Pokaż wyniki od 1 do 10 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    VITEZ ma absolutna racje! ZŁA opinia rozchodzi sie srednio 10 razy szybciej i szerzej niz pozytywne opinie - znane 'prawo' marketingu. I oby sprzedajacy majac tego swiadomosc nie probowali na sile maksymalizowac zyskow.
    Wiesz, jeszcze szybciej od złej opinii rozchodzi sie informacja,ze sklep jest tani i wtedy ta pierwsza opinia przestaje mieć znaczenie. To co napisałeś powyżej to generalnie prawda ale i truizm, to co ja napisałem to jest samo życie. Wystarczy popatrzeć na sprawę japanfoto na przykład. Pomyśl, o ci zależy kupic u tych złych ale tanich, może się uda to będziesz miał tnio, jak sie nie uda zwrócisz sprzęt. Poz tym opinie są różne i każdy szuka czegoś w co uwierzy jeśli widzi cenę.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotocoto Zobacz posta
    Wiesz, jeszcze szybciej od złej opinii rozchodzi sie informacja,ze sklep jest tani i wtedy ta pierwsza opinia przestaje mieć znaczenie.
    Wybacz porównanie, ale ja dużo jeżdżę samochodem i zawsze z włączonym radyjkiem. I tam zwykle króluje zasada, że nie ta Kobra najlepsza, która najtańsza, tylko.. dobra, nieważne.

Poza tym oni wcale nie są najtańsi. Kupując w Warszawie, zwykle sprawdzam ile sprzęt kosztuje u nich a potem jadę do innego i pytam ile taniej mi sprzedadzą. Nigdy nie musiałem wracać do fotoit.
    Jarek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

CDN akcji z Foto it

Pojechałem. Było miło w geście pojednania zostałem poinformowany że o ile aparatu z 24000 niema to jest taki z 48000 /ale tym razem na pewno/ rzecz jasna bardzo chętnie sklep zadośćuczyni moim strata czasu, pieniędzy i nerwów... przy następnym zakupie.

Poprosiłem o zwrot gotówki. Bezproblemowo jest to mozliwe... wieczorem

Irytacja rosnie.

W końcu Panowie zaproponowali mi zakup mkII z rabatem. Ok, stałem się właścicielem aparatu do kręcenia filmów

Powiem szczerze że mam lekki niesmak.

No i to koniec.....prawie

Właśnie dostałem maila od gościa który kupił po południu identyczne body na allegro, ten sam opis te same zdjęcia. A teraz przeczytał ten wątek.

Ja do tych Panów nic osobistego nie mam, w sumie byli nawet całkiem sympatycznie ale cen nie maja wcale najniższych w wawie /wiem bo jak mam coś kopić to wole posiedzieć godzinę w necie, wykonać dwa telefony i zaoszczędzę 2-3 stówki na L/ no i z całym szacunkiem dla nich są "nieprofesjonalni" /...tu każdy wpisze co chce/

Jednym słowem, lekka żenada. Jeśli ja bym sie pomylił i np: zamienił logo klienta na ulotce z jakimś innym, to nie dość że płace za druk to jeszcze robię robotę za friko bo inaczej ten klient się zrazi. Na pewno, ale to na pewno, nie robię tego błędu drugi raz.

Tyle moralizowania jadę do domu i odpalam mkII

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Myslalem ze tylko ja zostalem tak zalatwiony - jako gnojek kilka lat temu ustalilem cene eosa 350d mailowo - bo panowie wystawiali aukcje ale niestety byly wystawione "dla znajomych" wiec nie moglem wziąc w niej udzialu. Jechalem z Lublina do Warszawy by na miejscu pan powiedzial mi ze przez noc podrozal o 100 zł. Troche ponizej pasa zagrywka, myslalem ze tylko u mnie tak bylo a tu niespodzianka... oczywiście mialabyc gwarancja canona poland a byla na kartoniku od fotoit.
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Uprawnienia umieszczania postów