Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 245

Wątek: Szumy - 350D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Taki OT ale jednak mnie to ciekawi - ilu z Was wydało te pieniądze na legalne oprogramowanie?
    30 dniową wersję testową PS CS2 możesz pobrać za darmo. A fulla oryginał niektórzy tu mają, uwierz mi. Jak ich stać na szkła za 7k zł to co za problem wydać drobne 2,3k zł.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    znajdzie się ktoś, kto stwierdzi że szum aparatu X jest większy na kanale luminancji a Y bardziej szumi na kanale chrominancji
    A 350tka na którym bardziej szumi ? Zupelnie sie nie znam ale szum jest taki kolorowy więc pewnie chrominancji :rolleyes:
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    A 350tka na którym bardziej szumi ? Zupelnie sie nie znam ale szum jest taki kolorowy więc pewnie chrominancji :rolleyes:
    Nie wiem. Zapisz oddzielnie kanały dla każdego zdjęcia z szumami i bez szumów, zrób z nich różnicę i odpal jakiś program do statystki który policzy ci odchylenie standardowe (std. dev). Jak Ci wyjdzie że w czymś 350D jest lepszy to od razu dawaj na forum, onaniści się ucieszą

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    A fulla oryginał niektórzy tu mają, uwierz mi. Jak ich stać na szkła za 7k zł to co za problem wydać drobne 2,3k zł.
    Tak. NIEKTÓRZY mają
    ale to ewidentnie Off topic w dodatku chyba jeszcze bardziej niewygodny od głównego tematu?

Domyślnie

Dominique - odczytujesz to co chcesz odczytać - nigdzie nie mówię że coś jest bardziej a coś innego mniej ważne - wręcz odwrotnie - sugeruję że szumy mogą dla kogoś okazać się RÓWNIE ważne jak AF obiektywu. Tyle i tylko tyle.

Testów nie umiem robić, nigdzie nie twierdzę, że jest inaczej, (dlatego to sątylko "testy")a do tego FJ to dno - nawet ściany z cegieł nie mają

Oba kadry w priorytecie przysłony - wiem żaden profi się do tego nie zniża - no ale ja maluczka...

Pliki wysyłam i udaję się do swojej samotni, bo nic tu po mnie. Canon nie szumi i tak ma być!

TOKIN(ka)
    Święte słowa TOKIN'ko

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    Święte słowa TOKIN'ko
    "Uderz w stół..."

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Neat image jest dla mnie nowością - nie umiem go poprawnie obsługiwać - czego nigdzie nie kryję.
    Moj prosty sposob na NeatImage to AutoProfile a pozniej Autofinetune. W ogromnej ilosci zdjec sie sprawdza. Czasem zdarza sie ze zle wybierze (np rozmazane bokehem tlo zamiast zaszumionych partii w cieniach) to wtedy daje mu stop i recznie ustawiam ramke do profilowania.

A tak na marginesie ciekawe ilu z Was ma legalne oprogramowanie zakupione za ciężkie tysiące - często czytam popraw to czy tamto - to dziecinnie proste w programie X czy Y. Tyle, że ten program kosztuje bagatelne kilka tysięcy PLN. Taki OT ale jednak mnie to ciekawi - ilu z Was wydało te pieniądze na legalne oprogramowanie?
    Na oprogramowanie mojego komputera wydalem cos ok 5 tys zl nie liczac gier... gry to jakies kolejne 2 tys by sie znalazlo.
    Sam komputer bez software ile mnie rok temu kosztowal to wole nie pisac

PS CS2 legalnie zdobyty kosztuje niecale 2 tys zl (PS 6.0 nie OEM, odkupiona licencja na podstawie umowy od kogos + upgrade do CS2).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Z pewnym rozbawieniem czytam ten wątek. Moje 2 grosze:
    2 fotki, statyw, światło żarówki, 1 fotka tak jak automatyka wskazała (lekkie niedoświetlenie), 2 fotka tak jak fotograf :-) sobie ustawił :-) po obserwacji histogramu po 1 fotce stosując regułe "na prawo".
    Obydwie fotki w RAW po konwersji do jpg, 0 obróbki po konwersji. Fotka 2 korekta (w ACR) ekspozycji in - (lekkie przepalenie kanału czerwonego), fotka 1 korekta in + (lekkie niedoświetlenie). Obydwie fotki ISO 400 (przy większym różnica w szumach byłaby bardziej widoczna) i 100% cropy.
    Różnią się trochę WB ale to nie ma żadnego znaczenia.
    Wnioski (MOJE): Zdjęcia robi ŚWIATŁO, tam gdzie go nie ma jak ktoś robi na automacie, nie patrzy na histogram i nie wyciąga wniosków i narzeka na szumy proponuje kupno kompaktu... :-).
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony

Domyślnie

0_o cholercia cos szumi te iso400 auto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek
    0_o cholercia cos szumi te iso400 auto
    Jak nie ma światła i wyciągasz z cieni to nawet ISO 100 szumi...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów