Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 245

Wątek: Szumy - 350D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. A510 na ISO400 ma mniejsze szumy niż z te z Twoich zdjęć. Lepiej nie wprowadzaj tu "szumu informacyjnego", bo możesz odwieźć kogoś od zakupu 350D (choć pewnie taki masz zamiar) a to na prawdę fajny aparat i tyle :cool:
    Ano o to, ze jak swiatla prawie nie ma, to szumi jak cholera,a le wystarczy zapalic dodatkowa lampe w pomieszczeniu, albo troche bardziej doswietlic zdjecie i juz tych szumow nie ma!
    Sprawdzone na dwoch 350D, wiec moze co, oba walone?
    No nie zartujcie...
    Ostatnio edytowane przez Simon ; 24-02-2006 o 12:53

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Fotografia to "malownie światłem" więc jak światła nie ma to je włącz Ja cały czas walczę jak tu zorganizować dobre oświetlenie w ramach mojego budżetu, a Ty chcesz robić zdjęcia w ciemnościach. Sory, ale to jakaś porażka... A gdzie porównanie do D50. Odszumi te zdjęcia zrobione w ciemności i wyjdzie co - gładka ciemność bez szczegółow, hehe

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simon
    Sprawdzone na dwoch 350D, wiec moze co, oba walone?
    No nie zartujcie...
    Nie zartuje Wyglada z tego co piszesz, ze oba

Popatrz na moje fotki. Szum jest minimalny.

Simon a czemu u mnie tak nie szumi?!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Drozdi
    Nie zartuje Wyglada z tego co piszesz, ze oba

Popatrz na moje fotki. Szum jest minimalny.

Simon a czemu u mnie tak nie szumi?!
    No ale mowie, jak bardziej fotki doswietlilismy, to nagle szum sie sporo zmniejszyl, mniej wiecej tak, jak u Ciebie!
    Zatem cos w tym po prostu jest.
    Prawda jest taka, ze te fotki mikofalowki sa takie, ze czesc jej, tam gdzie sa te mocne szumy jest w cieniu jakby, swiatlo tam bardzo znikome wpada, wiec mysle, ze moze to ma jednak spore znaczenie.
    W kazdym razie, nie wierze, zeby dwa aparaty byly uwalone, wiec nie zamierzam z moim nic robic. Zostanie jak jest.

Uzależniony

Domyślnie

Hmm http://tinyurl.com/lc2vu to jest jedyny test gdzie w bardzo wielu sprawach 350d dostaje baty od nikona, zastanawiam sie czemu tak sie dzieje. Nawet szumy sa tu duze przy iso800, o ostrosci nie wspomne. Mam nadzieje ze to albo nieuczciwosc testujacego albo wada aparatu ...

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek
    Hmm http://tinyurl.com/lc2vu to jest jedyny test gdzie w bardzo wielu sprawach 350d dostaje baty od nikona, zastanawiam sie czemu tak sie dzieje. Nawet szumy sa tu duze przy iso800, o ostrosci nie wspomne. Mam nadzieje ze to albo nieuczciwosc testujacego albo wada aparatu ...
    Zaskakuje mnie lepsza jakość cropa z JPG niż z RAWa w przypadku Nikona . Czy to taki egzemplarz? Czy u Nikona to standard?
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

RobertK
    Guest

Domyślnie

Coś nie tak chyba z tym testem. Na drugiej stronie na fotce numeru administracyjnego i plakatu na wystawie Nikon bardziej szumi. A ostrość to raczej kwestia zastosowanego szkła. Jak to kit to raczej na pewno Nikon lepiej wypadnie.

Uzależniony

Domyślnie

Czemu raczej, co poczytam jakis test to wszedzie inaczej oceniaja kit nikona i canona ... szczerze to widze ze te plastikowe body tez to jeden wielki badziew, ktorym my sie podniecamy bo najzwyczajniej nie stac nas na nic wiecej. Ostatnio doczytalem ze wlasnie w canonie szum jest troche brzydszy bo procek nie obrabia go i jest on kolorowy, natomiast konkurencja ostro obrabia zrodlo i szum jest plaski i przyjemniejszy.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czemu raczej, co poczytam jakis test to wszedzie inaczej oceniaja kit nikona i canona ... szczerze to widze ze te plastikowe body tez to jeden wielki badziew, ktorym my sie podniecamy bo najzwyczajniej nie stac nas na nic wiecej. Ostatnio doczytalem ze wlasnie w canonie szum jest troche brzydszy bo procek nie obrabia go i jest on kolorowy, natomiast konkurencja ostro obrabia zrodlo i szum jest plaski i przyjemniejszy.
    Oczywiście <>

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Robi się ostro :>

Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów