"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
Z pewnością rękojmia jest super rozwiązaniem dla kogoś, kto kupuje sprzęt z zagranicy i ma nadzieję na brak niespodzianek...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Śmieszne to jest to, że sprzedawca nie ma zielonego pojecia o prawie.
Przemek słusznie pisze.
Kupiłem ostatnio w Foto-it obiektyw 135/2 w dobrej cenie. Po przeczytaniu tego wątku upewniłem się przez telefon czy jest gwarancja europejska, faktura. Wszystko było. Obiektyw ostrzy jak żyleta. Ja jestem zadowolony.
W Fotoit kupowałem wielokrotnie, mam blisko więc zawsze podjeżdżam i osobiście wybieram, testuję. Możliwa negocjacja ceny. Nigdy nie miałem problemów. Widzę jednak, że chłopaki mają tam niezły przemiał i najprawdopodobniej - nie chcę oceniać - przy zakupach wysyłkowych pakują sprzęt w paczkę nawet jej nie otwierając. Stąd mogą być problemy. Później bez sensu głupie tłumaczenie, że było dobierane - gdyby było sprzęt w paczce raczej się nie rozkalibruje.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Co prawda eLek u nich nie brałem, ale puszki, gripy i 85/1.8 owszem.Zamieszczone przez lon
Panowie są OK. Można się dogadać co do ceny/terminów/faktur itd.
Mam jedno zastrzeżenie tylko. Trzeba ich pilnować, bo są mocno roztrzepani. A wszystko rozbija się o drobiazgi... a to brak wkładu na AA w gripie, a to markowy aku bez dekielka... takie głupotki, ale wkurzające.
Może niczego nie zgubią przy wysyłce 70-200IS ...
Za p13ka - polecam, kupowałem kilka puszek i szkiełek. Fakt, że zadyma tam taka iz mogą się zdarzyć pomyłki.
...i dostaniesz najdrozsze w kraju 70-200 f/4Zamieszczone przez Auwo
![]()
...
Jest napisane "IS" to raczej chodzi o 2.8Zamieszczone przez KuchateK
Przy tej kwocie bym się nie zastanawiał
Wsiadam w samochód i jade po rurke osobiście
Driver jak driver - pojechałby po szkło.
Gdybym ja kupował też bym pojechał osobiście - "chyba że" naprawdę niemiałbym czasu.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |