Nie moja. Sklepu.
Normalne zakupy możesz zrobić w MM. Oni sprzedają towar "z półki". Sklepy internetowe przyjmują zamówienia i nie zawsze dysponują towarem od ręki, m.in. dlatego, że nie mają warunków do jego przechowywania. Małe pomieszczenia, brak magazynów i rozwiniętej infrastruktury to niższe koszty.
Dam Ci taki przykład, może zrozumiesz:
O godzinie 12:00 sprzedawca powie Ci przez telefon, że ma 10 lamp. O 13:00 przyjmie zamówienie na 5, o 15:00 na kolejne 5. Lampy spakuje i o 16:00 wyśle kurierem. Ty przychodzisz o 18:00 i lamp nie ma. Będziesz miał pretensje, że ktoś Cię oszukał? Podejrzewam, że takich pytaczy o cenę jak Ty, szukających okazji, codziennie dzwoni do FOTOit 100. Z drugiej strony ja, zamawiając lampę, nie chciałbym usłyszeć, że chociaż lamp jest w sklepie 10 to nie mogę 1 dostać dziś, bo 10 dzwoniło i pytało....
Gwarancję ceny, dostępności masz tylko wtedy, gdy zamówisz towar i dostaniesz potwierdzenie, zgodnie z regulaminem sklepu.
Widać zakupy robiłeś w jakimś urojonym świecie.
Ja w każdym razie wyrobiłem już sobie pogląd nt. opisywanej przez Ciebie w pierwszym poście sytuacji w FOTOIt.
Z mojej strony EOT