Strona 31 z 38 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mz7mz13 Zobacz posta
    Ale chodzi Ci o wykorzystanie tego punktu w momencie gdy sprzęt przestanie działać (co mam nadzieję nie nastąpi) czy też o udanie się do tego sklepu teraz / zaraz i zażądanie wymiany sprzętu na taki, który jest przeznaczony na rynek europejski?

Czy ktoś z Was ma pomysł co powinienem zrobić w zaistniałej sytuacji?
    Póki sprzęt działa, to co mnie obchodzi na jaki rynek Canon go przeznaczył? Jeśli cierpisz z tego powodu to trzeba było kupować z polskiej dystrybucji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Gdyby aparat został zakupiony na terenie Europy to posiadałby europejską, żółtą kartę gwarancyjną. Gdyby takowa była raczej nie byłoby problemu aby to właśnie ją Tobie dali. Skoro jej nie dają tylko wystawiają jakąś "swoją" to chyba wszystko jasne...
    Co do prawa konsumenkiego radzę przeczytać dokładniej ustawę a potem wygłaszać dziwne teorie o zwrotach w sklepach internetowych, analogowych (?) i psich obowiązkach sprzedawcy bo nic tu się nie trzyma kupy...
    Co do prawa konsumenckiego, to akurat większe zaufanie mam do foto-it, niż do firmy krzak, typu Nowart, lub Cichy. I dziwię się modom, że dopuszczają w tym wątku krzaki do głosu. Średnio uczciwa to konkurencja.

Sal, to kupuj sprzęt z oficjalnej polskiej dystrybucji. Masz z tym problem?
    Ostatnio edytowane przez fret ; 24-08-2008 o 21:19 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Co do prawa konsumenckiego, to akurat większe zaufanie mam do foto-it, niż do firmy krzak
    Jeśli zerkniesz w ten wątek od początku, to zauważysz że sporo ludzi uważa własnie FotoIt za firmę krzak.
    A o ile mi wiadomo nowart, cichy i towers sprzedają sprzęt z europejską gwarancją, czyli jest on bez problemu serwisowalny w autoryzowanym serwisie producenta w Polsce.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Co nie zmienia faktu, że byłem w firmie foto-it. Był ktoś w firmie nowart?
    No i sprawdziłem, żeby nie pisać bez sensu. Dostałem europejską gwarancję na 17-40/4 i 200/2,8. Do tego paragon z firmy foto-it, co daje mi spore uprawnienia konsumenckie. W odróżnieniu od dziwnych, zagranicznych paragonów.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 24-08-2008 o 21:34

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Co nie zmienia faktu, że byłem w firmie foto-it. Był ktoś w firmie nowart?
    A jaki wpływ to ma na gwarancję, bo o niej teraz mowa?
    Ja byłem w firmie FotoIt i żałuję.

Uzależniony

Domyślnie

oczywiście, że nie ma wpływu. ale skoro można zrobić bagno z kolejnego wątku do dlaczego nie skorzystać...
    dla uściślenia - jak upadnie firma pt nowart - nikt wieczny nie jest (lub dowolna inna firma dająca gwarancję serwisowe) to kupujący poszkodowany nie będzie bo pójdzie do serwisu. Gdzie pójdziesz jak padnie sklep wystawiający gwarancje "sklepowe"...?

nie wypowiadałem się tutaj jako sprzedawca tylko jako forumowicz, fotograf, nierzadko kupujący. jednak tutaj sprzedawcy coraz rzadziej mogą się gdziekolwiek wypowiadać bo zawsze zostanie to przez kogoś podciągnięte pod reklamę/kryptoreklamę konkurencji/tendencyjność itd itp...
    dlatego dziękuję za dyskusję w kolejnym wątku
    żegnam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

większe zaufanie mam do foto-it, niż do firmy krzak, typu Nowart, lub Cichy. I dziwię się modom, że dopuszczają w tym wątku krzaki do głosu. Średnio uczciwa to konkurencja.
    Mam NIP, Regon, dwie strony www, płacę Vat, zna mnie pół polskiego fotograficznego internetu, jestem na rynku parę ładnych lat, co jeszcze trzeba mieć, by nie być firmą-krzakiem ? Witrynkę z paroma kompaktami za szybą na "mieście" czy stragan na pobliskim bazarze ?
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 24-08-2008 o 22:07
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mam NIP, Regon, dwie strony www, płacę Vat, zna mnie pół polskiego fotograficznego internetu, jestem na rynku parę ładnych lat, co jeszcze trzeba mieć, by nie być firmą-krzakiem ? Witrynkę z paroma kompaktami za szybą na "mieście" czy stragan na pobliskim bazarze ?
    Jeśli wystawiasz klientom własne paragony lub faktury, to z przyjemnością odszczekuję. Handel na paragony z Niemiec, to dla mnie ewidentny krzak.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli wystawiasz klientom własne paragony lub faktury, to z przyjemnością odszczekuję. Handel na paragony z Niemiec, to dla mnie ewidentny krzak.
    Cieszymy się zatem wspólnie z Twojej przyjemności
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

O fajnie.
    To takie FotoIt to w ogóle firma krzak, skoro sprzedaje towar w kilku różnych cenach, w zależności od tego czy coś ma na pudełko kody kreskowe, czy może ma je wydrapane...
    No ale sorry - zapomniałem. Dają klientom paragony, więc to musi być wszystko super hiper...
    *sigh*

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    O fajnie.
    To takie FotoIt to w ogóle firma krzak, skoro sprzedaje towar w kilku różnych cenach, w zależności od tego czy coś ma na pudełko kody kreskowe, czy może ma je wydrapane...
    No ale sorry - zapomniałem. Dają klientom paragony, więc to musi być wszystko super hiper...
    *sigh*
    Nie hiper, ale jak nie chcesz wydać majątku na towar z oficjalnej polskiej dystrybucji, to musisz ryzykować. Pozostaje kwestia oceny ryzyka. Nie wydaje mi się, żebym ryzykował bardziej kupując w foto-it niż u forumowych TIP-ów. Najbardziej martwi mnie udział TIP-ów w tym wątku.
    Powtórzę jeszcze raz: sprawdziłem, dostałem na zakupiony towar europejską gwarancję i paragon foto-it. Żadne szkło się nie chce zepsuć, więc nie wiem jak to zadziała w razie awarii, ale śpię spokojnie.

Strona 31 z 38 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów