Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon 60D przestał pracować z Tamronem 17-50 w sztucznym/lampa

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Canon 60D przestał pracować z Tamronem 17-50 w sztucznym/lampa

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    ...ale przy krótszych czasach, typu 1/60 z lapmą - w tej konfiguracji też jest rozmycie, często nawet taka świetlna poświata wokół osób...
    Możesz wkleić te zdjęcia?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Przestaw aparat w tryb M pstryknij kilka fotek z lampą na czasach 1/10; 1/20; 1/60; 1/100; 1/200 zobacz jaki będzie efekt. Zobaczysz czy to wina zbyt długich czasów, czy problem ze sprzętem (w co wątpię).
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Możesz wkleić te zdjęcia?
    Muszę się dostać do innego dysku. Ale zobacz Jacku na przykład to:
    To jest akurat bez lampy (1/80, 5.6, iso 500, 50mm). Światełko było bardzo fajne, dookoła okna, nie za jasno, nie za ciemno. Przy tej przysłonie wg mnie powinno wyostrzyć. Mały patrzył na naklejki, nie ruszał się.

Wiem, wiem - ten pierwszy przykład podałam niefortunny, bo z kilkudziesięciu zdjęć wybrałam (nie popatrzyłam) takie, gdzie czas naświetlania był za długi na utrzymanie ręką.
    Zrobiłam zaproponowany test, przestawiłam się i na M i na tryb priorytetu czasu i przy krótkich czasach faktycznie jest lepiej...ale ciągle nie to, co robiłam 400D. Muszę posprawdzać te ustawienia, o których napisał Jacek. Na pewno w dużej mierze to jednak to, o czym piszecie (ciężar aparatu, czasy i drgania ręki) ale intuicja mi mówi, że coś jeszcze jest nie tak.
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów