Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Czy warto dopłacic 1300 zł do 20D ?

Widok wątkowy

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotorep_ublika
    Ja niedawno wymieniłem 350d z gripem i kitem na 20d. Różnica? Jest spora. Właśnie jak napisał mój przedmówca - zaczęło ograniczać mnie 3 fps i brak drugiego kółka. W 20d są to ogromne zalety. Bałem się też o body. Plastikowe łatwiej "rozbić' - co przy mojej pracy mogło być bardzo prawdopodnbne - szybka reporterka, częsta zmiana obiektywów. Ergonomia też na plus w 20d. Jednak 350 była dla mnie za mała. 20d szybciej ostrzy, łatwiej radzi sobie w słabym oswietleniu. 9-polowy AF to ściema - i tak żeby zrobić ostrą fotę wybieramy punkt centralny. W 20d pliki są sporo wieksze od tych z 350ki (mimo minimalnej różnicy matrycy). Kolejną sprawą tym razem na plus - dla 350ki - odwzorowanie kolorów. Nie ma co kryć - jest to nie tylko moja opinia - 20ka mocno czerwieni. 350 na automatach WB ma lepsze odwzorowanie barw. W 20d trzeba się mocno pogimnastykować żeby kolory doprowadzić do porządku (ale tu ogromnym plusem jest ustawienie barw w skali od 2800...). I jeszcze jedna wada przejścia na wyzszy model - jeżeli nie masz szybkich kart - będzisz musiał się szybko w nie zaopatrzyć. Ja mam obecnie problem z jedną moją kartą - 1GB Lexar - podobno szybki... ale niektóre czytniki po wyjęciu z 20d nie czytają jej - sytuacja mocno stresowa jak wracasz ze zdjęć i szybko musisz je "podać dalej"... teraz czekam na parę granatowych 512.

A, jeszcze jedna sprawa - tym razem minus dla 20d - te guziczki przy górnym wyświetlaczu to jakaś pomyłka - trzeba oderwać wzrok od wizjera żeby np zmienić wb czy iso... Ale mam nadzieję wkrótce nauczę się ich rozkładu na pamięć...

Ogólnie - zrobiłem dobry krok przesiadając się na wyższy schodek.

Pozdrawiam
    Fotorep_ublika
    Czyli według Ciebie warto wymienic sprzęt
    A jaka z ostrościa fotek w porównaniu do 350 ? Rzeczywiście są mniej ostre.
    Jeszcze mam pytanko o gabaryty 20D, bo nigdy go w łapach nie trzymałem. Czy są porównywalne do np EOS 300D czy bardziej do 10D.
    Ostatnio edytowane przez blink_182 ; 17-02-2006 o 10:05
    EOS 6D, Grip, EF 24-105 F/4 L, EF 70-200 F/4 L IS USM, EF-S 10-22, 580ex II.

Uprawnienia umieszczania postów