W sklepie FotoITkupowałem do tej pory dwa razy. W lipcu tego roku osobiście w sklepie na ul. Czerniakowskiej kupiłem córce Canona S5 IS w cenie 980 zł, nie znalazłem w tamtym czasie tańszej oferty. Aparat OK, oryginalne opakowanie, gwarancja Canona, polska instrukcja. W sklepie ( pokój 5x5 + dwa biurka + ściany obstawione szafami ze sprzętem) panował istny młyn, cała masa kupujących, oglądających i przymierzających obiektywy do swoich body. Zostałem jednak sprawnie i szybko obsłużony mimo że kupowałem aparat na raty, mało, mogłem jeszcze przetestować Tamrona 200-500 z moim body. Drugi raz kupiłem u nich dwa tygodnie temu kita 18-55 na aukcji Allegro dlatego że cena 149 zł + 20 zł przesyłka, wydawała mi się bardzo atrakcyjna. Pieniądze za obiektyw wpłaciłem zaraz po licytacji ale przez tydzień nie otrzymałem zakupionego obiektywu. Żeby się przypomnieć przedzwoniłem do sklepu. Pan który odebrał powiedział że musi sprawdzić realizację wysyłki, trwało to z 5 minut, następnie zmieszanym głosem powiedział że zaszła pomyłka, że w związku z tak atrakcyjną ceną obiektywy już zeszły itp, ale w ramach rekompensaty za stracony czas i nerwy jeszcze dzisiaj wysyłają mi kita 18-55 ze stabilizacją. Następnego dnia kurier przywiózł nowiutkiego Canona EF-S 18-55 /3,5-5,6 IS który kosztował mnie 169 zł. Jak tu nie być zadowolony ze sklepu który dba o swój wizerunek i uznaje swoje błędy, mało stara się je rekompensować. Być może przedmioty mojego zakupu nie były dużej wartości, i że z drogim sprzętem robią jakieś przekręty. W każdym bądź razie ja należę do tej zadowolonej części klientów FotoIt. Jedyne co im mogę zarzucić to bałagan, z drugiej strony będąc w ich sklepie i widząc młyn jaki tam panuje to wcale się nie dziwię, tylko nie może to tłumaczyć niejasnych sytuacji.