Strona 29 z 38 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Domyślnie

Teraz mam problem. Byłem zdecydowany na zakup w Fotoit tym bardziej, że sklep polecił mi znajomy. Jeszcze dzisiaj korespondowałem z Panem Łukaszem i już prawie kupowałem sprzęt za prawie 4 000 (450d + sigma 17-70 + 8GB + filtr + zapasowy aku + torba), gdy trafiłem na ten wątek :/

Może polecicie jakiś inny sklep z Warszawy.
    450D, S 17-70 2.8-4.5, C 70-200 f/4 L

Bywalec Awatar Reason
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasożyt społeczny Zobacz posta
    Teraz mam problem. Byłem zdecydowany na zakup w Fotoit tym bardziej, że sklep polecił mi znajomy. Jeszcze dzisiaj korespondowałem z Panem Łukaszem i już prawie kupowałem sprzęt za prawie 4 000 (450d + sigma 17-70 + 8GB + filtr + zapasowy aku + torba), gdy trafiłem na ten wątek :/

Ja kupiłem w tym sklepie najpierw 350D, potem 5D, potem 24-105 i kilka mniejszych pierdół.

Osobiście nie narzekam.
    Pozdrawiam
    Reason

Zdjęcia

Początki nałogu

Domyślnie

>>Może polecicie jakiś inny sklep z Warszawy.

Jak odbierasz osobiscie to nie ma problemu, wszystko mozesz sprawdzic. Dopytaj sie tylko o wszelkie papiery i gwarancje.
    Co do cen to jednak spytalbym najpierw TIPow forumowych :-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasożyt społeczny Zobacz posta
    Ej no, bez przesady. Przeczytałeś, dowiedziałeś się na co uważać, to uważaj i spokojnie kupuj. To dobry sklep, doskonale wyposażony i nie robią kłopotów z przebieraniem w pudłach. Fakt, że czasem kręcą nie powinien odstraszać od zakupów świadomego kupującego.

Z podobnych sklepów mogę polecić interfoto.
    Jarek

sizar
    Guest

Domyślnie

no tak ... jestem nastepnym jednopostowcem, który zrezygnował z zakupów w sklepie fotoit miałem na oku 450D +sigma 17-70 lub 18-50 f/2.8.
    Również już mailowałem z p.Lukaszem ale trafiłem na ten wątek... .
    Wybrałem Rimex z Wawy i też mnie zawiedli. zamówiłem przez internet dzwoniłem umówiłem sie na odbiór osobisty i wszystko było odłożone i przygotowane jak zapewniał mnie sprzedawca, przyjeżdżam - i co - i kicha nie ma sigmy 17-70 bo sprzedali dzień wcześniej a tu 300km do domu (fakt że nie byłem tylko po sprzęt ale załatwić inne sprawy.)
    Wkurzyłem sie zdrowo, ale udało mi sie wytargować lepsze ceny na całość i kupiłem : 450D+sigma 18-50 f/2.8 z UV + sandisk III 2gb.
    pozdrawiam
    sizar
    Ostatnio edytowane przez sizar ; 16-06-2008 o 00:46

Domyślnie

Przeczytałem ten wątek w całości teraz i częściowo czytałem go przed zakupem C40D i C24-105L mimo to nie zraziłem się i zakupy zrobiłem w FotoIt. Mój znajomy również u nich kupował i nie było żadnych problemów. Oczywiście kupowałem u nich na miejscu w sklepie wcześniej upewniając się telefonicznie czy sprzęt jest dostępny. Na miejscu mogłem wybierać, testować, nie było żadnych problemów, mieli kilka egzemplarzy body i szkiełek. Na sprzęt dostałem wszystkie papiery - paragon, gwarancja, instrukcje i pudełka z kodami. Wysłałem papiery na Canon Cash Back i wczoraj dostałem przelew na konto. W przyszłości będę korzystał również z oferty tego sklepu.
    40D + C 24-105/4 L IS + C 100-400/4.5-5.6 L + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Novaline
    Guest

Domyślnie

Hej,

Ja do tej pory zrobiłem jeden zakup w FotoIT. Wszystko sprawnie, uczciwie, w miarę szybko. Problemy dotyczyły jedynie komunikacji via email, ale to jest zrozumiałe - nie każdy siedzi przed kompem 24h na dobę. I nie narzekam. Najprawdopodobniej do nich wrócę. Jestem co prawda z Poznania, ale tu nie znalazłem sklepu, który by mi zaoferował tak ciekawe warunki jak oni (może źle szukałem..? ale nikt nie był w stanie mi takowego polecić).
    Obecnie, w jednym z ostatnich ruszonych wątków, omówiłem kwestię awarii miesięcznego sprzętu. Zobaczymy, jak będzie wyglądała sprawa napraw gwarancyjnych bądź całkowitej wymiany - o szczegółach na pewno poinformuję.
    Aha, nie jestem "jednowątkowcem". Niektórzy admini mnie znają z innych forów

Pzdr
    Radek

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Znajomym, którym poleciłem zestaw za kilkanaście tysięcy, po dwóch dniach zepsuł się 5D (wszystko kupili w w fotoit). Zakupy robili na kilka dni przed ślubem, później wyjeżdżali na podróż marzeń. Konsternacja, załamanie, rwanie włosów. Aparat się zawiesił, nic nie można było zrobić. Fotoit wymienił aparat od ręki na zupełnie inny, nowy egzemplarz. Mogli wziąć do naprawy, zwrócić za dwa tygodnie, ale zrozumieli potrzebę chwili. Myślę, że to bardzo dobra rekomendacja dla sklepu.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tez się dopiszę jako zadowolony Kupowalem w fotoit dwa szkielka i jestem zadowolony z obslugi i szkiel. Tym bardziej, że jedno z nich (200/2,8 ) jest raczej trudno dostepne, zwykle jest na zamówienie, a w fotoit leżalo i czekalo, w dodatku w lepszej cenie niz u forumowych tipów.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 19-08-2008 o 10:04

Coś już napisał

Domyślnie

Ja kupowałem wczoraj 24-105 - w rozliczeniu oddałem Tamrona 28-75 i Canona 100/2,8 MAKRO. Wszytsko odbyło się ok - a ja zadowolony że nie zostałem z nieużywaną szklarnią

Strona 29 z 38 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów