Pokaż wyniki od 1 do 10 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    Sorry. Ale to jakieś pitolenie.Co ma jakość obsługi do "wielkich obrotów"?
    Porządna firma dba o swój wizerunek i renomę niezależnie od obrotu.
    Chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu.
    Im większa firma, tym większe ryzyko jakiejś wpadki.
    W wielkoprzemysłowej produkcji z góry się zakłada, że 2, czy 3% będzie bubli, bo inaczej sie nie da.
    Kiedyś głośne było, gdy Citibank jakiemuś Kowalskiemu wysłał kartę kredytową ze zdjęciem chyba aktualnego ministra, czy premiera, nie pamiętam szczegółów. :-P
    Ford, Volkswagen, czy Toyota też czasem miewają poważne wpadki.
    Osiedlowy sklepik spożywczy raczej takich wpadek nie miewa.:-P
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Chyba nie zrozumiałeś mojego przekazu.
    Im większa firma, tym większe ryzyko jakiejś wpadki.
    W wielkoprzemysłowej produkcji z góry się zakłada, że 2, czy 3% będzie bubli, bo inaczej sie nie da.
    Kiedyś głośne było, gdy Citibank jakiemuś Kowalskiemu wysłał kartę kredytową ze zdjęciem chyba aktualnego ministra, czy premiera, nie pamiętam szczegółów. :-P
    Ford, Volkswagen, czy Toyota też czasem miewają poważne wpadki.
    Osiedlowy sklepik spożywczy raczej takich wpadek nie miewa.:-P
    Pozdrówka
    Zrozumiałem, zrozumiałem. Chodziło mi o podejście do klienta. Niezależnie czy jest to sklep na osiedlu czy firma produkująca samochody. Podejście, że mam klienta w... bo to ten z tych jak mówisz 3% i mogę sobie na to pozwolić jest z mojego punktu nieporozumieniem.
    Zresztą. Każdy wyrabia swoją opinię na dany temat. Ja podobnie jak Vitez będę z dystansem podchodził do firmy Fotoit. Inni niech robią jak uważają, swój rozum mają. Tyle.

Pomyślności w Nowym Roku - tak przy okazji :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez blizzard2 Zobacz posta
    Wszedłem tutaj przez przypadek i też przez przypadek znam firme FotoIt. Wiem na pewno iż jest to firma godna zaufania.
    Sam prowadze firme i wiem jacy upierdliwi potrafią być klienci. Z reguły unikam takich a nawet mówie im wprost jest sto innych prosze tam się kierować. Może jest sto innych firm ale też jest 1000 innych klientów.
    Przypadek tego gościa co zaczął wątek jest kliniczny. Jak można być tak tępym żeby nie zrozumieć iż firma ma to i to do sprzedania w takiej i takiej cenie? Nie pasi ci ok w tył zwrot i szukaj dalej, pasuje ci kupujesz chyba proste nie? Chcesz napluć komuś w twarz ok idź do marketu tam pracują "niewolnicy" za pare złotych oplujesz ich to się ośmieje i jeszcze ci podziękuje.
    Szanuj swoją godność ale też i godność innych bo to nie są roboty tylko ludzie i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie ci naskakiwał żeby zarobić pare złotych.
    Większość z tych co krytykują FOTOiT to cwaniaczki są na zasadzie - chce mieć cene jak w usa ale wszystkie papierki i gwarancje w canon Polska. A pewnie sklep ma was sponsorować i dopłacać do interesu. Ludzie czy się wy pozamienialiście się z osłem na głowy czy jak?
    Z doświadczenia moge powiedzieć iż każda znana firma wczesniej czy później dorobi się takiego wątku jak na forum który z rzeczywistością nie ma nic wspólnego - i podaje w watpliwość sens istnienia takich wypowiedzi.
    Czytam też na innych wątkach że ten o ów na allegro to złodziej i hochsztapler jest. Byłeś sprawdziłeś ? Masz jakieś dowody jeden z drugim? Jak nie masz to możesz nieźle beknąć z jakiegoś paragrafu jak się ktoś poczuje obrażony.
    Nie róbcie syfu z tego forum , to jest polska specjalność zresztą. Ciekawe czy wy jesteście tacy super i uprzejmi dla swoich klientówi dajecie im gratisy i zniżki. Ceny też macie z kosmosu wzięte i doprowadziliście do tego że większość ludzi słysząc profi foto robi w tył zwrot i zadowala się fotkami z kompaktów. Sorry ale nigdy jeszcze nie spotkałem tak przemądrzałych i upierdliwych ludzi. Pozdro.
    gratuluję
    Ostatnio edytowane przez thinredline ; 01-01-2008 o 14:27 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Moje doświadczenia z firmą FotoIt są pozytywne. Dwa lata temu brałem u nich 350D, karte, jakieś bibeloty do tego i poszło naprawde sprawnie. Byłem zdziwiony profesjonalnym podejściem do klienta, po tym jak miałem (nie)przyjemność rozmawiać z kilkoma TIP-ami. Dla człowieka takiego jak ja, który patrząc od strony wawy mieszka na drugim końcu polski, ważne było ,żeby ten kontakt ze sprzedającym jak i cała transakcja przebiegła sprawnie. I tak właśnie było. Od tego czasu mam dobre zdanie o FotoIt. Nie wiem, może trafiłem na "lepszego" sprzedawcę, ale w tym roku kupowałem u nich również 580exII i obsługa nie odbiegała niczym od tej sprzed dwóch lat. Było kulturalnie, szybko i rzetelnie.

Nie mam żadnego interesu w bronieniu firmy FotoIt, ale w owym czasie, kiedy szykowałem się do zakupów zrobiła na mnie najlepsze wrażenie i mimo odległości jakie dziela ZG a W-we nie martwiłem się, że sprzęt przyjdzie niekompletny lub uszkodzony, bedzie brakowało faktury czy instrukcji.

Jak wiekszość polaków ja również kieruję się ceną i nie zawsze kupowałem w FotoIt, ale z reguły zanim cokolwiek kupiłem to po pierwszej rozmowie tel. starałem się rozpoznać sprzedawcę na tyle, żeby mieć jako taką pewność czy jestem traktowany jak klient czy jak natręt. U kilku TIP'ów tak zachwalanych na forum byłem traktowany jak natręt. Natomiast znalazły się sklepy, które swoim pierwszym kontaktem z klientem zrobiły na mnie pozytywne wrażenie i u których nie bałem się zostawić trochę kasy. Jak do tej pory ani razu się nie pomyliłem.

Co do wpadki FotoIt to jest ona ewidetna. Numer z pochwalnymi postami z tego samego IP to niewybaczalny błąd. Ja wierze, że trafił się po prostu jakiś nadgorliwy pracownik, który chciał pomóc a że nie wyszło to powininen za to beknąć.

Nie ukrywam, że po przeczytaniu całej dyskusji zastanawiam się czy dalej robić u nich zakupy ale z drugiej strony bądźmy ludźmi. Jeżeli bedę miał w najbliższym czasie robić jakieś zakupy foto i po telefonie do FotoIt będę miał chociaż cień wątpliwości, że sprzedawcy coś kręcą to po prostu u nich nie kupię.

Myślę, że mimo wszystko nie kierujmy się zawsze niską ceną. Dla mnie osobiście jako, że zwykle kupuję za pośrednictwem internetu ważniejszy jest kontakt z klientem niż to czy cena była o te 100, czy 200 złoty niższa.
    pucha i grucha

Uprawnienia umieszczania postów