Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_Ploch Zobacz posta
    widzisz Sal... jakos wiecej jest tu zadowolonych klientow...
    Ale ja to pisalem przeciez w jednej z pierwszych wiadomosci.
    Jak jednak widac w tym watku, sa pewne praktyki ktore sa dyskusyjne, wiec dobrze zeby ludzie mieli swiadomosc.
    Gdybym mieszkal w Wawie na stale i szukal jednego miejsca zakupow - tez pewnie trafilbym do nich, predzej czy pozniej.
    Anyway - chyba wszystko co chcialem napisac w tym watku - napisalem.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tak jak pisalem - to sa tylko ludzie - TAK JAK I MY ;-)
    Nie mowie, ze nie mialem jakis sprzeczek czy wymiany zdan, ale uwazam, ze wszystko w granicach "negocjacji". Mam nadzieje, ze moje roszczenia uznaja i wynagrodza :rolleyes: a nie beda uciekac sie do wymigiwania sie, gdyz to sie nie oplaca na dluzsza mete
    Poza tym - dla mnie sa godni polecenia :cool:

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Tak jak pisalem - to sa tylko ludzie - TAK JAK I MY ;-)
    Nie mowie, ze nie mialem jakis sprzeczek czy wymiany zdan, ale uwazam, ze wszystko w granicach "negocjacji". Mam nadzieje, ze moje roszczenia uznaja i wynagrodza :rolleyes: a nie beda uciekac sie do wymigiwania sie, gdyz to sie nie oplaca na dluzsza mete
    Poza tym - dla mnie sa godni polecenia :cool:
    Hmm... robiłem u nich zakupy i oprócz niezbyt powalających cen nie miałem większych zastrzeżeń.
    Obsługa była sympa, cenę można było negocjować, a towar był wysokiej klasy.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Skoro Fotoit, to "sklep internetowy", czy oznacza to ze nie jest to firma?
    "Ale ja nie chcialem robic zakupow w sklepie internetowym, tylko w firmie Fotoit."
    To Twoje słowa, nie moje.

Piszac "chcialem kupic w firmie Fotoit", mialem na mysli ze nie zamierzalem w zaden sposob angazowac Internetu do posrednictwa w zakupie.
    Ani poprzez ich strone internetowa, ani poprzez Allegro.
    Chciałeś-nie chciałeś. Ofertę jednak znalazłeś poprzez allegro (do czego byłeś uprzejmy się przyznać). Więc jednak zaangażowałeś Internet. Znałeś zatem regulamin - albo- miałeś wszelkie możliwości żeby się z nim zapoznać.
    Skoro chciałeś skorzystać z ich oferty nadal obowiązywał Cię regulamin, który w I.2 mówi:
    "Warunkiem realizacji zamówienia jest przesłanie e-mailem potwierdzenia zamówienia."
    Więc ja się pytam czy wysłałeś e-mailem zamówienie? Czy dostałeś potwierdzenie zamówienia?
    Szkoda, ze nie odnioslem sie do absurdalnego odwolania do regulaminu w odpowiedzi Fotoit (kiedy ja nic nie pisalem o zamowieniu, ani dokonaniu zakupu - po co mialbym wiec znac regulamin sklepu internetowego?)
    To po co poszedłeś do nich "z ulicy"? Pogadać i ew. kupić? Bo jeżeli tak to nie miej pretensji - w moim odczuciu pretensje są zasadne wtedy, kiedy składasz konkretne zamówienie, dostajesz potwierdzenie a na miejscu okazuje się, że ktoś Cię robi w konia.
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    To Twoje słowa, nie moje.
    Oczywiscie. No i?
    Cytat Zamieszczone przez MariuszM
    Chciałeś-nie chciałeś. Ofertę jednak znalazłeś poprzez allegro (do czego byłeś uprzejmy się przyznać). Więc jednak zaangażowałeś Internet. Znałeś zatem regulamin - albo- miałeś wszelkie możliwości żeby się z nim zapoznać.
    Ale po co sie mialem zapoznawac z regulaminem, skoro nie zamierzalem robic zakupow przez Internet?
    Trzykrotnie w ciagu kilku dni otrzymalem telefonicznie informacje:"nie musi Pan nic rezerwowac, zamawiac, moze Pan po prostu przyjsc i kupic lampe - mamy ich sporo".
    Skoro chciałeś skorzystać z ich oferty nadal obowiązywał Cię regulamin, który w I.2 mówi:
    "Warunkiem realizacji zamówienia jest przesłanie e-mailem potwierdzenia zamówienia."
    Czyli ze jak chce kupic, przychodzac z ulicy, to najpierw tez musze wyslac zamowienie emailem?
    Fajna ta Twoja logika...
    Swoja droga - regulamin, ktory tak namietnie cytujesz, w pierwszej linijce zawiera: "Zasady robienia zakupów w sklepie internetowym".
    Ale ja nie chcialem robic zadnych zakupow w sklepie internetowym, wiec ten regulamin mnie zupelnie nie obowiazuje.
    Moze w koncu to zrozumiesz...
    Więc ja się pytam czy wysłałeś e-mailem zamówienie? Czy dostałeś potwierdzenie zamówienia?
    Nie. I go nie potrzebowalem.
    To po co poszedłeś do nich "z ulicy"? Pogadać i ew. kupić?
    Kupic - zgodnie z informacja otrzymana przez telefon.
    Mozliwosc taka istnieje - istnieje.
    Bo jeżeli tak to nie miej pretensji - w moim odczuciu pretensje są zasadne wtedy, kiedy składasz konkretne zamówienie, dostajesz potwierdzenie a na miejscu okazuje się, że ktoś Cię robi w konia.
    Poddaje sie. Ty chyba juz sam nie za bardzo rozumiesz w czym lezy problem i bijesz piane dla zasady.
    Jesli zgubiles watek tej dyskusji - polecam pierwsza wiadomosc.
    Ja nie zamierzam kontynuowac tutaj tej dziwnej dyskusji, wiec zapraszam na priv.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu

Domyślnie

Nie chce się na dłużej mieszać w cały spór o regulamin itd, ale z tego co wiem Sklep Internetowy to sklep, który nie posiada swoistego fizycznego sklepu i realizuje swoje transakcje, poprzez zamówienie drogą elektroniczną (aplet sklepu w internecie tudzież e-mail itd.) Sklep zwykły natomiast istnieje fizycznie. Z tego co się orientuje, to nie można mieć zarejestrowanego tylko sklepu internetowego i sprzedawać towar jak w fizycznym sklepie. Wymagana jest rejestracja działalności gospodarczej na sklep fizyczny i internetowy w takim wypadku.

O ile się dobrze orientuje to przychodząc do FOTOit, regulamin sklepu internetowego nie jest "prawomocny". Tak więc cytowanie cokolwiek z tego regulaminu było by bez sensu.

Tak czy owak, warto brać takie rzeczy pod uwagę i brać na to poprawkę. Jestem tylko ciekawy, jaki ma stosunek Canon Polska do wydrapywania przez sklepy kodów kreskowych, gdy oni piszą, że promocja obowiązuje na wszystkie produkty objęte promocją na czas trwania promocji... O ile była jakaś umowa ze sklepem apropo takiej promocji, to sklep ją chyba raczej łamie...

Pozdrawiam i życzę wszystkim smacznego jajka i udanych zakupów w każdym sklepie

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Jestem tylko ciekawy, jaki ma stosunek Canon Polska do wydrapywania przez sklepy kodów kreskowych, gdy oni piszą, że promocja obowiązuje na wszystkie produkty objęte promocją na czas trwania promocji...
    Mnie dokładnie to samo zastanawia.

Uzależniony

Domyślnie

Czytam sobie ten wątek i myślę, że w takich sytuacjach najlepiej się sprawdza zasada jaką stosuję na ebayu: czytam dokładnie negatywne komentarze i nawet jeśli sprzedawca ma 98% pozytywów a pojedyncze negatywy wynikają z jego niesolidności, idę gdzie indziej bo miałem już przykre dowiadczenia z nieprawdziwymi opisami.
    Sklepów jest dużo.
    Jeśli sprzedawca odczuwa przyjemność z dymania klientów, fakt że w momencie kupna był zaspokojony i mi się upiekło niekoniecznie uchroni mnie przed ew. pieszczotami przy okazji gwarancji

A co do kodów, to może spytać Canona co oni na to?
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 22-12-2007 o 01:49

Domyślnie

Ja w Fotoit kupiłem 5D.70-200 f4, i jeszcze pare innych drobiazgów, i powiem szczerze, że jestem zadowolony. Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Fabik
    Miasto
    Łomża

Domyślnie

Ja też aparat wymieniałem dwa razy bo w 1 była wada fabryczna, kupiłem 17-40 wybierałem z 3 w domu doszedłem do wniosku że nie jestem zbyt pewien wyboru umówiłem się telefonicznie przygotowali kolejne 3 obiektywy i o ile nie będę z nich zadowolony to oddadzą forsę więc podejście na poziomie. Natomiast mają tam młyn i na pomoc w wyborze raczej bym nie liczył, każdemu klientowi ta sama nawijka.
    Canon

Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów