Wczoraj nie miałam już jak sprawdzić - a tu się zrobiła miła dyskusja cieszę się a jeszcze bardziej bym się ucieszyła jakby wszyscy mieli ochotę na wspólny spacer i poćwiczenie swoich propozycji na moich psach![]()
Ja na razie nie mam się za bardzo czym chwalić bo "walczę" z RAWami, których obróbki niestety nie mam w jednym palcu i pewnie trochę zanim coś uzyskam. Na pierwszy rzut oka jednak widzę, że korzystając z już podanych rad (co prawda wczoraj było słońce) zdjęcia wyszły trochę lepiej ale głównie te pozowane, gdy psy są w ruchu to na większości są bladoszare psy i biała plama dookoła (a tego chyba nie dam rady wyciągnąć w żadnym programie), dziś niestety nie mogę sobie pozwolić na spacer w ciągu dnia, ale może jutro pójdę z lampą
A filtr polaryzacyjny mam na 70-300 i na 85 założony i moim skromnym zdaniem to pomaga, widzę różnicę między zdjęciami z nich a z 28-135, ale to tylko lekka różnica a resztę muszę dopracować jednak innymi ustawieniami...
EDIT
Coby nie wszczynać niepotrzebnych dyskusji, pisząć "poćwiczenie" miałam na myśli przekazywanie mi w realu swoich propozycji a ja bym je ćwiczyła, choć oczywiście zakazu robienia zdjęć moim psom nie wprowadzam![]()