Strona 36 z 38 PierwszyPierwszy ... 263435363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

zdania oczywiście są podzielone i nie ma co generalizować, czy sprzedawcy są do bani, oszukują czy są rzetelni i sumienni. W każdym wypadku wskazana jest ostrożność i przezorność. Na pewno w miarę możliwość najlepszym rozwiązaniem jest odbiór osobisty i przetestowanie sprzętu.
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Domyślnie

Raz robiłem zakupy w tym sklepie, minelo już parę lat ale zamówiony towar wraz z fakturą otrzymałem bardzo szybko, nie wiem jak to jest dzisiaj ale ja byłem zadowolony.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Kupiłem kilka rzeczy tam i nie mogę powiedzieć żeby było coś nie tak lub jakoś wyjątkowo - ot normalnie.
    Ale ostatnio zadzwoniłem i odebrała jakaś pani. Zapytałem o jeden obiektyw pani powiedziała że niema. OK niema to trzeba poszukać na allegro. Patrzę a tu FotoIt wystawiony ma taki obiektyw .

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktoch Zobacz posta
    Na pewno w miarę możliwość najlepszym rozwiązaniem jest odbiór osobisty i przetestowanie sprzętu.
    Gorzej jak szwankuje właśnie odbiór osobisty...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Gorzej jak szwankuje właśnie odbiór osobisty...
    Kolega pojechał w zeszłym tygodniu po Tamrona 17-50 - wcześniej upewnił się że jest (telefonicznie). Na miejscu okazało się że jest jedna sztuka, powystawowa z upaćkaną przednią soczewką którą próbowano mu wcisnąć w normalnej cenie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

witam,
    dodam swoje 3 grosze do zakupów w Fotoicie.
    Zamówiłem (przez stronę), umówiłem się na odbiór osobisty, pojechałem, odebrałem. Czyli wszystko OK. To tak w skrócie.

A w szczególe:

Zamawiałem przez stronę body z kitem. Odbiór osobisty. Cena wyszla z koncowką xx98.
    Jako, że w mailu jest napisane żeby czekać na kontakt z fotoita i, że handlowiec się odezwie potwierdzić zamówienie, to po dwóch dniach ciszy sam się odezwałem. Pan powiedział że wszystko jest i będzie na mnie czekać tak jak chciałem. W sobotę mogę przyjechać. ale żeby rano przed przyjazdem zadzwonić jeszcze raz upewnić się, że wszystko jest przygotowane dla mnie. Super.
    W sobotę dodzwonić się do fotoita nie sposób. 3 telefony żaden nie odbierany. Napisałem wreszcie maila żeby potwierdzić. Po 1,5 godzinie dodzwoniłem się wreszcie. Zamówienie czeka na odbiór. Mailowo za chwilę potwierdzili że sprzęt czeka, i jeszcze oddzwonili że czeka. Rewelacja.

Przyjeżdżam, sprzęt niby jest, ale tylko body, szkiełka nie ma...
    Zrobiło się nerwowo... Po kilku minutach poszukiwań inny zestaw został rozkompletowany żeby złożyć mój... i jeszcze usłyszałem "no ma pan szczęście bo obiektyw cudem się znalazł...". Ciekawe kto w tym przypadku miał to szczęście.
    Dokupiłem sobie jeszcze kartę. Idąc za przeczytanymi na forum radami zapytałem się o rabat... Dostałem 20 zł na wszystko... Fajnie.
    Ale na fakturze (paragonie z systemu a nie kasy fiskalnej) nie było już cen ze strony i końcówka nie wyniosła już xx98 tylko w zaokrągleniu do pełnych 10 zł(oczywiście w górę). Gdyby nie ten rabat na kartę to pewnie bym się kłócił.

Wnioski: zakupy udane; pudełko od trochę innego zestawu (pewnie z mojego też obiektyw poszedł do innego kita) ale jest; nadal nie rozumiem po co mam coś potwierdzać skoro to nic nie gwarantuje, wszystko zależy od osobistego "szczęścia"; warto pytać się o rabat; i po co na stronie są ceny z końcówka 99 zł skoro i tak nikt tego nie respektuje przy wystawianiu dokumentów sprzedażowych...
    czy polecam: generalnie tak. tylko jak są problemy to twardo walczyć o swoje
    "Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A ja z FotoIta byłem zadowolony. Kupowałem u nich EF70-300isUSM. Fakt, że wszedłem tam "z ulicy", bez wcześniejszego zamawiania via internet, ale gdy powiedziałem, że niedaleka konkurencja ma ten zoom troszkę taniej (wg cennika internetowego jakieś 10zł, odległość +/- 400m), dostałem upust 15zł. Jedyna niedogodność to konieczność zapłaty gotówką, ale mieszkam "na prowincji", więc takie sytuacje jeszcze ciągle są dla mnie normalnością.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Witam wszystkich Forumowiczów
    Dwukrotnie kupowałem w foto it (osobiście). Wszystko odbyło się bez problemów, telefonicznie rezerwowałem towar i po paru godzinach jechałem odebrać. Za pierwszym razem kupując body i obiektyw w rozliczeniu zostawiłem stare body, porównując do allegro mam wrażenie że niewiele straciłem, a z pewnością zyskałem czas i było mi po prostu wygodniej.
    A ceny rzeczywiście mają dobre
    Pozdrawiam
    Smok
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ostatnio kupiłem u nich EF 85 1.8 USM (przez allegro), na następny dzień po przelewie info o kurierze, na następny dzień kurier ze szkłem: wszystko ladne, fachowo zapakowane, paragon, gwarancja podbita, sztuka ostra :-)
    |Canon|

Domyślnie

A ja wczoraj zauważyłem, że mają używanego Tamrona 17-50. Kupić u nich, czy szukać dalej?

Strona 36 z 38 PierwszyPierwszy ... 263435363738 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów