Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 245

Wątek: Szumy - 350D

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Chyba jakas zbiorowa paranoja zapanowala Dajcie sobie wiecej luzu z tymi szumami
    Mi akurat nie chodzi o szumy a o WB ale i tak raczej nie zmienie systemu - przynajmniej narazie - za duza serca czasu i kasy wlozylem w te zabawki aby sie pozbywac ich tak szybko.
    Nie powiem natomiast ,iz nie sprobowalbym D50 - chetnie przy najblizszej okazji ale to raczej po to by miec wieksze rozeznanie w temacie.Kolega bedzie w wakacje kupowal cos w tym przedziale cenowym i pewnie zaproponuje mu D50 i 350D - obmacamy razem i wybierzemy lepsze poprostu.
    5D + L

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Tak jak obiecalem. Nizej sa dwa linki do zdjec wykonanych w ISO 100 i ISO 1600. Prosto z aparatu. BEZ OBROBKI OCZYWISCIE!

ISO-100

ISO-1600

Ocencie sami ;-)
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

juz mi lepiej a prawie chcialem szykowac sie na d50 ... to cholerstwo mozna miec juz za 2200 ... niezle

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Niestety nie udalo mi sie ustawic tych samych parametrow co mial Simon (mialem zbyt male oswietlenie i jak ustawilem przeslone na 11 i czas na 1/8 sekundy, to zdjecie wyszlo calkiem niedoswietlone), ale jak pisal Simon to zawsze otrzymywal szumy.

Pierwsze zdjecie "ISO-100":
    - szybkosc migawki: 30 s
    - przyslona obiektywu f/11
    - dlugosc ogniskowej: 33 mm
    - 3,2 mb

Zdjecie drugie "ISO-1600":
    - szybkosc migawki: 2 s
    - przyslona obiektywu f/11
    - dlugosc ogniskowej: 33 mm
    - 4,4 mb
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

RobertK
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simon
    Dzis wieczorem kolega z 350 ma zrobic podobne fotki, swoim aparatem.
    Wtedy bede wiedzial, czy moj jakos szumi dziwnie, czy po prostu tak jest i juz!
    Co do tych wszystkich testow, wlasnie zadaje sobie teraz to samo pytanie...
    Dlaczego?!
    Zaraz zaczne wierzyc, ze te testy "obiektywne" po prostu ktos sponsoruje... :/
    Witam. Zdjęcie z 350D, które przedstawiłeś jest co najmniej podejrzane. Oczywiście nie chcę ujmować nic Nikonowi ale takie szumy są niepokojące. Zrobiłem zdjęcie w kiepskich warunkach oświetlenia (jedna żarówka 40W w żyrandorze) z nawet dłuższym czasem naświetlania bo aż 1sec (u ciebie 1/8sec). Myślę, że efekt jest zadawalający - oczywiście jeśli chodzi o szumy bo temat fotografii bardzo nieciekawy .
    Sądze, że przy takim czasie i oświetleniu szumy są więcej niż akceptowalne.
    Tutaj do ściągnięcia moje zdjęcie. Zrobione w RAW i zrzucone do jpg za pomocą C1 z wyłączonym wyostrzaniem i odszumianiem. Jeśli faktycznie Twoje pochodzi z 350-ki z ustawieniami jakie podałeś to lipa. Może coś z aparatem. Pozdrawiam i życzę pozytywnego wyjaśnienia sprawy.
    Ostatnio edytowane przez RobertK ; 22-02-2006 o 11:07

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

ja prponuje udac sie do serwisu bo ja mniejsze szumy na minolcie A1 mialem ... a doprowadzila mnie do szalu jak zobaczylem fotki z gor ... mgly szumialy niesamowicie i minolta poszla pod mlotek. Teraz mam 350-ke i jestem b. zadowolony. Takie foto mikrofalowki jak przedstawiles chyba by mnie o parpitacje serca przyprawlo ...
    tak kolego, serwis czeka na ciebie
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Hi HI - sam stestowalem i tez cos mi bardzo nie pasi w tej mikrofali - bo u mnie malo widoczny szumek jest - na ale chyba naswietlanie i AWB Nikon ma fajne
    Ci co mowia cos o jedynej slysznej marce ( nie wiem o co biega zbytnio ) chyba wiedza co mowia
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 21-02-2006 o 22:24
    5D + L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertK
    Witam. Zdjęcie z 350D, które przedstawiłeś jest co najmniej podejżane. Oczywiście nie chcę ujmować nic Nikonowi ale takie szumy są niepokojące. Zrobiłem zdjęcie w kiepskich warunkach oświetlenia (jedna żarówka 40W w żyrandorze) z nawet dłuższym czasem naświetlania bo aż 1sec (u ciebie 1/8sec). Myślę, że efekt jest zadawalający - oczywiście jeśli chodzi o szumy bo temat fotografii bardzo nieciekawy .
    Sądze, że przy takim czasie i oświetleniu szumy są więcej niż akceptowalne.
    Tutaj do ściągnięcia moje zdjęcie. Zrobione w RAW i zrzucone do jpg za pomocą C1 z wyłączonym wyostrzaniem i odszumianiem. Jeśli faktycznie Twoje pochodzi z 350-ki z ustawieniami jakie podałeś to lipa. Może coś z aparatem. Pozdrawiam i życzę pozytywnego wyjaśnienia sprawy.
    No oczywiscie, ze moje jest z 350tki.
    Wystarczy do EXIFa zajrzec.
    Jesli jest podejrzane, to moge RAWy podrzucic.
    Zreszta [DoMiNiQuE] je dostal i nic nie kwestionuje.

Widze po Waszych fotkach, ze szumy sa sporo mniejsze, wiec cholera, czyzby moja puszka?!?! Zaraz mnie cos trafi... :/

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Simon a może nie wiem np. aparat trzymałes w poblizu jakiegoś zródła ciepła nagrzał sie aparat i matryca a wtedy wiadomo..szumy większe
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Simon a może nie wiem np. aparat trzymałes w poblizu jakiegoś zródła ciepła nagrzał sie aparat i matryca a wtedy wiadomo..szumy większe
    No wlasnie nie, aparat caly czas mam w plecaku, wyciagam jak foce. Temperatura pokojowa byla.

Strona 6 z 25 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów