Strona 32 z 38 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Nie hiper, ale jak nie chcesz wydać majątku na towar z oficjalnej polskiej dystrybucji, to musisz ryzykować. Pozostaje kwestia oceny ryzyka. Nie wydaje mi się, żebym ryzykował bardziej kupując w foto-it niż u forumowych TIP-ów. Najbardziej martwi mnie udział TIP-ów w tym wątku.
    Eee nie do końca z tymi cenami. Np. 1DsM3 w Fotoit 22599 zł a w zwykłym sklepie internetowym euro.com.pl (sieć EURO RTV AGD) 22895 zł. Nie chce mi się wierzyć, że EURO kombinuje i sprowadza sprzęt z USA... Choć można to sprawdzić.
    W Fotoit można sprzęt obmacać i wybrać z kilku sztuk tą wymarzoną.
    Ceny są podobne, wręcz identyczne czyli w fotoit "płaci się" za możliwość obmacania np. kilku 1Dsm3 na miejscu w sklepie (ha, który drugi sklep daje taką możliwość w Polsce?). Tak myślę, bo jak nie mają sprzętu z CP to kupują go taniej, albo to EURO ma aż takie upusty, że sprzedaje w cenie TIPA.
    Ogólnie jakby chłopaki z FotoIt nie kombinowali to chyba dobrze, że można się dogadać, wymienić, wybrać, obmacać?

A co do ryzyka to zgadzam się całkowicie
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 24-08-2008 o 23:04

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie z FotoIt od kiedy TS-E 90 i 45 są szkłami "L"? Macie taki opis w aukcji na Allegro... Jedynym szkłem TS-E z serii "L" jest TS-E 24L.
    Taki duży sklep foto i nie wie o tym?

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Panowie z fotoit umawiali sie ze mna na tel pare razy i skladalem im wizyte trzy razy.niestety,obiecanego obiektywu nie udalo mi sie kupic.tam panuje ustawiczny tlok,obiecanki,serdeczna atmosfera i nastroj totalnej zabieganej niemoznosci... w koncu zakupy na serio zrobilem gdzie indziej...

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

W sklepie FotoITkupowałem do tej pory dwa razy. W lipcu tego roku osobiście w sklepie na ul. Czerniakowskiej kupiłem córce Canona S5 IS w cenie 980 zł, nie znalazłem w tamtym czasie tańszej oferty. Aparat OK, oryginalne opakowanie, gwarancja Canona, polska instrukcja. W sklepie ( pokój 5x5 + dwa biurka + ściany obstawione szafami ze sprzętem) panował istny młyn, cała masa kupujących, oglądających i przymierzających obiektywy do swoich body. Zostałem jednak sprawnie i szybko obsłużony mimo że kupowałem aparat na raty, mało, mogłem jeszcze przetestować Tamrona 200-500 z moim body. Drugi raz kupiłem u nich dwa tygodnie temu kita 18-55 na aukcji Allegro dlatego że cena 149 zł + 20 zł przesyłka, wydawała mi się bardzo atrakcyjna. Pieniądze za obiektyw wpłaciłem zaraz po licytacji ale przez tydzień nie otrzymałem zakupionego obiektywu. Żeby się przypomnieć przedzwoniłem do sklepu. Pan który odebrał powiedział że musi sprawdzić realizację wysyłki, trwało to z 5 minut, następnie zmieszanym głosem powiedział że zaszła pomyłka, że w związku z tak atrakcyjną ceną obiektywy już zeszły itp, ale w ramach rekompensaty za stracony czas i nerwy jeszcze dzisiaj wysyłają mi kita 18-55 ze stabilizacją. Następnego dnia kurier przywiózł nowiutkiego Canona EF-S 18-55 /3,5-5,6 IS który kosztował mnie 169 zł. Jak tu nie być zadowolony ze sklepu który dba o swój wizerunek i uznaje swoje błędy, mało stara się je rekompensować. Być może przedmioty mojego zakupu nie były dużej wartości, i że z drogim sprzętem robią jakieś przekręty. W każdym bądź razie ja należę do tej zadowolonej części klientów FotoIt. Jedyne co im mogę zarzucić to bałagan, z drugiej strony będąc w ich sklepie i widząc młyn jaki tam panuje to wcale się nie dziwię, tylko nie może to tłumaczyć niejasnych sytuacji.
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Ja również jestem zadowolony ze sklepu fotoit, braałem u nich gripa i szkło i byłem tównie szybko obsłużony. Nic dodać nic ująć jak na warunki które tam panują to mistrzostwo świata.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Reklamacja w FotoIT.

Witam, zdecydowalem sie ze bede reklamowal kupiony jakis miesiac temu 5D w FotoIT (ten co wystawilem do sprzedarzy).
    CZY ktos z Was przerabial juz reklamowanie sprzetu w tej firmie?
    Na co moge liczyc?
    Wymiana (milo by bylo)?
    Odeslanie do serwisu?
    Zostawienie u nich sprzetu....na nie wiadomo ile czasu?
    Generalnie podobno lepiej powolac sie na "niezgodnosc z umowa", podobno to lepsze dla klienta, i czego w tym wypadku oczekiwac?
    A jak odesla do serwisu bezposrednio?
    Czekam na sygnaly jak ktos z Was oddawal do nich sprzet jak to wyglada.
    Pozdrawiam

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Naprawde nikt nigdy nie reklamowal nic w FotoIT, pow. 5 dni od nabycia?
    Pisze 5 dni bo przy kupnie na moje pytanie o zwrot , dostalem info ze moge w ciagu 5 dni zwrocic od tak sobie.

Domyślnie

Jeżeli kupowałeś wysyłkowo to masz 10 dni na zwrot. Jak osobiście to może lepiej w trybie "niezgodności z umową" o ile nie kupowałeś jako firma.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    Jeżeli kupowałeś wysyłkowo to masz 10 dni na zwrot. Jak osobiście to może lepiej w trybie "niezgodności z umową" o ile nie kupowałeś jako firma.

W trybie nie zgodnosci bede bo na paragon i nie na firme, wiem ze w tym trybie mi przysluguje albo natychmiastowa wymiana na nowy albo zwrot pieniedzy (jesli nie dadza rady na miejscu poprawic tej usterki).
    Tylko ze wiadomo jak to wyglada (przynajmniej w innych sklepach).
    Rozumiem ze jesli nie beda chcieli wymienic na nowy , nie uda im sie zlikwidowac usterki na miejscu, i nie przyjma zwrotu za gotwke w trybie niezgodnosci to wychodze i do federacji konsumentow ide?
    Wlasnie sie chcialem spytac jak to wyglada w FotoIT, moze jednak ktos z Was reklamowal tak tam...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie nie ma to jak darmowa reklama w takim serwisie hehehe

Cytat Zamieszczone przez lon Zobacz posta
    Witam,
    Mam zamiar zakupić korespondecyjnie (nie jestem z Warszawy) w Fotoit w Warszawie EF 70-200 L IS. Jak pewnie wiecie obiektyw nie jest tani, więc mam prośbę, a właściwie pytanie: Czy ktos u nich kupował tego typu szkła (L-ki) i czy zakupy były udane (jakoś towaru, serwis sprzedażowy itp). Będę wdzięczny za każda informację.
    Dziękuję

nie ma to jak darmowa reklama w takim serwisie hehehhe ze tez moderatorzy tego nie wylukali hehhe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    przeczytaj w art. prawa handlowego o handlu w internecie, i bedziesz mial jasna sytuacje, sprzet zakupiony przez internet mozesz odeslac w ciagu 30 dni, jezeli sprzedawca poinformwal Cie o tym wczesniej Twoj czasu skraca sie do 10 dni roboczych.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_D ; 10-11-2008 o 20:19 Powód: Automerged Doublepost

Strona 32 z 38 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów