Gielda foto, Stodola, kazda niedziela 10.00 - 14.00.
Koszt lakiej lampy to pewnie ok 50zl.
Gielda foto, Stodola, kazda niedziela 10.00 - 14.00.
Koszt lakiej lampy to pewnie ok 50zl.
No to szkiełko masz jasne bo tam chyba najciemniej jest f3,1. Ale z ISO nie poszalejesz. Tylko swiatło Cie ratuje. No jak podwoisz siwatło to pewnie, ze da coś tylko, że pewnie wciąż bedzie to za mało. Musisz pomysleć nad mocniejszym oswietleniem
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Mówisz, że zdjęcia miałeś poruszone.
Całe, tzn wszystko było poruszone, czy tylko model?
Jeśli całe, to przypomnij sobie, czy czasem ręcznie nie naciskałeś spustu migawki. W ten sposób mogłeś poruszyć aparatem.
PO drugie, tak jak koledzy już wcześniej zasygnowali, używasz do portretu stanowczo za długich czasów.
Ja bym potraktowal modelke cieklym azotem![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ty moze sam sie potraktuj cieklym azotem, co?Zamieszczone przez Drozdi
![]()
Tez ostatnio myslalem o folii aluminiowej, tylko nie wiedzialem jeszcze na co ja nakleicZamieszczone przez dentharg
Pomysl jednak wydaje sie niezly, szczegolnie przy cenach blend,
ktore chyba tanie nie sa (przynajmniej z tego co zauwazylem)
Szklo najciemniej do 3.5 idzie - ISO faktycznie stanowi problem, tym bardziej, ze przy 300 juz dosc powaznie szumi a 400 to ciezka porazka.Zamieszczone przez kami74
Mruczek Z tego co pamietam, poruszona byla tylko dziewczyna (szczegolnie czasem przygotowan). Temat wyzwalacza przy dlugich czasach przetrenowalem juz wczesniej na statywach improwizowanych (pudelka z cdekami, puszki po mledku dla dziecka - wiecie, wszystkie te rzeczy, ktore najlepiej sie do takich celow nadaja
),
wiec tutaj problemow nie bylo.
Poslucham natomiast kolegow tutaj, ktorzy juz maja kawalek doswiadczenia i pokombinuje ze skroceniem czasu, mocniejszym oswietleniem i takimi cudami![]()
Dzieki, Panowie, za pomoc!![]()
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 17-02-2006 o 12:42
hyhy.. ja z plastikowego kubka wyklejonego w srodku folia alu z dziura w denku na popup flasha zrobilem sobie snoota (strumienice)Tak dla eksperymentu, bo praktycznie do niewielu rzeczy sie nadaje..
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Tez tak kombinuje. Która strona folii zamierzasz odbijac swiatło ? Bo moim zdaniem ta matowa daje zdecydowanie bardziej miekkie swiatło i lepiej sie nada.Zamieszczone przez dentharg
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Bingo Kami!
A w druga strone, zrobilem sobie 'dyfuzor' z pustego opakowania po negatywieBylo gdzies w dziale samorobek.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy