Ja mam inne, ale także nieciekawe doświadczenie z tym sklepem. Szukałem obiektywów do mojej 30D: 17-40mm, 50/1.4 i 85/1.8 więc pojechałem do nich. Wszystkie były, nawet po kilka sztuk (mają tam taka dużą chyba metalową szafę). Gdy ją sprzedawca otworzył byłem pod wrażeniem ile sprzętu tam mają - wtedy w Warszawie nie mogłem dosłownie nigdzie znaleźć 85/1.8 i 50/1.4. Oni mieli wszystko i to w kilku egzemplarzach, co mnie zdziwiło. Zapytałem więc czy sprzęt biorą z Canon Polska, sprzedawca kluczył z odpowiedzią ale w kopńcu usłyszałem że z Niemiec... zapytałem skąd dokładnie, czy z jakiejś hurtowni Canona? Znowu kluczenie, wymijające odpowiedzi, w końcu dowiedziałem się, że "to tajemnica handlowa". Zabrałem się do podpinania szkieł, każdy obiektyw w trzech egzemplarach... i co... wszystkie nie ostrzyły w punkt i to tak, że zacząłem się obawiać że trafiłem na felerną puszkę (kupioną w sklepie PSTRYK). Po wgraniu zdjęć do komputera w domu, faktyczne mydło było jeszcze większe. SIę trochę podłamałem. Kilka dni pózniej znalazłem inny sklep, mieli dwa z moich obiektywów 17-40 i 50/1.4. Podpiąłem, zrobiłem zdjęcia i ostrość mnie powaliła. Potem trafilem jeszcze na 85/1.8 i tu podobnie - ostrość wyśmienita.
Może miałem pecha z FOTOIT, ale tyle obiektywów mających problemy z trafianiem z ostrością zastanawia. Wnioski mogą być różne.