Strona 25 z 25 PierwszyPierwszy ... 15232425
Pokaż wyniki od 241 do 245 z 245

Wątek: Szumy - 350D

Uzależniony

Domyślnie

Roznie to bywa, zobacz te zdjatka z d50 na poczatku rozmowy, wygladaja naprawde wysmienicie. Nikon ma calkiem dobre alg odszumiania choc podobno byl wylaczony, cholera ich jednak wie. Jedno jest pewne dzis d50 kit to koszt 2200, 350d to 2600pln wiec mozna juz rzec, ze lustro jest dostepne dla kazdego. Plota niesie ze nikon ma lepsze zdjecia na wyjsciu tzn. amator bo do takich sa skierowane te plastikowe zabawki bedzie zadowolony bardziej z d50. Choc znowu widzialem pare fotek z d50 /auto by kobieta/ i wygladaly gorzej niz z kompaktu . Poprostu jak sam dales przyklad najwazniejszy jest za puszka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek
    Roznie to bywa, zobacz te zdjatka z d50 na poczatku rozmowy, wygladaja naprawde wysmienicie. Nikon ma calkiem dobre alg odszumiania choc podobno byl wylaczony, cholera ich jednak wie. Jedno jest pewne dzis d50 kit to koszt 2200, 350d to 2600pln wiec mozna juz rzec, ze lustro jest dostepne dla kazdego. Plota niesie ze nikon ma lepsze zdjecia na wyjsciu tzn. amator bo do takich sa skierowane te plastikowe zabawki bedzie zadowolony bardziej z d50. Choc znowu widzialem pare fotek z d50 /auto by kobieta/ i wygladaly gorzej niz z kompaktu . Poprostu jak sam dales przyklad najwazniejszy jest za puszka
    Nie znam d50, ale jeśli faktycznie nie można wyłączyć odszumiania i RAW też jest modyfikowany to ja dziękuję... Gdybym miał do testów oba aparaty to pewnie po lekturze tego wątku zrobiłbym fotki w Manual aby prawidłowo naswietlić matryce i wtedy te 2 RAW'y wziąłbym pod lupę aby zobaczyć co tak naprawdę można z nich wyciągnąć. Takie "testy" w słabym świetle gdzie aparat sam ustawia ekspozycje kompletnie nic nie mówią o jakości samej matrycy.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

wypierdek_mamuta
    Guest

Domyślnie

hmm, bardzo ciekawy topic, po prawie roku (heheheh) dodam, ze faktycznie nikon mniej szumi "ale tylko wtedy gdy czasy naswietlania są nie są długie", przy dłuzszych czasach przewage ma cmos, ale ręki nie dam sobie uciąć pozdr

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wypierdek_mamuta
    hmm, bardzo ciekawy topic, po prawie roku (heheheh) dodam, ze faktycznie nikon mniej szumi "ale tylko wtedy gdy czasy naswietlania są nie są długie", przy dłuzszych czasach przewage ma cmos, ale ręki nie dam sobie uciąć pozdr
    a co to s a krotkie czasy? jakie w/g ciebie?
    Bo wiesz jesli Nikon mniej szumi to chmm jest to pewna rewolucja ;-)

wypierdek_mamuta
    Guest

Domyślnie

witam, jestem totalnym laikiem w sprawie fotografii, sam mam ps a60 hehehehe.
    Wyciągam wnioski na podstawie zdjęc umieszczonych tu przez autora wątku. Obiło mi sie o uszy ze robiąc zdjęcia przy wyzszych iso ale przy dobrym oswietleniu szumy w canonie będą o niebo mniejsze niz w nikonie. (ale co z tego?)
    Z tego wątku wynika ze przy gorszym swietle nie jest juz tak samo!
    Z innej strony wiem ze przy fotografowaniu w ciemnosciach (astronomia, nocne foty) w przypadku naswietlania ok kilkunastu do kilkudziesięciu sekund, cmos radzi sobie wysmienicie. Jesli sie mylę to prosze o sprostowanie mojej quasi wypowiedzi

Strona 25 z 25 PierwszyPierwszy ... 15232425

Uprawnienia umieszczania postów