W sumie to ocena transakacji/sprzedajacego powinna byc raczej po zakonczeniu - czyli po otrzymaniu sprzetu a nie przed.Napisał Cichy:
" Ja bym wstrzymał się z komentarzem do momentu otrzymania zamówionego sprzętu."
Moze "wartosc dodana" dla Cichego to sprawdzanie sprzetu (np. BF/FF dla obiektywow) przed wyslaniem - z tego co zauwazylem to wiele osob chwali Cichego za to.
Jak np. kupilem u Towersa body i od poczatku do konca wszystko jest OK - np. towar tak zapakowany/zabezpieczony "na podroz" ze myslalem iz w pudle wew. jest nie jedno a trzy body :-) (ja oceniam po zakonczonej transakcji).
Kiedys jak zamowilem poprzednie body w jednym ze sklepow internetowych - to zapakowanie polegalo tylko na owinieciu folia przezorczysta kartonu oryginalnego !!! - a wiadomo jak "obchodza" sie z towarami firmy kurierskie (ja widzialem to w przeladowni towaru - o zgroza - w ogole nie zwracaja uwagi aby przeladowywac w miare ostroznie) - z drugiej strony dobry to jest test "wytrzymalosciowy" dla np. body :-)
Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 15-03-2008 o 10:07
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
Nocą powinno się chyba robić lepsze rzeczy niż siedzieć przed komputerem, efekt potem taki jest jaki widać.
Wypowiadam się tu od zawsze jako użytkownik sprzętu, a nie jego sprzedawca, poza tym już wcześniej pisałem, że oni nie są dla mnie żadną konkurencją, inny asortyment, inna klientela.
Poza tym, jeśli byłbyś łaskawy zauważyć, nie wypowiadałem się na temat firmy FotoIT tylko na temat klienta. Od zamówienia do otrzymania sprzętu daleka droga i z pewnością wielu z Was uświadczyło sytuacji, kiedy nagle okazywało się, że sprzętu nie ma, dojedzie "jutro" i inne takie historie. Opinia na temat sprzedającego na etapie zamówienia jest jakby to delikatnie powiedzieć, mało obiektywna.
PS. Żeby była jasność - ja złego słowa na FotoIT powiedzieć nie mogę. Co chyba nie odbiera mi prawa głosu w tych i podobnych wątkach.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 15-03-2008 o 11:43
O obiektywach wiem prawie wszystko