Ja zakupiłam u nich obiektyw canona 50 1.8. Po rozpakowaniu okazało się, że nie ma gwarancji producenta. Telefon do sklepu - uprzejmy pan powiedział, że na ten obiektyw nie ma gwarancji. Telefon do canona - pani powiedziała, że gwarancja producenta jest wydawana na wszystkie produkty. Kolejny telefon do fotoit - tak, zgadza się, canon dodaje gwarancję do wszystkich produktów, ale wyjątkiem są te z dystrybucji europejskiej. Nie jestem obeznana w temacie - więc dzwonię po raz kolejny do canona, żeby się upewnić o co chodzi z tymi gwarancjami. Pani na infolinii dokładnie mi wyjaśniła, że gwarancja wydawana jest do każdego produktu, poza tym powiedziała mi też, co mam zrobić, jeśli sprzedawca nadal nie będzie chciał wydać gwarancji. Przygotowana więc na wszystkie możliwości, wykonuję 3 telefon do fotoit. Rozmawiałam z trzecią osobą już tego dnia z tego sklepu, która radośnie stwierdziła, że gwarancja oczywiście jest i zapraszają po odbiór. Nie wiem więc czemu tak się bronili przed wydaniem tej gwarancji i czemu były potrzebne moje 3 telefony zanim udało mi się uzyskać gwarancję :/