Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
Jednak stwierdzenie, że klient, który gada o zniżce to biedny klient to dla mnie przegięcie. Wykładając XXXXX PLN no wiadomo, że jakby zostało trochę pieniędzy to człowiek by się ucieszył. I mówiąc na myśli, że w niektórych wypadkach mógłby to być większy rabat nie miałem na myśli tak jak mi to przypisał jeden z użytkowników oddania sprzętu za 100zł, albo za darmo.
Pisałem o sytuacjach których byłem świadkiem wielokrotnie - gdy klient potrafił przez 20 minut negocjować zniżkę w wysokości 10-20 zł, przy zakupie towaru za około 2000 zł. Dla wyjaśnienia: były to sytuacje gdy osoba ta otrzymała już zniżkę około 50-100 zł ale dla nich to było mało. Takich ludzi nie potrafię zrozumieć.
Odnośnie biednych klientów - co innego zapytać o upust, a co innego żądać upustu i biadolić przez pół godziny nad 20 zł. Nie można wymagać od sklepu żeby sprzedawał poniżej kosztów. Jest tu wielu fotografów ślubnych, może któryś napisze co sobie myśli o kliencie który godzinami negocjuje by otrzymał zdjęcia poniżej kosztów a wesele obsłużył za darmo. W sumie nie za darmo bo na weselu był a nic parze młodej nie dał, a mógł się najeść i napić. W sumie zdzierca bo nie dość że bawił się na weselu za darmo to jeszcze chce jakiś pieniędzy. Niewdzięcznik.

To że jakiś aparat kosztuje mniej w innym sklepie to chyba dobrze. Tylko dlaczego osoba biadoląca na to że nie dostała zniżki w Fotoit nie kupiła aparatu w poznaniu za 3600??? Przecież można było uzgodnić ze sklepem zakup z dostawą realizowaną przez firmę kurierską. Pewnie w warszawie też by się znalazł jakiś tip z podobną ceną.
Generalnie powowdem dla którego wziąłem udział w tejdyspucie było to że ktoś twierdzi że sklep był zły bo ośmielił się nie mieć najniższych cen a ponadto nie dał mu zniżki której wcale dać nie musiał.