Strona 4 z 38 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
    Na pewno nowe, chcial/li oddac ta Sigme i doplacajac do nowego wziac cos "wyzej". Pytanie dodatkowe czlowieka z FOTOit (co zwrocilo moja uwage) czy oddajacy ma oryginalne pudelko ... odszedlem natychmiast.
    Mi w Fotoit powiedzieli, że jak brak pudełka to zwykle jakieś 200 zł. mniej proponują za sprzęt. Tak więc trzymać pudełka! :smile:

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie potwierdzenie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Mi w Fotoit powiedzieli, że jak brak pudełka to zwykle jakieś 200 zł. mniej proponują za sprzęt. Tak więc trzymać pudełka! :smile:
    ... wiec regula! Ja nie przepadam za kupowaniem sprzetu uzywanego w cenie nowego. Pewnie doswiadczeni forumowicze sobie poradza z rozpoznaniem tego ale kilka osob na pewno sie natnie. Z zasady: wku.... mnie takie traktowanie Klientow! Rozumiem, wziac do lapy, sprawdzic na korpusie, strzelic kilka razy, wysotrzy czy nie ale ... do domu i po tygodniu zwrot! Ale to OT wiec ... przepraszam.

Pozdrawiam.
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zodiakalny, może zmęczony już jestem, ale kompletnie nie pojmuje Twojego sposobu myślenia.

Ktoś chciał wymienić gorszą Sigmę na lepszą, więc się dogadał ze sprzedawcą, dopłacił i wymienił. Tak się składa że ów sprzedawca (FotoIt) prowadzi też KOMIS fotograficzny. Skąd wiec wniosek, że sprzeda ten obiektyw jako nowy, a nie używany? Bo wziął oryginalne pudełko? No rzeczywiście, koronny argument...

Przy odsprzedaży czegokolwiek używanego, posiadanie opakowania, akcesoriów, dokumentacji zwiększa wartość tego "czegokolwiek". Nic w tym dziwnego, a na pewno to nie dowód na nieuczciwość kogokolwiek
    Ostatnio edytowane przez ukasz ; 21-02-2006 o 01:24

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie pudełeczka

ja to w ogóle nie rozumiem tych "pudełek".. toż to jakiś zaścianek za ścianą....
    jeśli kupuję używany sprzęt to mi pudełka w niczym nie pomogą a szafę mam od ubrań a nie od pudełek... z nowym sprzętem to co innego - każdy lubi chyba te folie, instrukcje, ste(y)ropiany, bębelki do strzelania i zapach fabryki, ale używane???? nie pojmuję....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    ale używane???? nie pojmuję....
    Jest to pewien dowod na to ze sprzet nie jest "smierdzacy" .

Domyślnie re: ukasz

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Zodiakalny, może zmęczony już jestem, ale kompletnie nie pojmuje Twojego sposobu myślenia.

Ktoś chciał wymienić gorszą Sigmę na lepszą, więc się dogadał ze sprzedawcą, dopłacił i wymienił. Tak się składa że ów sprzedawca (FotoIt) prowadzi też KOMIS fotograficzny. Skąd wiec wniosek, że sprzeda ten obiektyw jako nowy, a nie używany? Bo wziął oryginalne pudełko? No rzeczywiście, koronny argument...

Przy odsprzedaży czegokolwiek używanego, posiadanie opakowania, akcesoriów, dokumentacji zwiększa wartość tego "czegokolwiek". Nic w tym dziwnego, a na pewno to nie dowód na nieuczciwość kogokolwiek
    Nie mam kompletnie zamiaru przekonywac Cie do mojej opinii, bo taka mam opinie. Nie zniechecam tez nikogo do kupowania w FOTOit, Wasze pieniadze. Dyskutowalismy na temat FOTOit i to jest moja opinia i ukasz (bez urazy) mozesz jej nie rozumiec! A skoro tak jest nie bede tego wyjasnial szczegolowo rowniez m.in. ze wzgledu na Twoje szyderstwo - i zycze Ci mimo wszystko abys sie nigdy nie natknal na taki sprzet. End.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Zodiakalny Rak ; 21-02-2006 o 10:06
    z pozdrowieniami "69"

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przepraszam jeśli poczułeś się dotkniety formą mojego posta. Ale treści nie wycofuję. Autor wątku pyta o doświadczenia z fotoit a Ty przedstawiasz insynuacje zamiast faktów.

Nie jestem właściecielem/pracownikiem ani nikim związanym z tą firmą, ale tak się składa że kupiłem u nich puszkę i po jakimś czasie wymieniłem za dopłatą na inną, (powiedzieli mi uczciwie że jest używana) w sposób który tak piętnujesz.

BTW, jakby ktoś zainteresował się w fotoit używaną 350D z lekką rysą na obudowie wbudowanej lampy, to można brać. . To ta do niedawna moja. Działa bardzo dobrze.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja wzialem od nich 85 1.8 z gablotki i tez powiedzieli uczciwie ze jest uzywana... ale pudelko dostalem .

Domyślnie re:

... i wszyscy zyli dlugo i szczesliwie.

Pozdrawiam.
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie FotoIt - nie wszystko zloto co sie swieci...

Dzisiaj spotkala mne bardzo niemila sytuacja w FotoIt.
    Przez kilka ostatnich dni staralem sie kupic w Wawie 580EX II, z mozliwoscia realizacji cashbacku.
    FotoIt reklamuje sie na Allegro, ze u nich pelna gwarancja Canon Polska, rachunek itd.
    Kilka razy dzwonilem z pytaniem o lampe i otrzymalem informacje, ze tak - ciagle sa na stanie, cena - 1500zl.
    Dzisiaj poswiecilem czas (w sumie 3h) aby pojechac do nich i kupic lampe.
    Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy po poinformowaiu ze chce kupic lampe, padlo pytanie "chce Pan kupic 580EX z cashbackiem, czy bez"?
    Skoro polska firma sprzedaje cos z dystrybucji Canon Polska, wystawiajac polski rachunek - mozna zalozyc, ze sprzet ten objety jest akcja cashback.
    Ale widocznie nie w FotoIt....
    Otoz okazalo sie ze cena 1500zl jak najbardziej, ale lampe "bez casbacku".
    Lampa z cashbackiem - 1600zl, ale teraz i tak nie maja wiec zostaje mi tylko 580EX bez mozliwosci realizacji cashbacku...
    Laskawie zaproponowano mi 1450zl zamiast 1500zl, kiedy powiedzialem ze dzwonilem kilka razy i przejechalem dzisiaj cala Warszawe, zeby do nich dojechac...
    Do tego poinformowano mnie, ze to ja powinienem sie dopytac telefonicznie, czy jest cashback, czy tez nie ma (sic!).
    Na moje pytanie jak to mozliwe ze czesc lamp ma cashback, a inne nie - dostalem "obrazowa odpowiedz".
    Otoz lampy bez cashbacku maja zwyczajnie WYDRAPANY kod kreskowy na pudelku.
    Po grubianskim zachowaniu jednego z wlascicieli (jak mniemam) i komentarzu - "kolega Panu przedstawil propozycje, bierze Pan czy nie", odechcialo mi sie cokolwiek kupowac i wyszedlem.
    Od dzisiaj bede kazdemu odradzal sklep FotoIt.
    Nie dosc, ze mozna stracic wlasny czas, pieniadze, to jeszcze spotyka sie z grubianskim zachowaniem i traktowaniem klienta jak nachalnego petenta.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 4 z 38 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów