Strona 6 z 38 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Tochę się dziwię tej sytuacji - kupowałem u nich dwa szkła, zawsze z polską gwarancją i wszystkimi kodami kreskowymi na pudełkach (nawet nie próbowali niczego innego proponować). Obsługa raczej ok. Nie kręcą nosem jak się chce "pomacać" sprzęt, nie poganiają, a i porozmawiać też można było. Zaskoczony jestem. Ale cóż, najwyraźniej trafiłem na ich dobry dzień albo inny kupujący na zły....
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Oni tam amją taki przemiał że niestety nie mają czasu nastawić się do klijenta frontem.... może prawie frontem ale trochę bokiem....i pewnie dużo zlaeży od samego klijenta.. ja zawsze byłem miły, uprzejmy i cierpliwy i zawsze było miło, uprzejmie i konkretnie ....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

kupowałem i wymieniałem u nich kilka razy - od 350d do 5d, i obiektywy,zawsze było profesjonalnie, konkretnie i zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami, generalnie idąc kupować warto wiedzieć
    co się chce i za ile, pogaduszki zostawić na forum.

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    kupowałem i wymieniałem u nich kilka razy - od 350d do 5d, i obiektywy,zawsze było profesjonalnie, konkretnie i zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami, generalnie idąc kupować warto wiedzieć
    co się chce i za ile, pogaduszki zostawić na forum.
    Wniosek z tego taki, że różnie bywa z obsługą w FOTOIt. Raz jest OK, innym razem już mniej. Oby tych przypadków "na nie" było jak najmniej.
    Moim zdaniem robiąc z nimi interesy trzeba mieć wszystko "na piśmie", najlepiej zamawiać via e-mail i pytać via e-mail. Mają wgląd w korespondencję, bo jak przyszedłem po aparat i szkło sprawdzali w poczcie na ile się umawialiśmy.
    Biegam, bo lubię

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Mój znajomy z pracy kupował u nich Tamrona. Okazał się wadliwy. Wysłał do nich, zeby obiektyw naprawiono. Ok 4 tygodnie wydzwaniał do nich, żeby dowiedzieć się jaka jest deyczja w sprawie naprawy i nikt nie potrafił mu tego powiedzieć... Po 4 tygodniach okazało sie, że obiektyw musiał jechać do naprawy do Niemiec i sprawa przeciągnie się prawdopodobnie o 3 miesiące...

Ale ogólnie jest straszny problem ze znalezieniem tam kogoś, kto cokolwiek wie o tym co sie dzieje :P
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Sal polecam ową lampę kupić u jednego z forumowiczów. Chyba najlepsza cena cena w kraju Gwarancja, paragon i cashback, szybko miło i sprawnie bez problemu. Ja za swoją zapłaciłem 1590 wtedy to było najtaniej na rynku teraz widzę że kolega ma te lampy po 1450.
    Wiesz - tyle to i ja wiem.
    Problem z tym, ze potrzebowalem lampe na swieta, a przegapilem jedna oferte spoza Wawy :-(
    Potem bylo juz za pozno na jakakolwiek pewna przesylke i zostaly firmy w Wawie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ogolnie z wypowiedzi tutaj wylania sie jeden niepokojacy stan - ludzie z Fotoit czesc sprzetu sprzedaja tak jak to powinno byc robione, a czesc - nie do konca.
    Zreszta teraz chocby patrzac na Allegro, mamy np. 3 razy 5D w roznych cenach - znowu czesc z cashbackiem, czesc nie.
    Podtrzymam swoja opinie - bede ich odradzal kazdemu kto chcialby u nich zrobic zakupy.
    W koncu nie chodzi o to, aby trafic akurat na dobry dzien sprzedajacego, 100% legalny towar, wszystkie papiery, gwarancje itd, tylko zeby kupic to co chcemy bez stresu, niedomowien i w dobrej cenie.
    A z tym jak widac u nich nie do konca dobrze...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    może prawie frontem ale trochę bokiem....i pewnie dużo zlaeży od samego klijenta.. ja zawsze byłem miły, uprzejmy i cierpliwy i zawsze było miło, uprzejmie i konkretnie ....
    Sorry, ale ja wiedzialem co chce, za ile chce i gdzie chce.
    Gorzej bylo ze ich oferta byla "zroznicowana" i nie do konca odpowiadala temu co przedstawiali telefonicznie i na Allegro...
    Byc moze to faktycznie moja wina, ze sie zbulwersowalem cala sytuacja (no bo klientowi nie wypada) i faktem ze stracilem 3h, coby uslyszec ze lamp "z cashbackiem" nie ma... *sigh*
    Ostatnio edytowane przez sal ; 21-12-2007 o 14:47 Powód: Automerged Doublepost
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Dopiero zaczyna Awatar Robert_Ploch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja tam do tego sklepu nie mam wiekszych zastrzezen... fakt, ze cos kreca z tym cashbackiem i cen najnizszych nie maja, ale wole zaplacic drozej i moc sobie pomarudzic nad szklami, a nawet wymienic po kilku dniach na cos zupelnie innego...
    | 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Zablokowany

Domyślnie

Skoro zeszło na nich to i ja dołączę. Brałem u nich 70-200. Wszystko ok. Kody, pudło. Choć bez keszbeku.

Domyślnie Odpowiedzi firmy FOTOit

Firma FOTOit pragnie przeprosić Pana . . . . . za zaistniałą sytuację i wyjaśnić :

Klient dowiadywał się o flesz trzy dni przed przyjściem do naszego sklepu,
    Informacja w regulaminie naszego sklepu wyraźnie mówi o tym aby dokładnie sprawdzić telefonicznie lub e-mailem czy oferta nadal jest aktualna,
    Pan (20.12.2007roku) tego nie zrobił wszystkie artykuły które objęte są promocją w naszym sklepie posiadają informację o danej promocji – żadnej informacji o zwrocie części zapłaty z 580EX II w naszym sklepie nikt nie znajdzie.
    Przepraszam Pana za zachowanie jednego z naszych pracowników ale z całym szacunkiem zjawił się Pan w naszym sklepie sporo po 18-tej czyli po zamknięciu, jest okres przedświąteczny każdego dnia pracujemy od 7:30 proszę zrozumieć naprawdę ciężko . . .

Mimo wszystko bardzo przepraszam i życzę rodzinnych i spokojnych świąt wszystkim użytkownikom forum

Z poważaniem
    FOTOit

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i prosze. Niedoszukujac sie winy sklepy czy klienta, widac ze topic mial sens. Ktos sie tym zaiteresowal i moze w przyszlosci nie bedzie juz takich problemow. Wniosek z tego taki ze warto pisac o tym co nam lezy na sercu.
    Canon eos 6D
    - EF 24-105mm f/4 IS L
    - EF 50mm f/1.4
    - Speedlight 430ex II

Strona 6 z 38 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów