witam,
dodam swoje 3 grosze do zakupów w Fotoicie.
Zamówiłem (przez stronę), umówiłem się na odbiór osobisty, pojechałem, odebrałem. Czyli wszystko OK. To tak w skrócie.

A w szczególe:

Zamawiałem przez stronę body z kitem. Odbiór osobisty. Cena wyszla z koncowką xx98.
Jako, że w mailu jest napisane żeby czekać na kontakt z fotoita i, że handlowiec się odezwie potwierdzić zamówienie, to po dwóch dniach ciszy sam się odezwałem. Pan powiedział że wszystko jest i będzie na mnie czekać tak jak chciałem. W sobotę mogę przyjechać. ale żeby rano przed przyjazdem zadzwonić jeszcze raz upewnić się, że wszystko jest przygotowane dla mnie. Super.
W sobotę dodzwonić się do fotoita nie sposób. 3 telefony żaden nie odbierany. Napisałem wreszcie maila żeby potwierdzić. Po 1,5 godzinie dodzwoniłem się wreszcie. Zamówienie czeka na odbiór. Mailowo za chwilę potwierdzili że sprzęt czeka, i jeszcze oddzwonili że czeka. Rewelacja.

Przyjeżdżam, sprzęt niby jest, ale tylko body, szkiełka nie ma...
Zrobiło się nerwowo... Po kilku minutach poszukiwań inny zestaw został rozkompletowany żeby złożyć mój... i jeszcze usłyszałem "no ma pan szczęście bo obiektyw cudem się znalazł...". Ciekawe kto w tym przypadku miał to szczęście.
Dokupiłem sobie jeszcze kartę. Idąc za przeczytanymi na forum radami zapytałem się o rabat... Dostałem 20 zł na wszystko... Fajnie.
Ale na fakturze (paragonie z systemu a nie kasy fiskalnej) nie było już cen ze strony i końcówka nie wyniosła już xx98 tylko w zaokrągleniu do pełnych 10 zł(oczywiście w górę). Gdyby nie ten rabat na kartę to pewnie bym się kłócił.

Wnioski: zakupy udane; pudełko od trochę innego zestawu (pewnie z mojego też obiektyw poszedł do innego kita) ale jest; nadal nie rozumiem po co mam coś potwierdzać skoro to nic nie gwarantuje, wszystko zależy od osobistego "szczęścia"; warto pytać się o rabat; i po co na stronie są ceny z końcówka 99 zł skoro i tak nikt tego nie respektuje przy wystawianiu dokumentów sprzedażowych...
czy polecam: generalnie tak. tylko jak są problemy to twardo walczyć o swoje