Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 245

Wątek: Szumy - 350D

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Nie chce sie spierac, test bedzie obiektywny po zapieciu do obu body identycznego obiektywu, chocby Sigmy ktore sa zwykle dostepne dla tych systemow. O to w sumie mi chodzi, niemozna porownywac mozliwosci body kiedy uzywamy do testow innych szkiel...
    Dobrze prawi!!! Jak ma byc test matrycy i przetwarzania to wszystko inne powinno byc takie same. Chyba ze to test body+standard kit dla tych co nigdy innego szkla nie kupia.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andee
    Nie chce sie spierac, test bedzie obiektywny po zapieciu do obu body identycznego obiektywu, chocby Sigmy ktore sa zwykle dostepne dla tych systemow. O to w sumie mi chodzi, niemozna porownywac mozliwosci body kiedy uzywamy do testow innych szkiel...
    Otoz to
    Dlatego nie nalezy przytaczac testow wykonanych czymstam/gdziestam
    jako koronnych argumentow wyzszosci/nizszosci jednej puszki nad druga.
    Podczas takich testow mozna dowolnie "przeginac" to w jedna, to
    w druga strone...

Pinokio
    Guest

Domyślnie

No, obawiam się, że sporo tego piwka było ! :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinokio
    No, obawiam się, że sporo tego piwka było ! :-)
    Bylo ile bylo, ale ja widze czarno na bialym - NIKON D50 kolesia szumi 10x mniej niz 350D! Mozecie pisac co chcecie, ale wezcie do reki te dwa aparaty, zrobcie nimi fotki tego samego obiektu w tych samych warunkach i zobaczycie.
    Z kumplem widze sie bardzo czesto, robimy sporo zdjec i za kazdym razem jest to samo. Poza tym jak juz wczesniej pisalem. Porownalem moj 350D z aparatem innego znajomego, tez 350D i w tych samych warunkach szumy byly takie same, wiec na pewno moja puszka jest OK.
    Tyle z mojej strony, a jesli nie wierzycie nadal, to moge Wam z tysiac zdjec podeslac, choc i tak wiekszosc stwierdzi, ze NIKON szumi bardziej...

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Simon, weż sobie odszum te zdjęcia z Canona i będzie po sprawie. W pewnych warunkach, zwłaszcza o których pisałeś szumy są spore. Ale to nie są dobre warunki do robienia zdjęć. Albo musisz zdjęcia sporo prześwietlić albo dodać oświetlenie. Nie ma bata, pewnych rzeczy nie przeskoczysz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Simon, weż sobie odszum te zdjęcia z Canona i będzie po sprawie. W pewnych warunkach, zwłaszcza o których pisałeś szumy są spore. Ale to nie są dobre warunki do robienia zdjęć. Albo musisz zdjęcia sporo prześwietlić albo dodać oświetlenie. Nie ma bata, pewnych rzeczy nie przeskoczysz.
    Wiem o tym juz teraz.
    Niestety przy slabym swietle CANON slabo sobie radzi.
    Przy lepszym oswietleniu jest juz lepiej.
    Z odszumianiem to roznie bywa, bo najczesciej przy okazji szumow wygladzi tez inne rzeczy, np. wlosy ;-)
    Generalnie to mi te szumy bardzo nie przeszkadzaja, tym bardziej ze fotki skaluje do netu, stwierdzam tylko fakt - ze D50 ma je duzo mniejsze.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simon
    stwierdzam tylko fakt - ze D50 ma je duzo mniejsze.
    Bo sa po prostu odszumione przez soft w aparacie. Tak ciezko to zrozumiec? :rolleyes:

Ahhh ten cyfrowy szumofobizm

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Bo sa po prostu odszumione przez soft w aparacie. Tak ciezko to zrozumiec? :rolleyes:
    No nie - już tyle razy było to mówione...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]

Ahhh ten cyfrowy szumofobizm
    Tyle, ze ten soft w aparacie nie wygladza i nie "skleja" wlosow podczas odszumiania i sa one wyrazne i ostre :P tak samo jak i inne szczegoly ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Simon
    Wiem o tym juz teraz.
    Niestety przy slabym swietle CANON slabo sobie radzi.
    Przy lepszym oswietleniu jest juz lepiej.
    Z odszumianiem to roznie bywa, bo najczesciej przy okazji szumow wygladzi tez inne rzeczy, np. wlosy ;-)
    Generalnie to mi te szumy bardzo nie przeszkadzaja, tym bardziej ze fotki skaluje do netu, stwierdzam tylko fakt - ze D50 ma je duzo mniejsze.
    Powiedz to tysiacom osob ktore do astrofotografii uzywaja Canonow a nie Nikonow. Czasy naswietlania przy astrofoto siegaja od 10s do 60 minut i wiecej, fotki robi sie w RAW na defaultowych ustawieniach aparatu czyli noise reduction OFF, itp. itd. Co wiecej prym w tym temacie wiedzie 300D ktory ma szumy wieksze od 350D. A dlaczego? Dlatego ze Nikon ma wysokie szumy i agresywny algorytm odszumiania juz na defaultowych ustawieniach, tak agresywne ze zacieraja wiekszosc szczegolow. Masz felerna sztuke aparatu, ot co...
    Ostatnio edytowane przez Andee ; 13-03-2006 o 14:31
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów