Strona 35 z 38 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotocoto Zobacz posta
    Wiesz, jeszcze szybciej od złej opinii rozchodzi sie informacja,ze sklep jest tani i wtedy ta pierwsza opinia przestaje mieć znaczenie.
    Wybacz porównanie, ale ja dużo jeżdżę samochodem i zawsze z włączonym radyjkiem. I tam zwykle króluje zasada, że nie ta Kobra najlepsza, która najtańsza, tylko.. dobra, nieważne.

Poza tym oni wcale nie są najtańsi. Kupując w Warszawie, zwykle sprawdzam ile sprzęt kosztuje u nich a potem jadę do innego i pytam ile taniej mi sprzedadzą. Nigdy nie musiałem wracać do fotoit.
    Jarek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

CDN akcji z Foto it

Pojechałem. Było miło w geście pojednania zostałem poinformowany że o ile aparatu z 24000 niema to jest taki z 48000 /ale tym razem na pewno/ rzecz jasna bardzo chętnie sklep zadośćuczyni moim strata czasu, pieniędzy i nerwów... przy następnym zakupie.

Poprosiłem o zwrot gotówki. Bezproblemowo jest to mozliwe... wieczorem

Irytacja rosnie.

W końcu Panowie zaproponowali mi zakup mkII z rabatem. Ok, stałem się właścicielem aparatu do kręcenia filmów

Powiem szczerze że mam lekki niesmak.

No i to koniec.....prawie

Właśnie dostałem maila od gościa który kupił po południu identyczne body na allegro, ten sam opis te same zdjęcia. A teraz przeczytał ten wątek.

Ja do tych Panów nic osobistego nie mam, w sumie byli nawet całkiem sympatycznie ale cen nie maja wcale najniższych w wawie /wiem bo jak mam coś kopić to wole posiedzieć godzinę w necie, wykonać dwa telefony i zaoszczędzę 2-3 stówki na L/ no i z całym szacunkiem dla nich są "nieprofesjonalni" /...tu każdy wpisze co chce/

Jednym słowem, lekka żenada. Jeśli ja bym sie pomylił i np: zamienił logo klienta na ulotce z jakimś innym, to nie dość że płace za druk to jeszcze robię robotę za friko bo inaczej ten klient się zrazi. Na pewno, ale to na pewno, nie robię tego błędu drugi raz.

Tyle moralizowania jadę do domu i odpalam mkII

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Myslalem ze tylko ja zostalem tak zalatwiony - jako gnojek kilka lat temu ustalilem cene eosa 350d mailowo - bo panowie wystawiali aukcje ale niestety byly wystawione "dla znajomych" wiec nie moglem wziąc w niej udzialu. Jechalem z Lublina do Warszawy by na miejscu pan powiedzial mi ze przez noc podrozal o 100 zł. Troche ponizej pasa zagrywka, myslalem ze tylko u mnie tak bylo a tu niespodzianka... oczywiście mialabyc gwarancja canona poland a byla na kartoniku od fotoit.
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Domyślnie

Z fotoit miałem ciekawy przypadek ... Poprosiłem o ofertę na 5D MKII + C 50 1.4 + C 28 1.8 + ex580ii + CP-E4 + karta ... Porównując ceny ze strony w chwili otrzymania oferty, do tego co dostałem okazało się, że taniej byłoby mi kupić wszystko osobno niż za jednym razem A ja głupi spodziewałem się rabatu, a tu 28mm droższe w ofercie 50 zł niż na stronie sklepu, CP-E4 droższe o 50 zł .. Karta pamięci w dziwnej cenie ale nie uzyskałem już odpowiedzi na zapytanie....

leszek25
    Guest

Domyślnie

a mi wlasnie kolezanka opowiada ze u nich kupila 500d, a ja sie lapie za glowe po tym co tu przeczytalem....ze tez mnie nie zapytala...
    a ja strasznie jestem uczulony na wydawanie pieniedzy u nierzetelnych sprzedawcow...
    co slysze od niej? ze facet wysmiewal sie z jej obiektywu kitowego ktory na razie chciala w nim wykorzystywac, szydzil gdy chciala zrobic kilka probnych fotek na programie automatycznym, mieszal z cenami karty, a na koniec jeszcze nie wydal zlotowki (bez zapytania) po prostu stwierdzajac ze nie bedzie sie rozdrabanial...
    Panie i Panowie, my sie rozdrabniajmy, i jedzmy na zakupy pare kilometrow dalej od foto-it

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

kupowałem u Łukasza w FOTOIT mnóstwo sprzętu, począwszy od systemu nikona do obecnego 7D. Nigdy nie miałem żadnych niemiłych przypadków odnośnie sprzętu, gwarancji, FV czy ceny. wszystko sprawnie i zgodnie z ustaleniami.

Ktoś we wcześniejszym poście opisał, że w miejscu sprzedaży panuje "młyn". Owszem - sklep ma niewątpliwie duże obroty i bardzo duże grono klientów. może niekiedy trafiają się jakieś nieudane transakcje ale większość opinii jakie o nich słyszałem były pozytywne a sam mogę jedynie podpisać się pod nimi.

pozdr
    wik
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zeby byla rownowaga (a wiadomo, ze narzekajacych jest zawsze wiecej, mimo ze procentowo to pewnie ulamek procenta wszystkich transakcji) dodam, ze kupowalem u nich 5d z 24-105/4 i tez bylem (i jestem) zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a ja wręcz zachwycony, gdy we wrześniu kupiłem 5D za 5 tys z fakturą
    ale może rzeczywiście teraz się zmienili
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

To może ja dodam od siebie łyżkę dziegciu. Swoją styczność z panami z Fotoit wspominam niezbyt miło. Chciałem kupić FujiFilm S6500, sprawdzając oferty na Allegro, natrafiłem na Fotoit. Cenę mieli najniższą, ale że była to aukcja prywatna - były wówczas takie na Allegro - to odezwałem się do nich przez gg. Pan, którego nazwiska już nie pamiętam oświadczył mi wówczas, że mają jeszcze dwie sztuki; mam zamówić poprzez ich stronę i zrobić przelew. Wielkimi krokami zbliżał się finał DMP na żużlu, na które chciałem wziąć aparat. Czekałem jeden dzień, drugi,.... Pewnie bym się zaczekał, gdybym nie postanowił do nich zadzwonić. W czasie rozmowy z kierownikiem sklepu dowiedziałem się, że od tygodnia nie mają tego modelu na stanie. Powiedziałem mu, że jeśli jutro nie zobaczę pieniędzy na moim koncie, to sprawę zgłaszam na policję. Na ich szczęście pieniądze szybko oddali, ale uraz pozostał. Od tamtego czasu omijam ów sklep szerokim łukiem....

Domyślnie

Ja po zakupi 5D i paru obiektywów też do tej pory jestem zadowolony
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Strona 35 z 38 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów