Strona 22 z 25 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 245

Wątek: Szumy - 350D

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Dlatego z uwagą (lecz już bez negatywnych emocji) obserwuje ten wątek. Głownie interesuje mnie ze względu na zblizajace sie zakupy . Przedwczoraj miałem przyjemnośc przez godzinke bawić sie zgripowaną 350D i dla mnie bajka. Może ja jestem jakis inny ale dla mnie ergonomia tego aparatu jest bardzo dobra. Ten aparat jest stworzony dla mnie a więc niech sobie nawet szumi. I co z tego.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Ta zabawa z Cropami i testami to już zwykły onanizm ....

pozdrawiam
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    Raczej pikselowy szumofobizm

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek

pozdrawiam
    Bosz to jest forum onanistów szumofobów i testerów róznej maści.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Bosz to jest forum onanistów szumofobów i testerów róznej maści.
    Dokladnie!

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Dobre , dobre
    Ale powiem tak. Poza korzyściami dla mnie z istnienia tego topicu, opisanymi powyżej jest jeszcze jedna. Jak mi jakiś uzytkownik Nikona powie że jego 50,70,200 czy inne 2X szumi mniej lub tak samo jak 350,20,30 to juz nie będę walczył jak za niepodległość za nieszumnośc Canona.

Początki nałogu

Domyślnie

Proszę odszumione bez wyostrzania:
    Canon 1600

Nikon 1600

Suwaki w neat image w tej samej pozycji. Wyostrzanie na zero.

kami74 - absolutnie nie chcę, żebyś czuł, że pokazując te sample mam na celu kogokolwiek zniechęcić do 350d. Raczej postawiłabym tę kwestię inaczej - ja do tej pory jak słyszałam Nikon - myślałam duuże szumy, teraz przyszło mi nieco zrewidować te skojarzenia. Czy to znaczy że Canon zły? Bzdura! Nie wiem tylko dlaczego wielu userów danego modelu ( i tutaj marka ma niewielkie znaczenie) będzie bronić perfekcyjności tegoż niemal jak niepodległości??!!

Co do niedoświetlenia - to na fotkach widać, że to Nikon niedoświetla:smile:

Dziwne, że Ci którzy wyśmiewają ten "onanizm" szumowy w tym wątku, gdzie indziej zapewne z równie wielkim zaangażowaniem chcą porównywać ostrość szkieł do nabycia, czy tez skuteczność USM, AF mierzony w jakiś absurdalnych częściach sekundy itp itd...? Taka jest natura testów i "testów". Obrażanie się na cały świat z powodu tego, że dany test w danych warunkach wypadł poniżej oczekiwań jest IMO bez sensu, podobnie jak wyśmiewanie testerów!

kami74 - pisaliśmy równocześnie i nawet podobnie ach ta walka o niepodległośc!
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 17-03-2006 o 12:37

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Co do niedoświetlenia - to na fotkach widać, że to Nikon niedoświetla:smile:
    od poprawnego naswietlenia sluzy to cos przylepione z tylu do aparatu ...uzytkownik sie nazywa
    Dziwne, że Ci którzy wyśmiewają ten "onanizm" szumowy w tym wątku, gdzie indziej zapewne z równie wielkim zaangażowaniem chcą porównywać ostrość szkieł do nabycia, czy tez skuteczność USM, AF mierzony w jakiś absurdalnych częściach sekundy itp itd...?
    Cos czuje ze to odnosi sie do mnie Jesli Twoim zdaniem jakosc optyczna obiektywu oraz AF sa mniej wazne od szumow to nie mamy o czym rozmawiac :rolleyes:
    Taka jest natura testów i "testów". Obrażanie się na cały świat z powodu tego, że dany test w danych warunkach wypadł poniżej oczekiwań jest IMO bez sensu, podobnie jak wyśmiewanie testerów!
    Tjaaa ...tylko, ze testy to trzeba jeszcze umiec robic aby mozna nazwac to testem...

Mozesz mi przeslac te pliki, ktore zostaly uzyte do testu (z D70 i 350D) ...bardzo prosze dominique @ poprostu.net

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    od poprawnego naswietlenia sluzy to cos przylepione z tylu do aparatu ...uzytkownik sie nazywa
    Cos czuje ze to odnosi sie do mnie Jesli Twoim zdaniem jakosc optyczna obiektywu oraz AF sa mniej wazne od szumow to nie mamy o czym rozmawiac :rolleyes:
    Tjaaa ...tylko, ze testy to trzeba jeszcze umiec robic aby mozna nazwac to testem...

Mozesz mi przeslac te pliki, ktore zostaly uzyte do testu (z D70 i 350D) ...bardzo prosze dominique @ poprostu.net

Dominique - odczytujesz to co chcesz odczytać - nigdzie nie mówię że coś jest bardziej a coś innego mniej ważne - wręcz odwrotnie - sugeruję że szumy mogą dla kogoś okazać się RÓWNIE ważne jak AF obiektywu. Tyle i tylko tyle.

Testów nie umiem robić, nigdzie nie twierdzę, że jest inaczej, (dlatego to sątylko "testy")a do tego FJ to dno - nawet ściany z cegieł nie mają

Oba kadry w priorytecie przysłony - wiem żaden profi się do tego nie zniża - no ale ja maluczka...

Pliki wysyłam i udaję się do swojej samotni, bo nic tu po mnie. Canon nie szumi i tak ma być!

TOKIN(ka)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Suwaki w neat image w tej samej pozycji.
    Nie to żebym się czepiał Pamiętaj jeszcze że suwaki określają _względne_ wartości szumu wobec profilu zbudowanego przez program tzn. jeśli NeatImage określi na dwóch różnych zdjęciach inne poziomy szumu to nawet suwaki ustawione w tej samej pozycji powodują _inny_ sposób odszumiania.
    Ale to tak na marginesie. Nie sądzę żeby miało to jakieś
    znaczenie dla tego testu. I tak Nikon mniej szumi :]

Strona 22 z 25 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów