CYTUJE:Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Nie wiem za bardzo co miales na mysli. Jezeli chodzi o dowod, to otrzymalem go od perqsistaZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
CYTUJE:Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Nie wiem za bardzo co miales na mysli. Jezeli chodzi o dowod, to otrzymalem go od perqsistaZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Mialem na mysli dokladnie to co zaprezentowal perqsista ...ale niestety moje posty sa zbyt malo zrozumiale. Musze zaczac pisac prostszym jezykiemZamieszczone przez Drozdi
![]()
Czyli sprawa wyjaśniła się :>
Tak nawiasem mówiąc miałem D50 w domu, ale nie przyszło mi do głowy porównywać szumów...
Ciekawe, czy da się Neat Image (czy Noise Ninja) wyłączyć w D50 :>
Aparat jest uszkodzony 100%. Jakie by nie były ustawienia aparatu czy kiepskie oświetlenie to i tak zniekształcenia są zbyt dużeZamieszczone przez Simon
![]()
Jutro zrobie testy na swoim i na kumpla, tez ma 350D.Zamieszczone przez RobertK
Wtedy sie wszystko wyjasni z tymi szumami.
Chyba, ze jest ktos chetny z Poznania by mi pomoc w diagnozie, co z nim tak naprawde jest?!
Cały problem w tym, że się nie da, przynajmniej dla JPEGa. Niestety na dpreview nie ma tej fotki po konwersji z ichnego rawa (NEF-a) . Jakby sie okazało, że odszumianie miesza jeszcze coś w samym NEFie to byłaby zupełna kiszka.Zamieszczone przez tomurbanowicz
Baileys![]()
No i wszystko jasne.
Aparatu na pewno na Zytnia nie posle, bo wcale nie jest uszkodzony.
Tak szumi i to jest naturalne, niestety.
Porownalem z aparatem kolegi.
Wnioski sa takie: przy slabym swietle kompletnie sobie nie radzi z szumami i szumi, dosc mocno. Jednak wystarczy, ze oswietlenie jest juz lepsze, + korekcja EV, a szumy sa juz znosne.
eeeeZamieszczone przez Simon
To nie jest naturalne.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. A510 na ISO400 ma mniejsze szumy niż z te z Twoich zdjęć. Lepiej nie wprowadzaj tu "szumu informacyjnego", bo możesz odwieźć kogoś od zakupu 350D (choć pewnie taki masz zamiar) a to na prawdę fajny aparat i tyle :cool:Zamieszczone przez Simon