Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Coś już napisał

Domyślnie

chciałem kupić Canona 15-85 mm. Przy testowaniu dwóch sztuk ewidentnie denerwowało ich, że wybrzydzam. Przy moich uwagach, że jest w nich problem z FF czy BF uważali, że przesadzam z tematem. Zadnej sugestii, że może przetestuje może coś innego, wyjaśniania...
    Pojechałęm do BT Foto. Przetestowałem Canona. Sprzedający -sam bez kombinowania- zwrócił uwagę, że obiektyw 15-85 - akurat jedyny - słabo bęedzie wpółpracował z tą puszką (był BF lub FF). Zaproponował poszukania bardziej zgranej sztuki, ew. rozważenia czegoś innego. Siedziałem ponad godzinę i wyszedłem z Canonem 17-40. Bez nagabywania, poganiania.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja zakupiłam u nich obiektyw canona 50 1.8. Po rozpakowaniu okazało się, że nie ma gwarancji producenta. Telefon do sklepu - uprzejmy pan powiedział, że na ten obiektyw nie ma gwarancji. Telefon do canona - pani powiedziała, że gwarancja producenta jest wydawana na wszystkie produkty. Kolejny telefon do fotoit - tak, zgadza się, canon dodaje gwarancję do wszystkich produktów, ale wyjątkiem są te z dystrybucji europejskiej. Nie jestem obeznana w temacie - więc dzwonię po raz kolejny do canona, żeby się upewnić o co chodzi z tymi gwarancjami. Pani na infolinii dokładnie mi wyjaśniła, że gwarancja wydawana jest do każdego produktu, poza tym powiedziała mi też, co mam zrobić, jeśli sprzedawca nadal nie będzie chciał wydać gwarancji. Przygotowana więc na wszystkie możliwości, wykonuję 3 telefon do fotoit. Rozmawiałam z trzecią osobą już tego dnia z tego sklepu, która radośnie stwierdziła, że gwarancja oczywiście jest i zapraszają po odbiór. Nie wiem więc czemu tak się bronili przed wydaniem tej gwarancji i czemu były potrzebne moje 3 telefony zanim udało mi się uzyskać gwarancję :/
    C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniel34k Zobacz posta
    Przy testowaniu dwóch sztuk ewidentnie denerwowało ich, że wybrzydzam.
    zanim do nich zadzwoniłam czytałam same dobre opinie o sklepie, więc rozmowę zaczęłam pełna entuzjazmu, niestety dość szybko dało się wyczuć, że swoim telefonem przeszkadzam i powinnam jak najszybciej przyjechać osobiście, zapłacić i nie zadawać żadnych pytań o obecność sprzętu, ani temu podobne szczegóły... ??: Oczywiście to zależy na kogo się trafi.
    Cen już nie mają takich atrakcyjnych w porównaniu do konkurencji jak to było jeszcze pół roku temu.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Kiedy byłem osobiście w FotoIt, oprócz mnie było tam jeszcze 7 innych, kupujących osób. 4 chłopaków dwoiło się i troiło, żeby nas obsłużyć więc nie dziwię się, że rozmowy telefoniczne prowadzą lakonicznie i szybko. Telefon dzwonił co chwilę...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Co do do FOTOita plus że maja zazwyczaj wszystko od ręki,ale trzeba uważać bo...dzwonisz chcesz sprzet nówke sztuke w pudełku nie macaną mówią że maja specjalnie dla CIEBIE ty przyjezdzasz otwierasz pudełko a tu tłuste paluchy na szkle albo najlepsze jest u nich zaokrąglanie cen, jest koncówka -99 albo -98 to zawsze Ci podbiją dziwny sklep...ale osbiście wole FOTOFORME bezproblemowy sklep

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Mi zaokraglili 20 PLN w dół, bo nie mieli wydać. Ale zakupy były na kilka tysi więc pewnie dlatego
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Mi w sumie też ze 2 miesiące temu zeszli z ceny gripa do 7d bo zbrakło mi 5 zł do domu mialem kawałek a z bankomatu przecięz 5zł nie wyjme więc mi darowali

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Kiedy byłem osobiście w FotoIt, oprócz mnie było tam jeszcze 7 innych, kupujących osób. 4 chłopaków dwoiło się i troiło, żeby nas obsłużyć więc nie dziwię się, że rozmowy telefoniczne prowadzą lakonicznie i szybko. Telefon dzwonił co chwilę...
    A wystarczy zrobić konkretny podział obowiązków (np 1 dedykowana osoba do obsługi telefonicznej), zakupić IVR ("jesteś n-tą osobą oczekującą na połączenie, szacowany czas oczekiwania na rozmowę to n minut" ).
    No ale do tego trzeba się przyłożyć by z firmy garażowej awansować na bardziej prokliencką .

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wystarczy zrobić konkretny podział obowiązków (np 1 dedykowana osoba do obsługi telefonicznej), zakupić IVR ("jesteś n-tą osobą oczekującą na połączenie, szacowany czas oczekiwania na rozmowę to n minut" ).
    No ale do tego trzeba się przyłożyć by z firmy garażowej awansować na bardziej prokliencką .
    I byłaby się zrobiła telekomuna, albo coś podobnego.
    Ja na jakośc obsługi w FotoIt nie narzekam. Ale ja mam normalne wymagania i nie robię z pierdów afery.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniel34k Zobacz posta
    chciałem kupić Canona 15-85 mm. Przy testowaniu dwóch sztuk ewidentnie denerwowało ich, że wybrzydzam. Przy moich uwagach, że jest w nich problem z FF czy BF uważali, że przesadzam z tematem. Zadnej sugestii, że może przetestuje może coś innego, wyjaśniania...
    Pojechałęm do BT Foto. Przetestowałem Canona. Sprzedający -sam bez kombinowania- zwrócił uwagę, że obiektyw 15-85 - akurat jedyny - słabo bęedzie wpółpracował z tą puszką (był BF lub FF). Zaproponował poszukania bardziej zgranej sztuki, ew. rozważenia czegoś innego. Siedziałem ponad godzinę i wyszedłem z Canonem 17-40. Bez nagabywania, poganiania.
    Kolejna osoba, którą nawróciłem na 17-40 Akurat musiałem mieć dobry dzień...
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 2735363738 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów