Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

przeczytaj w art. prawa handlowego o handlu w internecie, i bedziesz mial jasna sytuacje, sprzet zakupiony przez internet mozesz odeslac w ciagu 30 dni, jezeli sprzedawca poinformwal Cie o tym wczesniej Twoj czasu skraca sie do 10 dni roboczych

Kupowalem osobiscie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    W trybie nie zgodnosci bede bo na paragon i nie na firme, wiem ze w tym trybie mi przysluguje albo natychmiastowa wymiana na nowy albo zwrot pieniedzy (jesli nie dadza rady na miejscu poprawic tej usterki).
    Tylko ze wiadomo jak to wyglada (przynajmniej w innych sklepach).
    Rozumiem ze jesli nie beda chcieli wymienic na nowy , nie uda im sie zlikwidowac usterki na miejscu, i nie przyjma zwrotu za gotwke w trybie niezgodnosci to wychodze i do federacji konsumentow ide?
    Wlasnie sie chcialem spytac jak to wyglada w FotoIT, moze jednak ktos z Was reklamowal tak tam...
    oj Jacku, chyba i Ty musisz się doszkolić w prawie handlowym bo kompletnie wszystko Ci się pomieszało...
    Nie przysługuje Ci żadna natychmiastowa wymiana lub zwrot pieniędzy. Nie ma czegoś takiego jak naprawa 'na miejscu'.
    Nie ma pojęcia 'zwrotu gotówki w trybie niezgodności".
    Żaden sprzedawca - jeśli kupowałeś w siedzibie firmy nie ma żadnych obowiązków wymian na nowy, zwrotów pieniędzy i natychmiastowych napraw na miejscu. Jeżeli sprzedawca wymieni Ci towar na nowy po kilku dniach użytkowania to jest to wyłącznie jego dobra wola - i nie ma tu nic do rzeczy czy to fotoit czy inny sprzedawca...

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    oj Jacku, chyba i Ty musisz się doszkolić w prawie handlowym bo kompletnie wszystko Ci się pomieszało...
    Nie przysługuje Ci żadna natychmiastowa wymiana lub zwrot pieniędzy. Nie ma czegoś takiego jak naprawa 'na miejscu'.
    Nie ma pojęcia 'zwrotu gotówki w trybie niezgodności".
    Żaden sprzedawca - jeśli kupowałeś w siedzibie firmy nie ma żadnych obowiązków wymian na nowy, zwrotów pieniędzy i natychmiastowych napraw na miejscu. Jeżeli sprzedawca wymieni Ci towar na nowy po kilku dniach użytkowania to jest to wyłącznie jego dobra wola - i nie ma tu nic do rzeczy czy to fotoit czy inny sprzedawca...
    Masz racje teraz to juz nic nie rozumiem

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    Masz racje teraz to juz nic nie rozumiem
    Niepotrzebnie słuchasz trolli teoretyków na pl.rec.foto.cyfrowej...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

sklep raczej z serii wałkarskiej, obiektyw który chciałem kupić był sciągany z USA a gwarancje miał EU (drukuja je czy co?).
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majcz Zobacz posta
    W sklepie FotoITkupowałem do tej pory dwa razy. W lipcu tego roku osobiście w sklepie na ul. Czerniakowskiej kupiłem córce Canona S5 IS w cenie 980 zł, nie znalazłem w tamtym czasie tańszej oferty. Aparat OK, oryginalne opakowanie, gwarancja Canona, polska instrukcja. W sklepie ( pokój 5x5 + dwa biurka + ściany obstawione szafami ze sprzętem) panował istny młyn, cała masa kupujących, oglądających i przymierzających obiektywy do swoich body. Zostałem jednak sprawnie i szybko obsłużony mimo że kupowałem aparat na raty, mało, mogłem jeszcze przetestować Tamrona 200-500 z moim body. Drugi raz kupiłem u nich dwa tygodnie temu kita 18-55 na aukcji Allegro dlatego że cena 149 zł + 20 zł przesyłka, wydawała mi się bardzo atrakcyjna. Pieniądze za obiektyw wpłaciłem zaraz po licytacji ale przez tydzień nie otrzymałem zakupionego obiektywu. Żeby się przypomnieć przedzwoniłem do sklepu. Pan który odebrał powiedział że musi sprawdzić realizację wysyłki, trwało to z 5 minut, następnie zmieszanym głosem powiedział że zaszła pomyłka, że w związku z tak atrakcyjną ceną obiektywy już zeszły itp, ale w ramach rekompensaty za stracony czas i nerwy jeszcze dzisiaj wysyłają mi kita 18-55 ze stabilizacją. Następnego dnia kurier przywiózł nowiutkiego Canona EF-S 18-55 /3,5-5,6 IS który kosztował mnie 169 zł. Jak tu nie być zadowolony ze sklepu który dba o swój wizerunek i uznaje swoje błędy, mało stara się je rekompensować. Być może przedmioty mojego zakupu nie były dużej wartości, i że z drogim sprzętem robią jakieś przekręty. W każdym bądź razie ja należę do tej zadowolonej części klientów FotoIt. Jedyne co im mogę zarzucić to bałagan, z drugiej strony będąc w ich sklepie i widząc młyn jaki tam panuje to wcale się nie dziwię, tylko nie może to tłumaczyć niejasnych sytuacji.
    brzmi prawie jak reklama ;]
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Adam_O
    Guest

Domyślnie

Ja byłem u nich dzisiaj i jak się spytałem czy da się coś taniej bez faktury itp. to bardzo niechętnie zareagował, wręcz nalegał żeby kupić nowy, że cały sprzęt mają z Canon Polska i oczywiście na wszystko dostanę F-VAT lub paragon z kasy.
    Na mnie wywarli dobre wrażeni. Zobaczymy jak będzie jak pojadę już kupić wszystko

Domyślnie

adam_o oczywiscie na wszystko dostaniesz fakture vat ale mi chodzi o takie walki jak na tym zdjeciu (zlozylem z 2 fotek zeby mniej miejsca zajelo):

Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Adam_O
    Guest

Domyślnie

napewno bacznie się przyjżę gwarancji jak do nich zawitam, szczególnie że obiecał że wszystko jest z Canon Polska.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Witam,

Specjalnie założyłem sobie konto, żeby coś dopisać w tym wątku. Akurat szukałem czegoś na Allegro, trafiłem na ofertę z FotoIt, coś mnie podkusiło o wpisanie w Google hasła "fotoit opinie" i trafiłem na ten wątek.

Otóż ja kupowałem u nich dwa razy. Raz pośrednio - kolega w ramach długu kupił u nich dla mnie 17-55 f/2,8. Obiektyw dotarł na mój adres, wypełniona anglojęzyczna gwarancja "European Warranty System", z m.in. podanym na niej adresem polskiego oficjalnego serwisu Canona + paragon z kasy fiskalnej. Cena rynkowa - na poziomie przeciętnej rynkowej z tamtego okresu (3200zł).
    Zakładam, że problemu z realizacją tej gwarancji w serwisie Canona bym nie miał.

Drugi raz kupowałem już sam 100 f/2,8 Macro. Pierwszą rekomendacją było to, że kolega kupił tam obiektyw dla mnie. Drugą była cena - o prawie 100zł niższa niż mogłem kupić ten obiektyw w podobnym sklepie w Łodzi ale nie podejrzanie niska - odrobinę tylko niższa niż ten obiektyw kosztował np. w Pstryku. Obiektyw dotarł na drugi dzień i znów paragon z kasy fiskalnej + wypełniona anglojęzyczna EWS z wydrukowanym m.in. oficjalnym serwisem Canon w PL. Czyli IMHO wszystko OK.

Z tym drugim przypadkiem łączy się ciekawa historia. Szukałem tego obiektywu w łódzkich sklepach "internetowo-fizycznych" (w celu możliwości "pomacania") i albo go nie było albo był ok 100zł droższy. W jednym (nieważne jakim - nie temat tego wątku) zapytałem grzecznie, czy nie mogliby opuścić tych 100zł.

I w tym momencie zrobiło się bardzo niemiło. Zostałem poinformowany, że ich ceny to są oficjalne ceny Canon PL i wszyscy sprzedający poniżej tej ceny sprzedają sprzęt z zagranicy, później realizacja gwarancji tylko przez dany sklep a nie w serwisie Canon PL i generalnie na drzewo. Wtedy ja odpowiedziałem, że chyba są w błędzie bo znam sprawdzone przez siebie sklepy które mają ten obiektyw znacznie taniej. Poprosili o przykłady to powiedzą mi z jaką gwarancją dostanę ten obiektyw. Odpowiedziałem, że Pstryk i FotoIt mają ten obiektyw 100zł taniej i że w obu wcześniej kupowałem i dostałem sprzęt z gwarancją nie budzącą podejrzeń. W tym momencie dyskusja się urwała...

Tak, że FotoIt ma na razie u mnie dwa plusy (Pstryk też za inne zakupy) a ten łódzki (a konkretnie pabianicki) sklep ma u mnie dożywotnia krechę za podejście "jak coś Ci się nie podoba to sp... a konkurencja to złodzieje).

Pozdr,
    Zbyszek

Strona 33 z 38 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów