Strona 34 z 38 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

GetOnDown
    Guest

Domyślnie

Co powiecie na ten temat:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=41994

Może jesteście mi w stanie coś doradzić?? Oczywiscie pod kątem sklepu FOTOit, poniewaz teraz jestem w przysłowiowej kropce a ten sklep to naprawdę oszuści a ja nie wiem co robic z tą SIGMĄ zeby znowu nie wyjsc na idiotę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No to ja mam inny ciekawy przypadek.

Kupiłem u nich Canona 5D, używany w dobrym stanie z „24 000” klatkami na liczniku.
    Cena rozsądna, i aparat fizycznie nie zjechany. Wziąłem

Szybka wizyta na Żytniej /czyszczenie matrycy/ a tam rozczarowanie. Pan z uśmiechem na ustach informuje mnie ze kilka większych „brudków” to norma, jeśli aparat ma zrobionych 91 900 zdjęć.

No przyznam szczerze że Panowie mają poczucie humoru jak i niezłe nerwy, ewentualnie niezły bałagan, aby wciskać czterokrotnie mniejszy stan licznika

Zadzwoniłem a jutro jadę wyjaśnić sytuacje bo taki układ mnie nie satysfakcjonuje.

CDN jutro

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grinsen Zobacz posta
    Szybka wizyta na Żytniej /czyszczenie matrycy/ a tam rozczarowanie. Pan z uśmiechem na ustach informuje mnie ze kilka większych „brudków” to norma, jeśli aparat ma zrobionych 91 900 zdjęć.
    no nie chcę Cię dobijać ale jeszcze trzeba było spytać która to z kolei migawka? ;-)

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Wszyscy sie rzucają na 5D i to normalne, ze az sie prosi o naciagniecie. Wyczuli dobra kase z uzywanego "złomu"... Tylko kto potem zaplaci za np. migawke jak padnie ? Kazdy kto kupuje 5D w dobrej cenie uwaza, ze robi niezly interes. Ale jak jest tego swiadomy. Inni zachowuja sie jak podczas "owczego pedu" i sie dziwia, ze ma tyle najechane na liczniku...
    Jeszcze tylko brakuje cofania licznika jak w autach i bedzie git

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    no nie chcę Cię dobijać ale jeszcze trzeba było spytać która to z kolei migawka? ;-)
    hehe a to nie wiesz, że serwis podmienia migawkę? Serwisowałem kiedyś starą 5D, coś z zasilaniem wieszał się. Aparat wrócił i ze zdziwieniem stwierdzam, że migawka ma 20 tys kliknięć więcej. Gośc w serwisie nic nie powiedział, kazał odesłać, wymienili migawkę na nową. Dowiedziałem się i nie powiem od kogo, że jak nie ma części to się "pożycza" z tego co będzie robiony za tydzień. I idzie do przodu...
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Po dość szybkiej reakcji FotoIt myślę że to raczej panowie zawinili. To czy to pomyłka czy kant i jak się sprawa zakończy, dam znać jutro.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grinsen Zobacz posta
    Po dość szybkiej reakcji FotoIt myślę że to raczej panowie zawinili. To czy to pomyłka czy kant i jak się sprawa zakończy, dam znać jutro.
    Panowie szybko zareagowali, bo znają ten wątek i pewnie kilka innych. A w tym wypadku nie wystarczy, że się mówi, ma jeszcze znaczenie co się mówi..
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Panowie szybko zareagowali, bo znają ten wątek i pewnie kilka innych. A w tym wypadku nie wystarczy, że się mówi, ma jeszcze znaczenie co się mówi..
    Już im (nie bezpośrednio ale w wątku) kiedyś sugerowałem żeby uważali na opinie internetowe... wtedy chyba podziałało, szkoda że na krótko.
    Forum ma prawie 24 000 zarejestrowanych użytkowników i nawet teraz, w środku nocy, na forum przebywa 57 (!!!) osób.
    Zadowolony klient może przyciągnąć jednego, no max 10 następnych. Niezadowolony jak konkretnie i wiarygodnie opisze swoje zarzuty - jak widać może zniechęcić setki a nawet tysiące do kupowania w danej firmie. Dlatego odradzam wszystkim co cwańszym sklepom próby tego typu wciskania "mało używanego" sprzętu. Przecież wystarczy że klient sprawdzi stan migawki na Żytniej i sprawa się sypie. Naprawdę warto ryzykować reputacją?

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

VITEZ ma absolutna racje! ZŁA opinia rozchodzi sie srednio 10 razy szybciej i szerzej niz pozytywne opinie - znane 'prawo' marketingu. I oby sprzedajacy majac tego swiadomosc nie probowali na sile maksymalizowac zyskow.
    Akcje, takie jak opisana wyzej (91tys vs 24tys. klapniec) klient moze probowac dochodzic swoich praw (oszustwo) na drodze prawnej.
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max78 Zobacz posta
    VITEZ ma absolutna racje! ZŁA opinia rozchodzi sie srednio 10 razy szybciej i szerzej niz pozytywne opinie - znane 'prawo' marketingu. I oby sprzedajacy majac tego swiadomosc nie probowali na sile maksymalizowac zyskow.
    Wiesz, jeszcze szybciej od złej opinii rozchodzi sie informacja,ze sklep jest tani i wtedy ta pierwsza opinia przestaje mieć znaczenie. To co napisałeś powyżej to generalnie prawda ale i truizm, to co ja napisałem to jest samo życie. Wystarczy popatrzeć na sprawę japanfoto na przykład. Pomyśl, o ci zależy kupic u tych złych ale tanich, może się uda to będziesz miał tnio, jak sie nie uda zwrócisz sprzęt. Poz tym opinie są różne i każdy szuka czegoś w co uwierzy jeśli widzi cenę.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Strona 34 z 38 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów