Strona 18 z 38 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

blizzard2
    Guest

Domyślnie

Wszedłem tutaj przez przypadek i też przez przypadek znam firme FotoIt. Wiem na pewno iż jest to firma godna zaufania.
    Sam prowadze firme i wiem jacy upierdliwi potrafią być klienci. Z reguły unikam takich a nawet mówie im wprost jest sto innych prosze tam się kierować. Może jest sto innych firm ale też jest 1000 innych klientów.
    Przypadek tego gościa co zaczął wątek jest kliniczny. Jak można być tak tępym żeby nie zrozumieć iż firma ma to i to do sprzedania w takiej i takiej cenie? Nie pasi ci ok w tył zwrot i szukaj dalej, pasuje ci kupujesz chyba proste nie? Chcesz napluć komuś w twarz ok idź do marketu tam pracują "niewolnicy" za pare złotych oplujesz ich to się ośmieje i jeszcze ci podziękuje.
    Szanuj swoją godność ale też i godność innych bo to nie są roboty tylko ludzie i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie ci naskakiwał żeby zarobić pare złotych.
    Większość z tych co krytykują FOTOiT to cwaniaczki są na zasadzie - chce mieć cene jak w usa ale wszystkie papierki i gwarancje w canon Polska. A pewnie sklep ma was sponsorować i dopłacać do interesu. Ludzie czy się wy pozamienialiście się z osłem na głowy czy jak?
    Z doświadczenia moge powiedzieć iż każda znana firma wczesniej czy później dorobi się takiego wątku jak na forum który z rzeczywistością nie ma nic wspólnego - i podaje w watpliwość sens istnienia takich wypowiedzi.
    Czytam też na innych wątkach że ten o ów na allegro to złodziej i hochsztapler jest. Byłeś sprawdziłeś ? Masz jakieś dowody jeden z drugim? Jak nie masz to możesz nieźle beknąć z jakiegoś paragrafu jak się ktoś poczuje obrażony.
    Nie róbcie syfu z tego forum , to jest polska specjalność zresztą. Ciekawe czy wy jesteście tacy super i uprzejmi dla swoich klientówi dajecie im gratisy i zniżki. Ceny też macie z kosmosu wzięte i doprowadziliście do tego że większość ludzi słysząc profi foto robi w tył zwrot i zadowala się fotkami z kompaktów. Sorry ale nigdy jeszcze nie spotkałem tak przemądrzałych i upierdliwych ludzi. Pozdro.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Może zamknąć ten wątek ? Bo jeszcze kilkunastu takich się zaraz znajdzie z liczbą postów 1...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

hmm a ja myślę że nam wszystkim po tej i po tamtej stronie barykady nieraz na codzień brakuje życzliwości, szacunku, spokoju i cierpliwości i tego wszystkim życzę w nowym roku a napewno będzie dużo prościej
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ciekawe czy tym razem przez proxy przynajmniej

A tak powaznie - ciezko jest takiej firmie odpowiadac na takie prawie ze anonimowe zarzuty, jesli wejdzie w dyskusje - forumowicze krzycza ze zle i bez klasy i nieprofesjonalnie itd(byly juz takie przypadki). Jesli przeprosza bez rozgrzebywania zarzutow - zle bo powinni wyjasnic a nie mydlic oczy...

I badz tu madry sprzedawco

No ale numer z nowymi userami faktycznie nieladny...

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Chcesz napluć komuś w twarz ok idź do marketu tam pracują "niewolnicy" za pare złotych oplujesz ich to się ośmieje i jeszcze ci podziękuje.
    Szanuj swoją godność ale też i godność innych bo to nie są roboty tylko ludzie i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie ci naskakiwał żeby zarobić pare złotych.
    Ej blizzard2 nie pomieszało ci się coś?? Bo mnie sie zdaje że jednak tak! Masz coś do ludzi którzy pracują w markecie?? Wydaje mi się ze bez nich nie zrobił byś w nim zakupów w ogóle jak można tak pisać o ludziach którzy zarabiają marnie. Podejrzewam że jak byś napluł komuś z pracowników marketu w twarz to ten roześmiał by się tylko wyp***** by ci w ryj tak że byś na chirurgii szczękowej wylądował. Piszesz też coś o godności innych właśnie pokazałeś tym postem jak szanujesz innych ludzi i ich godność.

BTW Zraziłem sie do tej firmy po tym wątku nie kupie u nich nigdy żadnego sprzętu choćby mieli najtaniej Jest dokładnie tak jak napisał Vitez to takie mydlenie oczu tymi kartami i rabatem, żeby załagodzić sprawę.

IMHO rzeczywiście chyba trzeba zamknąć ten wątek bo znów powyskakuje mnóstwo kolesi z dorobkiem 1 postowym......

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Może zamknąć ten wątek ? Bo jeszcze kilkunastu takich się zaraz znajdzie z liczbą postów 1...
    Ja jestem za, bo to sie staje farsa :-)
    W ciagu najblizszych dni sie jeszcze zarejestruje 5 takich "znajomych krolika" i kazdy napisze ze Fotoit, to super hiper firma, obsluga klienta na 5+, a autor watku jest (tutaj wstawic jakies inwektywy) :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

EEtaamm.. Przynajmniej można sobie humor poprawić czytając te peany
    Dla mnie ta firma wdepnęła...i to nieźle. Cały ten numer z lampą itp...potraktowałbym to jako zwykłe nieporozumienie. Ot, duży przemiał -zdarzają się takie sytuacje. Powinni przeprosić, albo i nie powinni- ich sprawa czy stać ich na utratę klienta. Natomiast ten numer z rejestracja...to jest faktycznie nieładne przegięcie...śmieszne rzekł bym nawet. Hmm...chłopakom grunt się spod nóg usuwa, może nie mieli pomysłu na inne rozwiązanie tej sprawy? Nie wiem, nie pochwalam, ale rozumiem.
    Sądzę, że publiczne wyjasnianie całej sprawy nie byłoby dla nich zbyt wygodne. Po pierwsze..normalnie niezręcznie tłumaczyć się z takiego cyrku, a po drugie.. Pewnie też spotkali by się z mało przychylnym odbiorem...
    A ta promocja z kartą i rabatem...Ja nie narzekam.. Czy coś u nich kupię? Jeśli będę w wawie to pewnie tak...Nie są u mnie przekreśleni, kazdy ma prawo sie mylić.. Ale jeśli będa niemili...No to ja też nie będe i pójdę gdzie indziej...
    A tymczasem- hepi nju jer dla wszystkich pora zmykać z domu
    pozdrawiam Avic
    Puszka, kilka słoików, torba i plecak... Ale zdjęć nadal nie umiem robić...

Domyślnie

Jeżeli ktoś czuje się bardzo urażony wyjaśnienia cyfron@cyfron.pl

Ja pragnę jeszcze raz wszystkich przeprosić i złożyć życzenia :

Niech nowy 2008 rok pozbawiony będzie przykrości,
    a składa się jedynie z sukcesów i szczęśliwych chwil.
    Życzę wam wszystkim rozwijania swojej pasji, jaką jest fotografia
    Mając nadzieję, że tym dla was ona jest i samych sukcesów.

Z poważaniem

Łukasz
    FOTOit

andys73
    Guest

Domyślnie

Dokładnie, m_o_b_y ma rację. Tego typu wpadki miał nawet sam Canon, wypuszczając na rynek wadliwy sprzęt. I jakoś nikt z Was nie zraził się do tej marki i nie rościł takich pretensji jak do fotoit.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Internet w skojarzeniu z debilną polityką producentów czy też lokalnych przedstawicielstw tworzy wybuchową mieszankę. Każdy z łatwością znajduje najniższą na świecie cenę i dąży do jej uzyskania bo inaczej to można znienawidzić świeżo zakupiony sprzęt. Wszystko co kupiłem ze sprzętu foto Canona jest jakieś szaro-czarne: niby ma gwarancje europejską (polski sklep niemiecka gwarancja ), do tego jakiś niby rachunek (nie paragon fiskalny) czasami w Euro. Cholera wie skąd się ten sprzęt wziął w Polsce, może się nie sprzedał gdzieś w świecie bo felerny. Jakaś roczna gwarancja producenta chociaż prawo wymaga dwuletniej. Drugi rok gwarancji załatwiony jakoś pokrętnie - u każdego sprzedawcy inaczej jeśli w ogóle ktoś go oferuje. Jak to wyegzekwować w praktyce nie chcę nawet myśleć. Sprzedawcy kombinują bo "normalna" cena wychodzi 30% wyższa.
    Jest to IMO efekt polityki przedstawiciela w Polsce, który nas chyba z kimś pomylił jeśli chodzi o zasobność porfeli i uważa za durniów, którzy nie wywęszą po ile ten sprzęt sprzedaje się na świecie. Wymyśla się jakieś promocje, które się nagle zaczynają i nagle kończą i przy tym wymagają dziwacznych zabiegów (cashback). Jest jakaś fikcja, którą może zakończyć tylko drastyczna zmiana polityki cenowej polskiego przedstawiciela. Wylewam swoje żale bo przez ten cyrk marketingowy nie potrafiłem się dotąd zdecydować na zakup C17-55.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 18 z 38 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów