pole dużo lepiej wyglądają na Sigmie. Więc sam nie wiem. Zawsze można przymknąć Sigmę. 1.4 L jest jeszcze gorszy.

Canon EF 35mm f/1.4 L USM Lens Image Quality

Początki nałogu Awatar Maver

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Podobno filmowcy narzekają, że Sigma ma transmisję światła gorszą niż Canon mimo, że liczbowo jest działkę jaśniejsza.
    DxOMark - Compare lenses
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Miasto
    Pod Tatrami

Canon ma 10 soczewek Sigma 13...

A co do krycia to na optycznych skarżyli się nie słabe rogi na pełnej klatce.

Canon EF 35mm f/2 IS USM Lens Image Quality

A tu Canon na liniach wypada lepiej niż Sigma. Za to cyferki i czarne pole dużo lepiej wyglądają na Sigmie. Więc sam nie wiem. Zawsze można przymknąć Sigmę. 1.4 L jest jeszcze gorszy.

Canon EF 35mm f/1.4 L USM Lens Image Quality
    No ale tu porównanie było do sigmy, a nie eLki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Porównujemy przysłonę 1.4 do 2.0. Po przymknięciu sigmy do 2.0 daje ona lepszy obrazek od 2 IS. 1.4 można porównać tylko z innym 1.4. Takowy to tylko 35 L.

Miasto
    Pod Tatrami

Porównujemy przysłonę 1.4 do 2.0. Po przymknięciu sigmy do 2.0 daje ona lepszy obrazek od 2 IS. 1.4 można porównać tylko z innym 1.4. Takowy to tylko 35 L.
    Wiem, robimy tylko takie porównania które pasują do Twoich teorii .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Ale o co chodzi ? Chyba nader oczywisty jest fakt, że jeden potrzebuje 1.4 a drugi IS i każdy kupi to, co jest mu potrzebne i bardziej pasuje. Przykładowo ja wolę IS od jaśniejszej dziury, bo nie przewiduję użycia takowej.

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Ale o co chodzi ? Chyba nader oczywisty jest fakt, że jeden potrzebuje 1.4 a drugi IS i każdy kupi to, co jest mu potrzebne i bardziej pasuje. Przykładowo ja wolę IS od jaśniejszej dziury, bo nie przewiduję użycia takowej.
    I słusznie. Ale z drugiej strony to nie są chyba jedyne cechy (światło i IS), które odrózniają od siebie S35, 35IS, 35L. Gdyby tak było, wybory obiektywów były by dziecinnie proste, a choćby po liczbie wątków widać, że tak nie jest. Dlatego imo sensowne jest porównywanie wszystkich pozostałych 35 z nowostaniałym IS.
    Obniżka trzech nowych ISów Canona to bardzo dobra wiadomość. Wreszcie jest konkurencja. Canon dostał od Sigmy i nie może szaleć. Doi zawodowców i innych nie liczących się z ceną na najwyższej półce, tam nigdy nie zejdzie z ceną. Ale chociaż tutaj musi walczyć, żeby nie oddać pola. Miło by było zobaczyć taką konkurencję w pozostałych segmentach, choć to mało prawdopodobne.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Patrząc choćby na rozdzielczość (f/2.0) to marniutko wygląda ten Canon z S35 czy S18-35. Że o rogach z litości nie wspomnę
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Miło by było zobaczyć taką konkurencję w pozostałych segmentach, choć to mało prawdopodobne.
    Nigdy nie mów nigdy...
    Wreszcie Sigma wzięła się za prawdziwe konkurowanie i zaczyna mieszać w duopolu.
    Chyba niedługo przyjdzie czas wynagrodzić jej starania i w końcu coś od niej zakupić.

Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów