Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
Poza tym ciągłe zmiany cen skutecznie uniemożliwia normalne handlowanie tym sprzętem.
ponieważ w większości są to zmiany w dół - ja jestem za. Nawet wiedząc że aparat który kupiłem za pół roku będzie o kilkaset złotych tańszy - jestem za.
Wiem że sprzedawcom mocno utrudnia to życie bo jeśli szybko nie sprzedadzą sprzętu to za krótki czas będą musieli sprzedać go nic na nim nie zarabiając.

A co do kupna sprzętu z polskiej dystrybucji to ja kupuję . Ponieważ zaufany sklep bierze sprzęt od canona i porównując ceny które w nim płacę to nie płacę wiele drożej (a były przypadki że taniej) niż na allegro i u TIPów. Dodatkowo sklep pomagał mi we wszelkich kontaktach z serwisem (przesyłał na własny koszt aparat i obiektyw po gwarancji do serwisu), nie mam żadnego ryzyka z zakupem na odległość (przesyłanie pieniędzy i towaru za pośrednictwem firm kurierskich), żadnych wątpliwości odnośnie gwarancji, na początku przygody z lustrzankami cyfrowymi wydmuchiwali pyłki z matrycy, zmienili oprogramowanie 350 (nie ma się co śmiać ale na początku podchodziłem do tego ze zbytnią ostrożnością), kiedy padła mi karta pamięci sami próbowali odzyskać zapisane zdjęcia, o tym że wymienili mi kartę od ręki chyba nie muszę pisać. Mógłbym napisać wiele, wiele powodów dla których wolę odrobinę przepłacić niż ryzykować zakup za cenę najniższą.