-
Tak, to jest mój pierwszy post na tym forum, przed chwilą się zarejestrowałem. Powiem więcej, nie rejestrowałbym się gdyby nie ten wątek. Na forum zaglądam od czasu kiedy zmieniłem FZ30 na 400D co polecam wszystkim posiadaczom pasikoników. Przeczytałem dokładnie ten wątek i stąd moja odpowiedź. Jestem spoza Warzawy, zakupy jednak zawsze robię w FOTOIT. Mam w stolicy sporo znajomych i przy okazji odwiedzin wpadam do tego sklepu. Chciałbym się podzielić swoimi doświadczeniami z moich wizyt w tym sklepie:
1. Zawsze byłem bardzo miło obsługiwany. Jako początkujący w systemie Canona miałem zawsze masę głupich pytań - zawsze dostawałem grzeczną i miłą poradę. Co więcej nie wciskano mi nie schodzącego sprzętu, czy najdroższego, ale logicznie i rzeczowo mówiono mi o jego wadach i zaletach. To rzadkość w tego typu sklepach.
2. Jestem strasznie niezdecydowany. Nigdy nie było problemem podłączenie kilku obiektywów, odpakowanie i pomacanie kilku aparatów. Fakt jest ciasno i dość ciemno w pomieszczeniu to przeszkadzało, ale wypróbować mogłem to co chciałem.
3. Zawsze dostawałem rabaty. Nie jestem z tych, którzy pytają nachalnie o zniżki, po pytaniu o "cenę ostateczną" końcówka, jakiś procencik odpadała z ceny wyjściowej.
4. To czym mnie już zupełnie przekonali do siebie - zdarzyła się sytuacja, że wpadłem przypadkowo do stolicy i zaszedłem do FOTOITU. Wybrałem obiektyw i poprosiłem o zatrzymanie go kilka dni dla mnie (nie miałem kasy). Czekał na mnie cierpliwie w tej szafie, w rogu, prawie dwa tygodnie.
5. Nigdy żadnych problemów z fakturami, rachunkami, gwarancjami.
Sklepy są różne, ludzie są różni, mają gorsze i lepsze dni. Nie wyobrażam sobie sklepu z którego wszyscy byliby zadowoleni. Bardzo dużo kupuję na Allegro. Podejrzanymi wydają mi się sprzedawcy, którzy mają 5000 sprzedanych przedmiotów i żadnego negatywu. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony - nie ma siły.
To brzmi jak laurka dla FOTOITU, ale takie są moje doświadczenia z tą firmą.
Uprawnienia umieszczania postów